Hulp bij het helpen van anderen


Als je zorg nodig hebt, wil je dat zelf regelen. Je belt de huisarts of organiseert professionele verzorging. Sommige mensen kunnen dat niet zelf. Zij zijn te ziek of lichamelijk beperkt, of weten niet waar ze terecht kunnen. Zij hebben hulp nodig bij het regelen van zorg, van vrienden, buren of familie.

Nederlanders zijn zorgzaam en helpen elkaar graag, vanuit verantwoordelijkheidsgevoel en solidariteit. Maar als je iemand wilt helpen, is het soms lastig om de juiste weg in de zorg te vinden.

Heb je er wel eens aan gedacht om ondersteuning te vragen van je zorgverzekeraar? De Zorgcoach van Agis geeft je een antwoord op je vragen. Hij of zij neemt alle tijd voor je en wijst je vaak meteen de juiste weg in de zorg. De Zorgcoach helpt ook als jouw zieke buurman of revaliderende moeder niet bij Agis is verzekerd.

Zijn Nederlanders bekend met de hulp van de Zorgcoach? Om dat te ontdekken ging Agis naar het Vondelpark en vroeg aan voorbijgangers: wat zou je doen als je oudere buurman die alleen woont ziek is?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer