Broer en zus: ‘Incest moet legaal worden’

Het is op zich al raar genoeg dat een broer en zus samen kinderen hebben. En niet één, maar wel vier. Maar dat die broer en zus nu vinden dat dat legaal moet worden, dat begint een beetje eng te worden. Toch is het echt gaande.  Een Duitse broer en zus stappen naar de hoogste rechterlijke instantie om het verbod op incest aan te vechten, zo meldde de krant Bild woensdag. Nog deze maand wil de advocaat van het paar een klacht bij het federale constitutionele hof indienen. De 30-jarige Patrick S. kreeg begin deze maand van de rechter te horen dat hij 2,5 jaar de cel in moet, zijn 22-jarige zus Susan K. wordt een jaar onder toezicht geplaatst. Ik vind het allemaal een beetje bizar. Broer en zus, het hoort gewoon niet. En laat die regels nou maar gewoon de regels blijven, want als dit wordt veranderd is het vrijspel voor heel veel zotten!

facebook share facebook share

184 Reacties // Reageer
 • Johan

  Ja, ik vind het persoonlijk een beetje ongezond…zijn deze broer en zus trouwens direct bloedverwant?
  Kijk als het zo is dat je gescheiden vader of moeder een nieuwe vriend/ vriendin vind, en die heeft ook kinderen en je krijgt daar iets mee…dan is het in mijn ogen anders.
  Maar om direct de gevangenis in te moeten,..ja…het is een andere vorm van incest.
  Kijk als je als grote broer/ zus aan je kleinere broertje of zusje zit en die is het er niet mee eens dan is het in mijn ogen wel zeker een gevangenisstraf en TBS waard om zo iemand hopelijk weer op het rechte pad te krijgen.
  Moeilijke kwestie trouwens…maar aan kleine kinderen mag niemand zitten!!!

 • roland dries

  ik heb ervan een tijd geleden van gehoord.zijn er latyer achter gekomen dat ze directe verwanten zijn.dus onschuldig.trouwens niemand mag zich bemoeien in zulke zaken.het zijn in de eerste plaats volwassenen.IN IEMANDS PRIVELEVEN mag de overheid zich niet bemoeien.maar incest is niet goed te praten.maar dit is ongewild door omstandigheden gebeurd.trouwens de catholieke kerk heeft dit in het verleden veel toegepast.kwestie van de macht in een familie te behouden.dus steun deze mensen en denk aan de kindjes,die hebben het niet gevragd geboren te worden.wat een hypocresie.

 • Tanja

  Gek, maar in veel oude beschavingen waren broer/zus relaties heel gewoon en werden zelfs aangemoedigd oa bij de Egyptenaren de Incas en de Azteken. Zij trouwden zelfs en kregen kinderen die op hun beurt ook weer kinderen kregen. De natuur beschermt zichtzelf; als iets niet kan komen er geen jonkies, bij broer en zus wel, dus zal er niet zoveel verkeerd zijn.Ik woon zelf reeds 15 jaar samen met mijn broer en het gaat nog steeds goed.
  Tanja

  • Rob

   Gewelldig, uit liefde? ik en zus zijn stelletje..

  • incestslachtoffer

   Ja in die oude beschavingen werden broer en zus of neef en nicht door hun ouders verplicht aan elkaar gekoppeld om op zo’n manier de macht en rijkdom in de familie te houden. Echt gezond???
   Tegenwoordig zou dat zelfs strafbaar zijn.
   En idd de natuur beschermt zich zelf doordat als dieren geslachtsrijp worden de mannetjes en/of vrouwtjes uit de kudde trekken om op die manier met hun broers of zus gekruist te kunnen worden. zodat er gezonde dieren uit de voortplantingen komen. De natuur zou zich tegen jullie moeten beschermen.

   • Ruwan

    Hallo,

    Wilde ff reageren..
    Ik ben het niet helemaal eens met alle kritiek..welke mensen hebben op diegene die vrijwillig een broer/zus relatie erop na houden.

    Ik ben heel erg vooruitstrevend, in de vrijheid van meningsuiting, en andere zaken welke in Nederland mogelijk zijn. We zijn een vooruitstrevend land. Ik vind daarom, dat wanneer een broer en zus de 21 zijn gepasseerden dus officieel voor de wet volwassen zijn, zijn zelf de vrijheid moeten hebben om wel of de keuze te kunnen maken als ze evt. een relatie zouden aangaan. ZONDER daarvoor strafbaar te worden gesteld. Want, over hoeveel stellen zouden we praten in Nederland? En wat zijn de wettelijke bezwaren? Wat zijn de argumenten? Behalve wat emotionele reacties hier van tegenstanders ofwel slachtoffers waarbij een eigen slechte ervaring ten grondslag ligt..
    Maarja, zoals we allemaal weten hoe lang het duurde dat Homo’s/Lesbi’s serieus werden genomen voor de wet.. Ben ik bang dat dit nog heeeeel heeeeel heeeeel lang dat men hierop een goede reactie los laat.

    • incestslachtoffer

     vrijwillige incest is in nederland niet strafbaar.
     en zolang er nog meer slachtoffers rondlopen van onvrijwillige incest dan dat handje vol mensen dat op volwassen leeftijd vrijwillige incest heeft zal je op veel weerstand stuiten.
     En er bestaat een zeer reeele kans dat als broer en zus met elkaar kinderen nemen dat die kinderen lichamelijke of geestelijke afwijkingen krijgen.
     En gezien de reacties van de mensen zelf die vrijwillige incest hebben zal het nog heeeel heeeel lang duren voordat ze zelf een goede reactie hebben. Want wat ik tot nu toe heb gezien bzijn ze niet echt overtuigend.

 • Betty

  Grappig Tanja hoe jij je reactie weergeeft.
  Je hebt gelijk.
  Ik ken sinds 10 jaar mijn halfbroer en woon ook al 10 jaar met hem samen (wij hebben dezelfde vader). Wij zijn 6 jaar getrouwd maar hebben samen geen kinderen maar wel met onze ex partners. Mijn kinderen wonen bij ons en het gaat in onze relatie heel goed.

  • Jennifer

   Dag Betty,

   Ik zie dat het al enige jaren geleden is dat je deze reactie hebt geplaatst. Ik ben het er mee eens dat vrijwillige incest iets heel anders is, maar denk dat hier door het grote maatschappelijke taboe veel te weinig over gesproken wordt.
   Ik werk voor een tv producent en zou graag een koppel in deze situatie portretteren.
   Zou je ervoor openstaan contact met mij op te nemen?
   [email protected]

   Alvast bedankt voor je aandacht en tijd.

   Gr. Jennifer

  • Sacha.Sniedt

   Beste Betty,

   Zojuist las ik jouw reactie op het artikel over incest. Net als onderstaande persoon ben ook ik bezig met de research voor een TV-programma waarin we aandacht willen besteden aan het onderwerp. Graag zou ik hiervoor met je in contact komen.

   Ik ben te bereiken op onderstaande nummers en ik kijk uit naar je reactie.

   Met vriendelijke groet,

   Sacha Sniedt
   Redacteur

   No Pictures Please
   Melkpad 18
   1217 KC Hilversum
   +31 35 75 08 239 / + 31 6 17 33 60 46
   [email protected]
   http://www.nopicturesplease.tv

 • Anne

  Hallo allemaal, reeds tijdens mijn puberteit had ik regelmatig seks met mijn één jaar oudere broer; we kikten samen op het verbodene. Na meerdere langere relaties trok ik uiteindelijk in bij mijn broer en wonen we nu 12 jaar samen. Ik heb twee heel normale kinderen van hem en zie niet in wat wij verkeerd doen. Wij verstaan elkaar 100% en zou het niet anders meer willen.

 • Anne

  Hoi, juist zoals jij heb ik mijn persoonlijk verhaal geplaatst. De hypocrisie moet maar eens eindigen, het is allemaal nog een nasleep van toen de Kerk alles te vertellen had. Ik begrijp mijn broer beter dan wie ook en zie niet in wat wij verkeerd doen. Feit dat wij samen gezonde kinderen kunnen krijgen bewijst genoeg!
  Anne

 • Betty

  Misschien biedt deze site meer duidelijkheid over onze gevoelens voor broer/zus.

  http://forum.adoptietrefpunt.nl/index.php?topic=229.0

  Groetjes, Betty

 • Karin

  Hoi,

  ik ben Karin van het GSA Forum van Adoptietrefunt.nl Ik heb ook een relatie met mijn halfbroer en ook dat gaat prima. Ik zoek mensen die willen mailen met lotgenoten voor wie dit allemaal nog nieuw is. Zouden Tanja, Betty en Anne daaraan willen meewerken?

  Het emailadres (net nieuw) waarnaar je kunt mailen hierover is [email protected]

  Groetjes

  Karin

 • Hester, redactie

  Hoi meiden!

  Ik zou graag in contact komen met een vrouw tussen de 18-26 voor een interview over dit interessante onderwerp voor een bekend Nederlands tijdschrift. Ik onderhoud deze site, maar schrijf daarnaast voor diverse bekende bladen. En omdat er vast meer meiden in hetzelfde schuitje zitten en net als jullie verliefd zijn of een relatie hebben met een halfbroer, denk ik dat een dergelijk artikel anderen flink kan steunen.

  Dus: ben je tussen de 18-26 en heb je een relatie of ben je verliefd of een halfbroer, mail mij dan. Ik zal uiteraard zeer discreet met je gegevens omgaan en alles mag anoniem. Een interview zal ik telefonisch afnemen. Mijn emailadres is hndewaard @ orange . nl. Ik hoop van jullie te horen!
  Groet,
  Hester de Waard

 • L . De Royer

  Jullie hebben gelijk. Incest komt al eeuwen voor en der is niks mis mee.Ik heb een heel goede relatie met mijn zus. Zij is 50 en ik 55j. Wij zijn al 30 jaar samen en gelukkig. We kennen elkaar door en door. En sex is nog altijd zoals in het begin. Fijn en goed.
  Wij hebben bewust gekozen voor geen kinderen. Waarom gewoon… wij willen genieten van elkaars lichaam , niet meer niet minder.
  Het is niet zo dat van zulke relaties altijd kinderen moeten van komen, Waarom wel ?? dat maakt ieder koppel voor zichzelf uit.
  Wij kijken uit naar uw reacties of vragen.
  groetjes

  • Jennifer

   Dag L. De Royer,

   Ik realiseer me dat je bericht op deze site al heel lang geleden gepost is. Toch hoop ik dat je hier nog een melding van krijgt in je email en dan met mij contact zou willen opnemen.

   Ik zou je heel graag spreken voor een portret voor een mooi interview programma, mede omdat ik het belangrijk vindt dat dit soort onderwerpen uit de taboe sfeer komen.

   Hieronder mijn contactgegevens.

   Gr. Jennifer
   [email protected]kemnaenzonen.nl
   0641831511

 • Incest is al gepleegd in het gezin van Adam en Eva, dus is het inderdaad al heel oud. Alle nakomelingen van dat gezin moeten wel door incest voortgekomen zijn, je hoeft maar logisch na te denken om daar achter te komen. Alleen vermeld de bijbel niet wie er met wie naar bed ging, Adam met zijn dochters, of de broers met hun zussen of misschien wel met hun moeder. En niet te vergeten Job die door zijn dochters dronken gevoerd werd en die toen seks met hem hadden en zodoende zwanger werden van hun eigen vader. Waaruit blijkt dat het niet alleen van mannen uitgaat.

 • Juist – die bijbel weer :D

  Nou wat ik wel heel belangrijk vind is de KERN van normering – dwz – als de kinderen verder gezond zijn is er toch niets aan de hand.
  Het gaat hier tenslotte over relaties, liefde en intimiteit tussen twee mensen – als ze ergens in het woud hadden geleeft was er niets aan de hand. De regel staat: broer en zus samen kan betekenen dat er zeer ongezonde (maar ook zeer gezonde) kinderen uit voortkomen. Om degeneratie van het nageslacht te voorkomen is deze WET ingevoerd.
  D.i. Degeneratie over meerdere generaties incest. Hoe dat uitpakt op een incident.
  Dat moet men ons maar eens uitleggen.

 • In de bijbel wordt beweerd dat Adam en Eva volmaakte genen hadden. Hun kinderen en diens kinderen zouden dan ook volmaakte genen gehad moeten hebben. Ik vraag me dan wel eens af hoe het komt dat deze dan beschadigd zijn. Dat zullen ze wel weer aan die appel toeschrijven waar Eva niet vanaf kon blijven.

 • Greet

  Zijn er ook mensen van rond de 50 jaar die gevoelens van verliefdheid hadden en/of nog hebben bij en na de kennismaking van een halfbroer op zo’n leeftijd.
  Als je deze gevoelens moet negeren kunnen ze dan overgaan wanneer je toch contact wil blijven houden.
  Kan iemand mij hierover misschien advies geven.
  Graag zou ik iets willen horen over een of soortgelijke ervaringen als deze omdat ik hier erg veel last van heb.

  • Linda

   Hallo, ik had een relatie met mijn broer van mijn 15 to 22 jaar. Daarna huwde ik en kreeg een gezin met 2 kinderen. Naderhand begon mijn broer me terugop te zoeken en hervatten wij onze relatie.
   Intussen zijn we 50 en 52 en hebben we nog af en toe kontakt. Ik kan niet zonder de seks met mijn broer!

 • Het enige dat ik kan zeggen is, volg je hart!
  En trek je niks van je omgeving aan.

 • Diana

  Hallo
  Ik vind niet dat het zo hoort,geboren uit
  incest. Maar toch gebeurd dat binnenmuren.
  Veel mensen weten het niet. Maar kiezen er
  zelf voor/of tegen hun zin in.

  Groetjes.

 • Dat wij incest veroordelen wil nog niet zeggen dat er iets mis mee is. Er worden ook veel kinderen met een handicap geboren waarbij geen incest aan ten grondslag ligt.

 • diego

  ik heb dit nu allemaal eens gelezen , en ik moet zeggen als zijde momenteel 25 jarige jongeman , ik vind ook dat dit moet kunnen , zelf heb ik meermaals met mijn zus in het verleden geexperimenteerd , wat ook logish is denk ik bij kinderen tussen de 14-20 , wij hebben vaak samen dingen gedaan die dan zogezecht de kerk zou verbieden , maar ik heb zo iets van mensen zijn steeds vrij geweest om hun mening te uiten , waarom dan niet op deze manier affectie toonen ten opzichte van broer of zus ,

  wat nu betreft , hebben zowel ik als mijn zus elks een relatie , met iemand buiten de familie

  maar het gedacht om samen nog eens te experimenteren leefd nog steeds al is het er nooit van gekomen ,

  moest die dag ooit komen , zou ik het zo opnieuw doen , en moest ongewille zwangerschap dan zo een probleem zijn is er nog steeds een condoom om pil om dit te voorkomen ,

  leef je eigen leven zoals je zelf wil , je hebt er maar 1 geniet van elke moment , zolang je kan

  diego

  moesten er nog mensen zijn van mijn leeftijd die hetzelfde ervaren mogen deze dit zeker delen ,

  • Beste Diego,
   Mijn naam is Petra Schouten en ik ben reportageredacteur bij het tijdschrift Yes. Ik heb de opdracht een persoonlijk verhaal over het onderwerp (seks)relatie met broer of zus te schrijven. Ik ben dus op zoek naar een jongen of meisje tussen de 20 en 27 jaar die iets met zijn/haar zus/broer heeft gehad en daarover wil vertellen. Uiteraard anoniem. Mijn vraag is of jij interesse hebt in een interview.
   Zo ja, zou je mij dan zo snel mogelijk je gegevens willen mailen? Dat kan naar bovenstaand adres of naar [email protected]. PS. Ook al je niet wil worden geïnterviewd, hoop ik van je te horen. Alvast bedankt voor de moeite,
   groetjes, Petra Schouten

 • vincent

  Fijn om te lezen dat jullie al zoveel jaar samen zijn.
  Ik en mijn zus zijn als 2 handen op 1 buik en zijn verliefd op elkaar maar durven de stap niet te nemen om met elkaar wat te beginnen zij heeft 5 kinderen ik geen ik ben vrijgezel zij woont samen.
  We zien elkaar iedere dag en het gevoel word alsmaar sterker kriebels in de buik etc.
  Kunnen jullie mij vertellen hoe het zit met de wet daar zijn we namelijk het bangst voor.

  Bij voorbaat dank voor een reactie hierop.

  Vriendelijke groeten.

  • Jennifer

   Dag,

   Ik las zojuist jouw bericht, ik realiseer me dat dit al wat jaren geleden is en ben benieuwd hoe het nu met jullie gaat.
   Zouden jullie ervoor openstaan een interview te geven?

   Ik hoop wat van je te horen. Ik ben te bereiken via:
   [email protected]

   Alvast bedankt!

   Groetjes,
   Jennifer

 • Karin2

  Vincent,

  hier in Nederland mag je samenwonen met wie jij maar wilt. Ook met je broer of zus. Je mag ook een geregistreerd partnerschap met ze aangaan als je dat wilt. Je wordt echt niet in de gevangenis gestopt hoor!

  Wat je omgeving ervan zal zeggen is een ander verhaal. Maar dan nog…je hóeft toch niet te vertellen dat jullie een liefdesrelatie hebben! Dat hebben wij ook niet expliciet gedaan, zeker in het begin niet. Je omgeving merkt het vanzelf wel hoor. Ik zou niet al te sterk de nadruk erop leggen waar anderen bij zijn en ook met de kinderen van je zus een beetje voorzichtig aan doen. Zij kunnen namelijk gepest worden met jullie relatie en zijn daar misschien niet goed tegen opgewassen.

  Veel sterkte en geluk,

  Karin en Laurens (halfbroer en -zus)

 • Olga

  Ziekelijk..

 • Karin2

  Makkelijk hoor Olga, om je er zo vanaf te maken. Je oordeelt zonder ook maar enig inlevingsvermogen en zeer waarschijnlijk zonder te weten wat het Westermarck effect is en waarom dat een belangrijke rol speelt bij het al of niet verliefd (kunnen) worden op bloedverwanten.

  Ga ergens anders lopen zieken svp. Of leg je weerzin onderbouwd uit.

 • Olga

  Ik hoef het niet uit te leggen en ga mij niet verdedigen. Hester heeft het al keurig in haar berichtje verwoord. Het is incest. En dat is een misdaad. Punt uit!

 • Karin2

  Volgens de wet is het pas incest, wanneer er een scheve machtsverhouding bestaat tussen de 2 personen en/of een veel te groot leeftijdsverschil. En dan hoeft het niet eens per sé om familie te gaan; het is juridisch gezien ook incest, als een leraar sex heeft met een leerling. Juridisch is het géén incest, als een (half)broer en (half)zus een(sexuele) relatie met elkaar hebben wanneer ze allebei vrijwillig deze relatie zijn aangegaan met elkaar.

  Aan niet-onderbouwde meningen heeft hier niemand iets. Als je er verstand van hebt, laat dat dan blijken. Zo niet, dan kun je net zo goed ergens anders je mening gaan ventileren over iets waar je wèl verstand van hebt.

 • Olga

  Je l*lt dus uit je nek Karin2.

  Wat is incest?
  Incest is sex tussen familieleden.
  Dat kan dus zijn de vader, de moeder, broer, zus, neef, tante, opa, achterneef etc etc etc.
  In veel gevallen zijn de plegers mannelijk, maar het kan ook een vrouw zijn.
  Incest kan echter ook in andere relaties bestaan, bijvoorbeeld tussen een voogd en een kind of met een leraar.

  Het is niet pas incest als er sprake is van een scheve machtsverhouding. Dat is pas zo als er sprake is van verkrachting. Wat jullie doen is incest. Geen verkrachting, maar incest. Dus ziekelijk en misdadig.

  • Geholpen??

   En daar is het lastig als er toch als kind gedoktert word en tyssentijds eens ruzie is en goeie fikse ruzie

 • Olga

  Maar ga gerust je gang hoor. Als je kinderen er maar niet onder gaan lijden.

 • Karin2

  Ik lul niet uit mijn nek, want als er iemand is die hier veel van weet en alles uit en te na heeft onderzocht, dan ben ik dat wel.

  In Nederland is wat mijn halfbroer en ik doen GEEN misdaad. NIET strafbaar. En valt het *juridisch* gezien NIET onder incest. Wat jij ervan vindt moet jij weten, maar je weet blijkbaar niet veel van de wet.

  Ik vind dat iemand pas familie is als je er mee bent opgegroeid. Niet als je iemand die toevallig bloedverwant is, op volwassen leeftijd pas ontmoet. Het pure feit dat je dezelfde bio vader deelt, maakt je nog niet tot broer en zus. Zeker niet als je elkaar absoluut nooit hebt gekend tot ruim na je 20e. Dan ben je vreemden voor elkaar, en op vreemden kun je makkelijk verliefd worden. Op mijn adoptiebroers zou ik echt *nooit* verliefd kunnen worden. Gadver! DAT zie ik dus veel eerder als incest. Ook al is het technisch gezien geen bloedschande, zo ervaar ik dat wel.

  In ons geval is het dan ook nog eens zo, dat Laurens juridisch gezien niet eens familie IS van me. Zijn vader heeft mij nooit erkend, op geen enkel papier staat dat hij mijn vader is, ook niet on-officieel. Bovendien, zelfs al zou hij me wel hebben erkend, dan NOG zou ik juridisch gezien, geen familie meer zijn van Laurens, omdat na een adoptie ALLE juridische familiebanden met de geboortefamilie worden verbroken.

  De wet zelf zegt DAT IK GEEN FAMILIE BEN van Laurens. Dus kan wat wij doen, nooit van zijn leven een misdaad zijn. Dat beseffen zelfs mijn ouderwetse, keurige, bejaarde ouders, dat beseffen zelfs mijn moderne, sociale, goed opgeleide kinderen (allemaal rond de 20 dus je hoeft ze niet zielig te vinden) en dat beseffen al onze kennissen, vrienden en familie, collega’s en partijgenoten.

  Als er van al die honderden zeer verschillende mensen NIET EEN is die onze relatie afkeurt, wie ben jij dan wel om ons te veroordelen?!

  Het zou strafbaar moeten zijn om iemand ongegrond tot misdadiger te bestempelen…! Sterker nog…dat IS het. SMAAD, heet dat. Ik zal eens even mijn mijn vriend mr. De Leeuw overleggen. Een van de beste advocaten op gebied van Strafrecht…die mij nog nooit heeft hoeven vrijpleiten omdat ik simpelweg niks misdadigs heb gedaan. Wil je zijn nummer?

 • lynn

  Karin, als je je niet schuldig voelt, waarom verdedig je jezelf dan zo? Ik ben het overigens volledig met Hester en Olga eens. Of je ermee opgegroeid bent of niet, in onze cultuur is het net zo GATVER!!!

 • lynn

  p.s. Genetisch gezien ben je broer en zus en dat maakt het incest. Punt uit!

 • lynn

  p.p.s. Het is wel gemakkelijk om alles maar onder juridisch oogpunt te verdedigen. Dat doen alle advokaten. Ook degenen die misdadigers als bijvoorbeeld een Joran v.d. Sloot proberen vrij te pleiten. Er is altijd wel iets om door de mazen van de wet te kunnen glippen.

  In het geval van incest: als je genetisch gezien familie bent in de eerste of tweede graad (vader, moeder, opa, oma, broer, zus, oom en tante) dan is het is het incest.

  En dan kun je wel allerlei advokaten aanroepen om je gelijk te krijgen, maar het feit dat je dat al meteen gaat doen, bewijst je schuld. En je schuldgevoelens.

  Had je je niet schuldig gevoeld (psychisch gezien) Want nu hang ik de psycholoog uit, dan had je jezelf ook helemaal niet verdedigd en had je een andere mening gewoon gelaten voor wat hij is.

  En nog iets, een andere mening is net zo waardevol. En ik vind het persoonlijk goed onderbouwd.

  Het is niet voor niets dat broer en zusrelaties worden afgekeurd. Genetisch gezien kan het een hoop ellende geven. Stofwisselingsziekten op de lange duur enz. Om maar iets te noemen.

 • lynn

  En nog iets Karin2!!! Als het juridisch gezien (wettelijk gezien) mag, zoals jij zo stellig beweerd. Dan was het al legaal. En dat is het volgens het bericht van Hester niet. Dus mag het juridisch gezien HELEMAAL NIET!!!!

 • Karin2

  Hester beweert niet dat het in NEDERLAND strafbaar is. Ze beweert dat het in DUITSLAND strafbaar is. Goed lezen is ook een vak. Hester is journaliste, net zoals ik overigens. Meestal beweren journalisten pas iets als ze dat echt zeker weten.

  Jezelf verdedigen als je ten onrechte voor misdadiger wordt aangemerkt, is heel normaal. Het gaat me niet om aan te tonen of het moreel juist is wat ik doe. Ieder mag daarover vinden wat hij wil. Het gaat me erom aan te tonen dat wat wij doen, NIET strafbaar is. In elk geval niet in Nederland. Dus is het geen misdaad, zoals wordt beweerd. DAT wil ik aantonen. En dat zal juridisch moeten, want een morele misdaad bestaat niet. Het zou wat moois wezen, als de ongenuanceerde mening van een hoop mensen automatisch zou verworden tot een wet!

  Ik trek me dus niets aan van wat men *vindt* over wat ik doe, maar ik vind het verwerpelijk dat ik dan automatisch een misdadiger schijn te zijn. Dat laatste accepteer ik niet, omdat het *onjuist* is. Onjuistheden vertellen over iemand is WEL strafbaar. Vandaar het advocaat-verhaal: je mag hier vinden wat je wil in dit land, maar je mag NIET zomaar openbaar dingen over iemand roepen die aantoonbaar onjuist en beledigend zijn. Een advocaat kan je daar alles over vertellen.

  Dus je mag vinden wat je wilt, dat mag je hier ook neerzetten, maar je mag niet straffeloos valse en beledigende onwaarheden schrijven over een ander.

  Overigens is het niet zo, dat iemand direct schuldig is als hij of zij zich verdedigt. Hij of zij voelt zich daardoor ook niet per sé schuldig, maar wèl beledigd. En dat is over het algemeen vaker een reden om je te verdedigen dan schuldgevoel. Daarbij de aantekening, dat ik het op zich niet eens een verdediging noem, maar een uitleg waarom de gedane beweringen over ‘misdaad’ verkeerd en beledigend zijn.

 • Incest is sex tussen familieleden.
  Dat kan dus zijn de vader, de moeder, broer, zus, neef, tante, opa, achterneef etc etc etc.
  In veel gevallen zijn de plegers mannelijk, maar het kan ook een vrouw zijn.
  Incest kan echter ook in andere relaties bestaan, bijvoorbeeld tussen een voogd en een kind of met een leraar.

  Het is niet pas incest als er sprake is van een scheve machtsverhouding. Dat is pas zo als er sprake is van verkrachting. Wat jullie doen is incest. Geen verkrachting, maar incest. Dus ziekelijk en misdadig.

  [email protected]

 • Luke

  Je hebt volledig gelijk in je stelling dat als broer en zus voor elkaar kiezen dat daar niks mis mee is. Ik woon reeds 24 jaar samen met mijn broer en heb twee gezonde kinderen waar we samen goed voor zorgen.
  Wat is daar verkeerd aan?
  Groetjes Anne en Luke

 • Annemieke

  Hallo allemaal, na het lezen van jullie verhalen wil ik neerschrijven wat mij overkwam.
  Ik woonde reeds langere tijd als single en had mijn broer uitgenodigd voor een etentje omdat hij nogal depri was na een relatiebreuk.Later op de avond,na een paar wijntjes werd Paul wat triest en was naast hem gaan zitten om hem op te beuren toen hij plots zei: eigenlijk spijtig dat je mijn zus bent want ik ben was verliefd op jou en dat mag niet.Zelf had ik nooit zo over m’n broer gedacht, maar het streelde toch mijn ijdelheid een beetje en ik gaf hem een stevige knuffel als troost.Hij zag dit echter als een uitnodiging, sloeg zijn armen om me heen en kuste mij vol op de mond waarbij ik gek genoeg automatisch meedeed, we waren blijkbaar allebei in the mood want al snel zaten we stevig te vrijen. Al snel zaten we onder elkaars kleding te strelen en het werd steeds heftiger, il wilde wel dat het ophield maar kon het niet stoppen en even later zaten we naakt op de bank. Paul streelde en zoende me overal en gaf me constant complimentjes over m’n lichaam. Zelf was ik gefascineerd door zijn flinke erectie die ik automatisch begon te zuigen.
  We wilden allebei meer en ik leidde hem bij de hand naar de slaapkamer voor de beste seks in mijn leven. We voelden elkaar direct aan en wisten automatisch wat de ander wilde; het was één groot feest, ook de dag daarna, er leek gewoon geen einde aan te komen.
  We bleven elkaar opzoeken en gek genoeg miste ik 14 dagen later mijn periode. Als single was ik al maanden van de pil af en ad er weinig of geen aandacht aan geschonken.
  We bleven samen, ik liet een paar extra tests doen en kreeg een lief dochtertje.
  Nu vij jaar later zijn we nog samen en gelukkig.
  Annemieke

  • Heeyz Annemieke,

   Ik had je verhaaltje gelezen..
   Graag wilde ik even mijn reactie geven..

   Ten eerste: respect!

   Vind het heel vet dat je jullie je hart hebben gevolgd.. Persoonlijk vind ik dat de passie, de vonk tussen 2 mensen veel belangrijkers als of je nu elkaars broer of zus bent.. Liefs, is liefde..
   En echte liefde laat zich denk ik niet remmen..
   door wat dan ook!

   Ik vond dit sowieso een interessante blog..
   Maar, jullie verhaal raakte me wel..
   Ik hoop nog eens iets te lezen, horen van jullie..
   Verder, wens ik jullie een fijn 2009!
   Met veel liefde, en een hoop mooie momenten!

   Groeten, Ruwan.

   • coco

    Ja Ruwan, dat geloof ik best, dat je graag nog wat van haar hoort. ‘t Was ook nogal een geil verhaal. Wat alweer bewijst dat zulke lui behoorlijk getikt zijn…

  • Joris

   Hoi Annemieke,
   Dat komt me heel bekend voor.
   Mijn zus en ik waren ook al beide best lang single, zij vond een nieuwe baan in mijn woon omgeveing waar ze ook al veel vrienden had.
   Omdat ze nog 200 km verder woonde kwam ze een tijdje bij mij wonen.
   Na een tijd zo samen wonen leek er toch wel een soort van een spanning in de lucht te hangen maar ik durfde ook niet wat te gaan probere.
   Tot dat ze op een zondagochtend in haar slaap tshirt bij me in bed kroop om “samen beetje tv te kijken”
   Ik toen zo ogemerkt mogelijk me boxershort weer aangedaan die aan mijn kant van het bed lag, (weet niet of ze door had dat ik naakt sliep, denk het wel) en toen alle moed bij elkaar geraapt en in lepeltjeshouding tegen haar aangekropen.
   Hand op haar zij gelegd en toen ze die niet weg duwde hand op haar buikje gelegd, zij bleek dus net zo opgewonden te zijn als ik en we raakten aan het knuffelen.
   Van knuffelen is super lekker vrijen gekomen en wij idd net als jullie totaal niet aan condoom gedacht, zij was ook niet aan pil.
   Zijn toen wel morning after pil gaan halen omdat we op dat moment nog geen papa en mama wilden worden.
   Wij nu ruim 5 jaar later ook nog steeds samen.
   Hoop jullie ook nog steeds heerlijk verliefd samen.

 • Haiko

  Art. 249 Wetboek van Strafrecht (Ontucht met misbruik van gezag (Incest))
  Hij die ontucht pleegt met
  zijn minderjarig kind,
  stiefkind of pleegkind,
  zijn pupil,
  een aan zijn zorg, opleiding of waakzaamheid toevertrouwde minderjarige of
  zijn minderjarige bediende of ondergeschikte,

  Met andere woorden, dit is geen incest volgens de nederlandse wet.
  Alhoewel ze in nederland niet het recht om te trouwen hebben.

 • Karin

  Haiko, dank je wel! Dat is dus exact wat ik bedoelde. Het is geen incest *volgens de wet* als broer en zus *vrijwillig* een relatie hebben samen. Wat de volksmond erover beweert laat me siberisch. De wet is de wet, punt uit.

  Overigens kan ik makkelijk trouwen met mijn halfbroer ;) want er staat nergens geschreven dat hij mijn halfbroer is. Mijn moeder heeft bij de aangifte niet gezegd wie mijn vader was. Ze waren dan ook niet getrouwd. Dus juridisch gezien is hij mijn halfbroer helemaal niet.

  :)

  Karin

 • Haiko

  Nog zo’n leuk voorbeeld uit de nederlandse wet:
  Als je bij de EHBO werkt dan is het illegaal om jouw vriend/vriendin te behandelen mocht deze gewond binnenkomen, want dan heb je een mogelijk seksuele relatie met een van je patienten.
  Maar Mocht je op je achtiende verjaardag met een van je ouders willen trouwen, tja dat is toch perfect legaal?

  P.S.: Dit is allemaal gezien vanuit: Art. 249 Wetboek van Strafrecht & het Burgelijk Wetboek Boek 1, Titel 5, Artikel 41.
  Mochten er nog andere wetten van toepassing zijn laat me dat dan vooral weten.

 • incestslachtoffer

  Juridisch gezien mag het dan allemaal voor elkaar zijn als je met je (half)broer of (half) zus samenwoont, sex hebt of wat dan ook. Volgens mij moeten jullie eens op het psychische vlak kijken want daar laten jullie wel de nodige steken vallen.
  Ik weet nog wel een goede psychiater voor jullie.

 • Annemieke

  Hallo,
  Ik kan me goed voorstellen dat als je ooit tot incest werd gedwongen dat je daar een andere kijk op hebt.
  Bij ons ging het vrijwillig en heel spontaan, doordat we samen opgegroeid waren, hadden we veelal dezelfde interesses.
  Wij maken na al die tijd haast nooit ruzie en we voelen ons perfect op ons gemak in onze situatie zonder enig spoor van (valse) schaamte of schuld.
  Indien nodig zou ik terug voor mijn broer kiezen.
  Annemieke

 • incestslachtoffer

  Als je lange tijd single bent ja dan gaat het jeuken maar om dan met je broer het bed te gaan delen en zelfs een kind met hem te krijgen is niet gezond.
  Ik hoop dat jullie kind gezond is maar over de situatie hoe dat kind verwekt is en hoe het op zal groeien kan ik dat helaas niet zeggen.
  Wel appart om te zien dat ieder een ander excuus heeft om die zieke situaties te verantwoorden. Ik weet niet of ik er om moet lachen of juist medelijden met jullie moet krijgen.

 • Karin

  Als incestSLACHTOFFER zul je er wel anders tegen aan kijken. Toevallig hebben wij een psychollog (voor iets anders, maar zij weet wel van onze relatie) en die vinddt er niks mee mis zolang er geen mensen schade van ondervinden. En dat is niet zo. Waar liefde is, oprechte liefde dan, kan niemand daar pijn van lijden.

  Jij voelt je slachtoffer, dus had je waarschijnlijk geen keus. Maar denk ook es om een ander, ipv altijd de duistere kant van iets te zien. Jouw verhaal is heel erg voor je, en ik wou voor jou dat het nooit was gebeurd, maar daarom is het verhaal van anderen nog niet erg voor hen!!!

  Je kan hier anoniem schrijven, en als iemand hier schrijft dat hij of zij het fijn heeft, geloof dat dan maar. Jij schrijft toch ook dat je het klote had? Dat zouden zij dan ook wel doen als dat ook hun verhaal zou zijn.

  Toch erg, wat ECHTE incest (met dwang enzo) met iemand’s geest kan uitrichten. Het zou verboden moeten worden.

 • Leuk Karin dat je jezelf iedere keer achter regeltjes en wetten verstopt.Incest is sex tussen bloedverwanten. dus wat jullie met je (half) broer cq (half) zus hebben is gewoonweg ECHTE incest en zo te zien heeft het jouw geest meer aangetast dan de mijne en zou het inderdaad verboden moeten worden.
  Wettelijk gezien wordt het pas een isseu als er aangifte wordt gedaan. Als ik je auto steel en jij doet geen aangifte ben ik volgens jouw ideeen geen misdadiger / dader.
  Vandaar sat jullie met dit ziekelijke gedrag door kunnen gaan zonder last te hebben van de wet.

  In de natuur is het zo dat hij zichzelf beschermt tegen incest cq inteelt. Bij apen of leeuwen worden de jonge mannen uit de troep of kudde verbannen zodat er geen incest of inteelt kan plaats vinden. dit gedrag vind je ook trug bij mensen als je kijkt naar stammen in afrika en zuid amerika waar de vrouwen worden uitgehuwelijkt aan iemand van een andere stam. en dat alles omdat er een grote kans bestaat dat de nakomelingen uit incest / inteelt misvormd of gehandicapt zijn.

  Zo zie je maar weer dat de gemiddelde primaat of imboorling zijn verstand beter gebruikt dan jullie.

 • Annemieke

  Wat je verteld klopt niet helemaal. De bonoboapen leven inkleine families en planten zich in die familie ook voort.
  Tevens wordt bij de kweek van renpaarden en rashonden regelmatig broer-zus toegepast om raskenmerken te verstevigen. Het betreft dan wel gezonde dieren zonder gebreken want zowel de goede als slechte eigenschappen komen zo versterkt tot uiting.
  Ook katten paren in het wild regelmatig met hun familieleden. En wat te zeggen van de Oude Egyptenaren, Azteken en Mayas waar de elite generaties achter elkaar als broer en zus huwden en kinderen kregen die op hun beurt ook weer onder elkaar huwden.
  Ik wil het zeker niet promoten, maar de Kerk heeft hierover veel prietpraat rondgestrooid.

 • Je hebt inderdaad gelijk maar je praat dan wel over GEZONDE exemplaren. Kan ik helaas over jullie niet zeggen. En om nou te zeggen dat de Egyptenaren, Azteken en Mayas zo helder van geest waren met alles wat ze gedaan hebben. Valt me mee dat je niet over Adolf Hitler of Bin laden begint dat die zo helder van geeste zijn / waren.
  En het risico van inteelt om raskenmerken te verstevigen is dat er meer mislukkelingen worden geboren dat gezonde exemplaren en juist zwakkere exemplaren krijgt door het zogenaamde doorfokken.

 • Karin

  Als ik je zo hoor, Incestslachtoffer, ben jij helemaal geen incestslachtoffer. Sorry dat ik het zeg. je zanikt maar door over iets waar je totaal niks van begrijpt of zelfs maar ooit hebt meegemaakt. Als iemand met duidelijke wetsartikelen aankomt, slaat dat volgens jou ineens nergens meer op. Waarom zou iets pas volgens de wet incest zijn als er aangifte wordt gedaan? Omdat er dan DWANG bij is uitgeoefend. Dat is hier in geen enkel geval zo, behalve volgens jou, bij jou. Allicht is het dan juridisch verkeerd, en allicht moet er dan vervolging plaatsvinden. Godzijdank heeft Nederland wel zijn verstand gebruikt en laat onze wet ons lekker doen wat we zelf willen. Althans op dit gebied. Voor de rest is het een heikneuterbedoening, dat wetboek. Op veel vlakken.

  Helaas voor jou, hebben zowel mijn halfbroer als ik een HBO opleiding en zijn we bepaald niet gek of dom. Sterker nog, als je zou weten wie wij zijn, zou je nog raar staan kijken. We hebben bewust gekozen voor geen kinderen samen, om elk risico uit te sluiten. De kinderen die ik al had, zijn gewoon gezond, want van een andere vader. En ook DIE zitten nergens mee wat onze relatie betreft. Zelfs mijn zeer katholieke ouders niet, en niemand van onze vrienden. Omdat zij ook inzien dat wat niet als broer/zus is opgegroeid, elkaar ook niet als dusdanig ervaart. Dat KAN niet. Zie Westermarck-effect.

  Als twee mensen verliefd worden en ze komen er achter dat ze familie zijn, moet daarom die liefde maar aan de kant geschoven worden?? Doe niet zo idioot…

  Wie denk jij te zijn, om zo’n oordeel te vellen over iets wat je niet kent? Ik zeg toch over jou ook niet, dat je het wel zelf uitgelokt zal hebben? Dat het jouw schuld is, en dat de dader zieliger is dan jij? Dat zou hetzelfde zijn als wat jij nu doet met ons – een belachelijke, idiote veroordeling gebaseerd op totaal NIETS.

  Hou maar op, je krijgt je zin toch niet – vrijwillige incest, als je het dan per sé zo wilt noemen, is in Nederland NIET strafbaar en zal dat ook niet worden.

  • coco

   Is het niet iets wat vooral onder gelovige mensen voorkomt? Juist doordat het in de bijbel tussen de regels door ook zo veel over incest gaat. Zodat je er zeg maar ongevoelig voor wordt?
   Sorry, ik schrik me rot van die verhalen die ik hier lees’; ik had echt geen idee dat dit zoveel voorkwam. Ik moet er misschien even aan wennen ofzo…
   Kijk, bij jou vind ik het zo heel erg nog niet; jullie zijn niet helemaal volbloed verwanten van elkaar. En als je ook niet eens met elkaar opgegroeid bent… oké, kan ik nog accepteren. Maar ik ben bang dat er ook veel mensen tussen zitten die zeggen dat ze het geweldig vinden (een relatie met hun broer/zus), maar dat ze al vanaf jongs af aan ‘misbruikt’ zijn door hun oudere broer/zus. Zodat het misschien niet echt een vrijwillige keuze was om ermee te beginnen.
   Daarnaast valt me op dat veel schrijvers op deze site de nadruk leggen op de seksuele bevrediging in de relatie. Daar is dan toch al iets goed misgegaan, lijkt me (scheiding liefde-seks).

   Tot slot vind ik het heel eng dat incest best wel goed gepraat wordt op deze site. Hallo zieke mannetje (en vrouwtjes): dit is geen vrijbrief om maar lekker incest te gaan plegen. Zo lang het niet van twee kanten komt of wanneer de een veel ouder is dan de ander (als de ander minderjarig is m.n.) moet je met je tengels er vanaf blijven!

 • Hey Jan Hamer,

  Wat een gelul over Adam en Eva!!!!!!!
  Volgens de bijbel kregen die twee zoons. Dan wordt het toch lastig om daar nakomeligen van te krijgen hoe vaak je ook seks met elkaar hebt.
  Volgens mij geloof jij echt nog in sprookjes

 • Hallo Karin,

  Dat jij en je broer een hoge opleiding hebben vebaast me niks. Incest plegers / daders zijn over het algemeen slimme mensen want je moet toch over een bepaalde overtuigingskracht / slimheid beschikken om het slachtoffer om te praten want 99 van de 100 keer wordt er bij incest geen geweld gebruikt maar maken de plegers / daders misbruik van het feit dat iemand tegen hun opkijkt. daarom is in de meeste gevallen de pleger / dader ouder en / of slimmer dan zijn slachtoffer.
  Bij de mensen die ik ontmoet heb die incestslachtoffer zijn zoals ik ( en dat zijn er nogal wat ) bleek de dader een hoge opleiding genoten te hebben of de capaciteiten daarvoor te hebben. Tevens kwam hierbij naar voren dat de daders over het algemeen op sociaal niveau niet over de beste eigenschappen te beschikken en moeite te hebben met relaties, ze zijn of vaak getrouwd en gescheiden gaan vreemd of een combinatie hiervan. Misschien is het daarom wel de rede dat sommige mensen voor de veilige optie kiezen om een relatie met een (half)broer of (half)zus aan te gaan omdat je als je veel op 1 lijn ligt qua gedachten een relatie wel goed loopt.

  Wat me bij jou opvalt is dat voor iemand die zegt dat wat de volksmond beweert je siberisch laat (zie je reactie van 19-10 2008), zijn je reacties niet van dien aard en vlieg je aardig op de kast.
  En als het wetboek zo’n heikneuterbedoeling is waarom hou je dan jezelf zo vast aan die paar regeltjes die in jouw straatje passen?

  Wat betreft dat Westermarck-effect, volgens mij is dat net zoiets als het Stockholm syndroom. Allebei zijn ze bewezen dat ze bestaan want zoals het Westermarck-effect zegt, dat als je als broer en zus gescheiden van elkaar opgroeid dat er een bepaalde aantrekkingskract kan ontstaan zal wel onderzocht zijn als ze dat beweren maar dat wil nog niet zeggen dat het gezond is.

  Trouwens wie denk JIJ wel niet wie je bent om te beweren dat ik geen incestslachtoffer ben (niet dat ik er trots op ben of zo). Je kent mij niet eens je weet niet wie ik ben.
  Ik ben weldegelijk incestslachtoffer, alleen ik heb zo lang en intensief aan mij zelf gewerkt dat ik er boven sta en klaar ben met mijn verleden. Als ik dat niet zou zijn zou ik over mijn nek gaan als ik jullie verhalen zou lezen. En of ik wil weten wie jij en je broer zijn? Ik denk het niet.
  En of mijn broer zieliger is dan ik? Jazeker dat is hij!!! Als je ziet wat voor een puinhoop die gozer van zijn leven gemaakt heeft. Om maar een paar voorbeelden te noemen: 3 keer getrouwd en 3 keer gescheiden (soms al binnen 1 jaargetrouwd en gescheiden) tussen die huwelijken in nog de nodige andere relaties gehad. Hij heeft 4 kinderen waarvan er 1 bij hem weggelopen is en 1 wil hem niet meer zien. Hoezo contactueel gestoord. en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Zo kan ik ook nog wel een aantal voorbeelden noemen van andere incestplegers / daders.

  Als incest volgens jou legaal is waarom reageer je dan zo fel op dezed site?

 • Karin

  Ik zeg niet dat incest legaal is. Dat wat volgens de wet incest is is illegaal. begrijp je dat nou nog steeds niet?

  Wat ons betreft en contactgestoord: als jij werkelijk had gelezen wat ik heb geschreven, weet je donders goed dat wij dat niet zijn. Ik ben 1 keer getrouwd geweest en wel 17 jaar lang. Pas ZES jaar na de scheiding kreeg ik wat met mijn hbroer. Ik heb kinderen die heel normaal zijn en toch nog steeds graag bij ons komen. We hebben veel vrienden en kennissen en familie waarvan we met niemand mot hebben en waar we graag komen.

  Jij begon deze achterlijke insinuaties, met je gezeik over dat ik ziekelijk en misdadig en weet ik veel wat ben. Dan zeik ik gewoon terug.

  Fijn voor jou dat je over je incestverleden heen bent, en dat meen ik oprecht. Maar een leuker mens ben je er desondanks niet van geworden. Jij hebt toevallig en klote ervaring met wat inderdaad incest is. Ik heb dat niet, ben nooit gedwongen en heb niemand gedwongen. Je baalt gewoon, dat je geeen gelijk krijgt en dat niet iedereen enzelfde klote ervaring heeft met incest.

  Ik word pissig, als mensen zeggen dat ik ziekelijk en misdadig ben. Dat is niet zo. Als de mensen in mijn omgeving die mij geod kennen dat niet vinden, wie ben jij dan om te zeggen dat het wel zo is. jij kent MIJ niet eens.

  Dus hou nou maar es op met je achterlijke geinsinueer wil je.

  Er is ook nog zoiets als smaad in diet land. En daar ben jij mee bezig. En DAT is ECHT een misdaad.

  Have a HAPPY life. Hopelijk tot nooit.

 • Als je goed had gelezen heb ik niet gezegd dat jij en je broer contact gestoord zijn. Ik heb alleen mijn ervaring gedeeld en de ervaringen van mendsen die hetzelfde hebben meegemaakt. Maar aan je reactie te zien krijg ik het gevoel dat jij je toch op 1 of andere manier aangesproken voelt en weer die bewuste kast op vliegt.
  Tijdens mijn verwerking van de incest heb ik trainingen gehad waar ik door zeer ervaren coaches getraind ben. Als ik zo in de weerstand zou vliegen zoals jij doet zouden ze grote vraagtekens zetten. Omdat bij mensen die zo in de weerstand vliegen zoals jij, hun gevoel en verstand over het algemeen niet op 1 lijn liggen.

  En of ik een leuker mens ben geworden weet ik niet, kan ik niet over oordelen. Wat ik wel weet is dat ik het voor mezelf een stuk makkelijker maak door geen blad voor de mond te nemen en te zeggen wat ik voel of ervaar.

  De grootste achterlijke insïnuatie staat bovenaan de bladzijde nl. ïncest moet legaal worden. En ja mijn ervaring met incest is nou eenmaal ziekelijk en misdadig. Heb ik nou eenmaal niet voor gekozen. Maar daarbij heb ik nooit gezegd dat JIJ ziekelijk of misdadig bent maar trek jij het je enorm aan dat iemand zo over incest praat.

 • Karin

  Ik trek me alleen maar aan dat iemand dingen over mij zegt die onwaar en beledigend zijn. En iemand die dat doet, pleegt smaad. C’est tout.

  Incest (zoals dat nu juridisch is gedefinieerd) moet zeer zeker NIET legaal worden. Ben ik volkomen met jou eens. Voor mijn part maken ze eunuchs van mannen die incest plegen. Kweenie wat ze dan met vrouwen aanmoeten die dat doen want die zijn er ook zat. Maar bedenk maar iets engs.

  Maar *vrijwillige* incest moet zeer zeker WEL legaal BLIJVEN.

 • Mevrouw

  tjeee

 • incestslachtoffer

  Ten eerste deel ik mijn gevoelens en ervaringen en heb jou nooit persoonlijk aangevallen. Dat jij je alles wat ik zeg persoonlijk aantrek is jouw probleem.
  Ten tweede moet smaad gericht zijn tegen een bepaald persoon of bepaalde groep. Maar ja “Who the fuck is Karin” Karin wie , Karin wat , Karin waar ??????????
  Als ik op HYVES op Karin ga zoeken krijg ik meer dan 20.000 resultaten en wie zegt mij dat jij wel Karin heet. misschien ben jij wel Piet de travitiet. Weet ik veel

 • Mevrouw

  Slachtoffer… jij hebt geen goede therapie gehad, als die al bestaat, hoe kom je ooit over zo’n ervaring heen?! Je bent nog steeds slachtoffer van je ervaring. Wellicht noem je jezelf daarom ook nog zo.
  Veroordeel anderen niet omdat zij liefde vinden waar jij haat ontmoette. Probeer je eigen liefde te vinden. Liefde voor jezelf meis. x

 • incestslachtoffer

  Hallo Mevrouw

  Ten eerste vind ik het lief van u dat u mij meis noemt maar ik ben een man.
  Baarbij wil ik u melden dat ik een synonym gebruik omdat mij vriendin ook incestslachtoffer is en nu bezig is met het verwerken daarvan en ten gevolge hiervan aangifte heeft gedaan tegen haar broer.

  Laatst heb ik het nog met de haptonoom erover gehad omdat er een moment kwam dat ik er zelf aan twijfelde of ik klaar was met mijn verleden omdat ik nogal sterk kan reageren op de manier hoe sommige mensen uit de omgeving van mijn vriendin met de situatie omgaan. hij vroeg wat ik allemaal gedaan had e.d. en garandeerde mij a dit gesprek dat hij geen enkele twijfel had of ik wel klaar was of niet en dat ik weldegelijk klaar was met mijn verleden.
  Ik kan ik ook vertellen dat ik op dit moment gewoon weer contact heb met mijn broer en dat als hij ergens mee zit ik de eerste ben die hij belt en dat we samen naar oplossingen zoeken voor de dingen waarmee hij zit op dat moment. Dat kan je las slachtoffer alleen als je er volledig mee klaar bent
  Het had op dat moment meer te maken met het feit dat mensen niet eerlijk zijn over de keuzes die ze gemaakt hebben op bepaalde momenten en overal excuses voor verzonnen.
  En als u wil weten hoe je over die ervaring heen kan komen wil ik u best wel vertellen wat ik gedaan heb. Al kan ik niet zeggen of wat ik gedaan heb ook voor anderen werkt want ieder individu is namenlij uniek en zal op zijn eigen manier aan het werk moeten. Maar dat je over zo’n ervaring heen kan komen weet ik zeker. Ik heb mijn manier gevonden en ik kan alllen maar tegen anderen zeggen vind jouw manier want het is de moeite waard om voor te knokken. Dat het altijd even makkelijk zal gaan kan ik niet zeggen want het is een zwaar traject en je moet wel doorzettingvermogen hebben.

 • Mevrouw

  “Veroordeel anderen niet omdat zij liefde vinden waar jij haat ontmoette. Probeer je eigen liefde te vinden. Liefde voor jezelf…”

 • incestslachtoffer

  Mevrouw maak uzelf niet druk ik heb de liefde voor mezelf en voor anderen wel gevonden. maar wil niet zeggen dat ik met ze een relatie begin. wat ik ook geleerd heb is dat ik niet iedereen te vriend kan houden anders loop je jezelf voorbij.

 • Mevrouw

  Voor iedereen die dit alles leest;)

  “Waar je een ander van beschuldigd,
  daar ben je zelf het slachtoffer van.”

  Dan moet je als slachtoffer oppassen wat je schrijft.. en voorkom dat je dader wordt.

 • incestslachtoffer

  Hoe kan je dader worden als je alleen je ervaring en gevoelens uit hier? Ik heb geen idee.

 • Mevrouw

  “Daders zijn nogal eens zelf slachtoffer (geweest). Hoe? Doordat ze alleen hun eigen ervaring en gevoelens (erkennen en) uiten. Ze blijken zich moeilijk te kunnen verplaatsen in de gevoelens en gedachten van andere mensen. Na een traumatische ervaringen is dit gegeven sterker aanwezig. Andere mensen zijn mensen die onder andere omstandigheden hun moraal hebben kunnen vormen. Het dichtbij de eigen ervaring blijven is heel natuurlijk. De mens staat wantrouwig tegenover wat hij niet kent. Maar is tegelijk ook erg nieuwsgierig. Op afstand meestal en met een negatieve blik… want ze hebben geen idee…
  Dit dualisme kan spanning geven op allelei manieren. Onder zo’n spanning leven we allemaal met elkaar.
  Probeer even jezelf te vergeten op het moment dat je naar het verhaal van een ander luistert.
  Probeer er even helemaal voor die ander te zijn, met zijn vreugde of verdriet.
  Er bestaat geen absoluut goed of fout… kijk alleen in iemands ogen en je weet alles.
  Probeer niet te veroordelen wat je niet kent.

  weeswijs x

 • Pjotr

  Als er geen absoluut goed of fout bestaat dat is het ook niet aan jou om er een ander op te wijzen dat hij/zij niet moet veroordelen wat hijz/zij niet kent. Wat is jouw norm daarvoor. Krijg sterk het idee dat de opvatting dat alles maar moet kunnen omdat het goed voelt een nieuwe Wet is geworden. Owee de bekrompen ziel die daaraan durft te tornen. De tijd herhaalt zich…
  Wat een zieke tpoic.

 • Als er geen goed of fout meer zou zijn dan gaan er rare dingen gebeuren en dat is goed-fout.

 • Annemieke

  Ik zie door de bomen het bos niet meer!
  Hier wordt serieus wat afgeluld hoor.

 • Sandrine

  1. Incest in elke vorm is strafbaar in Duitsland. Zie inleidend artikel.
  2 Incest is in Nederland alleen strafbaar indien Art. 249 Wetboek van Strafrecht (Ontucht met misbruik van gezag (Incest))
  ***
  Hij die ontucht pleegt met
  zijn minderjarig kind,
  stiefkind of pleegkind,
  zijn pupil,
  een aan zijn zorg, opleiding of waakzaamheid toevertrouwde minderjarige of
  zijn minderjarige bediende of ondergeschikte ***
  van toepassing is.

  De oorspronkelijke stelling was “Broer en zus incest moet legaal worden” – zie de titel van het inleidend artikel.

  Deze stelling is verzonnen/bedacht door journaliste Hester de Waard.

  De stelling had m.i. wel anders geformuleerd dienen te worden danwel aangevuld kunnen worden met een vraag, nl. iets als “Bent u het eens met deze stelling of niet. Ook had in het inleidend artikel beter kunnen staan dat vrijwillige incest in Nederland niet strafbaar is, en in Duitsland wel.

  Incest zoals het in het voornoemde artikel 249 van het Wetboek van Strafrecht staat, zal echt niet uit dat bewuste Wetboek van Strafrecht worden gehaald en zal altijd strafbaar blijven, alleen al omdat het in strijd is met eenieders recht op zelfbeschikking.

  Wat de vrijwillige incest betreft, dat zal m.i. niet strafbaar worden omdat in dit land ieder vrij is een relatie aan te gaan met wie dan ook.

  Hoe met oordeelt over vrijwillige incest is ook aan ieder voor zich, maar het lijkt me wat al te grof om het dan maar direct, zoals hier door iemand werd geschreven, “ziekelijk en misdadig” te noemen.

  Waar je niets van weet, kun je ook niet zo scherp veroordelen.

  Mijn persoonlijke mening is, dat mensen vrij zijn om te doen en te laten wat ze zelf willen, zolang dat
  a. binnen de wet is en
  b. ze er geen anderen schade mee berokkenen.

  Mijn definitie van GOED is dan ook het bovenstaande, en mijn definitie van SLECHT is het tegenovergestelde van het bovenstaande.

  Mij lijkt het, dat mensen die een vrijwillige relatie met hun (half)broer/zus hebben, geen andere mensen schade berokkenen door die relatie *op zich*. Dus doen ze niets verkeerd en is het hun eigen zaak.

  Ik zie overigens ook niet in, hoe twee mensen die oprecht van elkaar houden, iets verkeerd zouden kunnen doen. Maar dat is mijn eigen mening.

  • Kees

   Wordt me in iedergeval duidelijk wat incest nu echt is. En dat kan niet. Hoort niet zo.

 • Ik ben van mening dat als er kinderen voortvloeien uit incestrelaties zo wie zo de dupe zijn of het nu vrijwillige incest is of niet. Hoe leg je zo’n kind uit dat je moeder tegelijker tijd je tante is en dat je vader op die manier je oom is terwijl dat bij niet incest geboren kinderen anders is. die zelfde verwarring zie je ook bij kinderen vaarvan de ouders gescheiden zijn. op 1 of andere manier worden ze daar toch mee geconfronteerd en als andere kinderen horen uit wat voor een relatie die kinderen geboren zijn kan je er bijna zeker vanuit gaan dat die kinderen op school, verenigingen of op straat mee gepest zullen worden want kinderen zijn op dat gebied meedogenloos.
  Daarbij loop je als incest ouders een verhoogd risico op kinderen die geboren worden met bepaalde afwijkingen of handicaps.
  Wat ik mezelf dan afvraag is “moet je dan je eigen geluk doorzetten en kinderen nemen terwijl je kind een grote kans loopt op een aangeboren handicap of zelfs op latere leeftijd last kan krijgen van bepaalde aandoeningen ten gevolge van een incestrelatie.

  Wat mij opvalt is dat mensen met een incest relatie er voobeelden bijhalen over andere volksstammen uit een ver verleden zoals de Egyptenaren, Azteken en Mayas waar broers en zussen of andere naaste bloedverwanten aan elkaar verbonden werden door hun ouders om de macht of de rijkdom die in de familie aanwezig was daar te behouden en niet met andere families te hoeven delen door de kinderen aan iemand uit een andere familie uit te huwelijken. Al met al een niet al te gezonde reden om incest relaties te promoten omdat de kinderen in die tijd verplicht werden om met hun broer, zus, neef of nicht zichzelf voort te planten. Tegnwoordig zou dat als ongezond gezien worden en zelfs misdadig zijn.

  En dan nog de bonobo apen. Bij wikipedia staat te lezen dat wanneer de vrouwtjes een vruchtbare leeftijd bereiken ze uit de groep wegtrekken. oftewel ook hier neemt de natuur zichzelf in bescherming om op zo’n manier gezonde jongen op de wereld te zetten.

 • Linda

  Ik ben Linda 56j. sinds enige tijd van mijn man gescheiden omdat we uit elkaar waren gegroeid.
  Tijdens mijn tienerjaren had ik iets met mijn broer waarbij er wat gescharreld en geexperimenteerd werd en we ook in bed belanden Dat stopte toen ik huwde, maar ik bleef een goede band houden met mijn broer.
  Op zoek gaan naar een nieuwe relatie zegt me niks, ik hou van mijn herwonnen vrijheid.Mijn broer zoekt nu terug hechter contact en wil de draad terug oprapen, hij zegt nog steeds een warm gevoel voor mij te hebben. Hoewel ik alles wat vroeger tussen ons gebeurd is achter mij heb gelaten, zit ik nu toch te denken wat ik hiermee moet aanvangen. Ingaan op zijn avances of niet.
  Wie geeft raad.

 • Linda,

  Je zult hierboven wel gelezen hebben hoe ik er over incest, sexuele relaties tussen broer en zus denk.
  Je geeft zelf aan dat je houdt van je herwonnen vrijheid en dat je het verleden achter je hebt gelaten. Als dat zo is vraag ik mezelf af wil je nog wel een sexuele relatie met je broer. Is een goede band met je broer genoeg om zo’n relatie met hem te beginnen of is daar wat jou betreft meer voor nodig. op dit moment moet je uitgaan van je eigen gevoel en geen rekening houden met wat je broer wil.
  Hij zoekt hechter contact. Hij heeft nog steeds een warm gevoel, Maar wat wil Jij????
  Er is maar 1 persoon die daar antwoord op kan geven en dat ben jij Linda. Succes

 • Karin

  Laat ik even voorop stellen, dat ik geen kinderen heb en wil met Laurens. Ik wil ze niet met hem en hij niet met mij, vanwege inderdaad dat feit dat je niet weet of ze gezond zullen zijn en wij bovendien ook geen 20 meer zijn. Daarbij heb ik al grote kinderen.

  Ik kom er eerlijk voor uit dat hadden wij destijds een andere keuze gemaakt (toen we wel nog rond de 20 waren) en waren wij toen wel meteen al samen verder gegaan, dat ik dan niet zeker weet of er geen kinderen waren gekomen.

  Het is nu heel makkelijk voor mij om te zeggen dat ik ze niet wil en hoef met hem. Nogal logisch als je al kinderen hebt ga je dat risico van kinderen met je halfbroer niet nemen. Maar wat nou, als je die nog niet hebt? Hoe moeilijk is het dan, om bewust af te zien van kinderen van de man van wie je heel veel houdt?

  Ik denk, dat het krijgen van kinderen voor 2 mensen die echt van elkaar houden, over het algemeen een heel groot verlangen is. Broer en zus of niet. Natuurlijk moet je je afvragen, of de risico’s niet groot zijn. Dat zal elk zinnig mens zich dan ook afvragen. Tegenwoordig kunnen ze al in een heel vroeg stadium zien of een kind gezond zal zijn of niet. Ze weten voort veel meer van erfelijkheid enzo.

  Goed, ik zou er verstandelijk gezien ook niet zo voor zijn. Maar ik zeg het eerlijk, als ik niet zo’n verstandig mens was, dan hadden wij nu een kind samen. Want naast het stomtoevallige feit dat hij mijn halfbroer is, is hij óók de man van wie ik zielsveel hou en ik had best nog, gevoelsmatig gezien dan, een kindje gewild. Zéker van hem.

  We doen het niet, om allerlei redenen. Maar ik begrijp, emotioneel gezien in elk geval, de mensen die het risico wel nemen, óók. Niet iedereen kan zijn verstand over zijn gevoel laten prevaleren. Ik keur hiermee niks goed of af, ik toon begrip voor iets wat ik zelf niet doe. En daarbij stel ik mij voor, dat als onze situatie anders was, het heel goed had gekund dat we een andere beslissing hadden genomen. Ik zal dat nooit zeker weten want het is anders gelopen.

  Ik wil met het bovenstaande maar aantonen, dat ondanks dat je over dingen hoort die je zelf nooit zou (denken te ) doen, je dan evengoed jezelf nog wel in een ander zijn/haar schoenen kunt voorstellen en de situatie dan nog eens bekijken.

  Je hoeft niet meteen te walgen, omdat jijzelf iets niet lust of niet graag ziet of doet en een ander wel.

  Je hoeft ook niet meteen te oordelen en te roepen dat iets ziek of misdadig is, als je er niets van weet en het nooit zelf hebt meegemaakt of mee hoeven maken.

  Je kunt je proberen voor te stellen hoe het is om op te groeien met niemand om je heen, waar je op lijkt of die op jou lijkt. Altijd de vreemde eend in de bijt te moeten zijn. Broertjes te hebben waar je wel mee opgroeit, maar die nul komma nul op je lijken qua karakter of uiterlijk. Het idee van sex met die broertjes doet me walgen, net zoals jij walgt van het idee van sex met jouw broer of zus.

  Je kunt je proberen voor te stellen, wat voor opluchting het dan is, als er ineens een aantrekkelijke, lieve vreemde voor je neus staat, waar jij wèl op lijkt (althans van binnen) en die jou zonder woorden onmiddellijk begrijpt.

  Je kunt je proberen voor te stellen, hoe godsonmogelijk het is, om die lieve aantrekkelijke vreemde 1 2 3 te zien als een broer. Dat IS hij namelijk niet. Je deelt NIETS samen behalve toevallig wat genen. Dat maakt iemand geen broer. Je jeugd delen, samen spelen, samen ruziemaken, op vakantie, naar school, rondhangen in de buurt, DAT maakt iemand tot een broer. Of hij nou je genen deelt of niet. En op een broer waarmee je dat alles hebt gedeeld, word je per definitie NIET verliefd. Simpel. Misschien dat sommigen wat rondrotzooien in hun jeugd, maar verliefd…bijna 100% zeker uitgesloten.

  En die lieve aantrekkelijke vreemde die zo ineens voor je neus staat, die deelt heel dat verleden niet met je. Die deelt zijn innerlijk met je. Die begrijpt jou, ook zonder een hele jeugd samen.

  Kortom – dat is de prins op het witte paard waar alle vrouwen op wachten, of de prinses in het geval jij een kerel bent. Alles wat een mens verliefd kan maken, is in 1 ogenblik voorhanden.

  Je kunt je misschien voorstellen, dat je dan ook zonder pardon onmiddellijk verliefd wordt. Daar helpt geen ene mallemoer aan. Niemand wordt expres verliefd. Dat gaat niet eens. Dat overkomt je, en je doet er geen fluit tegen. Ook dat gaat niet.

  Wij hebben het destijds afgekapt, en mijn broer is 23 jaar lang verliefd op me gebleven. Andersom niet, ik was getrouwd en dacht slechts af en toe aan mijn broer. Maar het is ook maar goed dat ik hem al die jaren niet gezien heb, want anders had mijn huwelijk nooit zo lang geduurd.

  Hopelijk heb ik met het bovenstaande een heel klein beetje begrip kunnen kweken bij degenen die zo faliekant tegen relaties tussen broer/zus zijn.

  Meestal betreft het halfbroer/halfzus, en meestal betreft het mensen die niet samen zijn grootgebracht en dus volstrekte vreemden voor elkaar zijn. Met een emotioneel ingewikkeld adoptieverleden vol onbegrip van de wereld om hen heen.

  Knappe jongen/meid, die niet indeze “val” trapt. Het overkomt 70% !!!!! van alle mensen die hun biologische familie terugvinden. En dat is dan alleen nog maar een cijfer gebaseerd op zoekacties via de officiële kanalen waarbij onderzoek gedaan wordt naar het verloop van de zoekacties.

  Het is niet iets wat goed of slecht is, het is een feit, een werkelijkheid.

  Voor ons heeft onze heel gelukkige relatie, ons hele klote leven van voor onze relatie, goedgemaakt.

  Misschien kun je je voorstellen, dat als je al 40 jaar een kloteleven hebt gehad en dat verandert in 1 dag in de hemel op aarde (en dan heb ik het niet eens over sex!) dat je dan niet zit te wachten op mensen die je ziekelijk en misdadig noemen.

  Dan hoop je op ONDERHAND eens een beetje begrip en inlevingsvermogen. Dan hoop je dat degene die meent te moeten oordelen, mans genoeg is om dit niet op zichzelf en zijn of haar broers/zussen te betrekken. Maar in plaats daarvan zich voor te stellen, dat er ineens een aantrekkelijke, aardige vreemde hen komt vertellen, “ik ben je halfbroer/zus”. Voordat hij of zij die woorden heeft uitgesproken, ben je namelijk al verkocht, verloren, verliefd. Zo snel en zo heftig gaat dat.

  Ik wil hier geen ruzie maken of herrie schoppen. Ook geen oordeel vellen over wel of niet kinderen in zo’n relatie. Gewoon uitleggen, dat er vrij weinig aan te doen valt, als jou overkomt wat ons overkwam.

  Niemand hier op dit forum, dat weet ik zeker, zou op last van een ander een verliefdheid/relatie kunnen afkappen. Iedereen hier zou die ander voor volstrekt idioot verklaren, en vragen “wie denk jij te zijn, dat je mij voorschrijft op wie ik verliefd mag zijn!”

  Waar of niet?

  • coco

   Nu lees ik in je eigen reactie ook al zoiets waaruit blijkt dat het toch vooral om seksuele aantrekkingskracht gaat. Je zegt nl: “Voordat hij of zij die woorden heeft uitgesproken, ben je namelijk al verkocht, verloren, verliefd. Zo snel en zo heftig gaat dat.”
   Sorry, maar ik kan het toch erg moeilijk begrijpen. Je hebt naast je hart (is in principe gewoon je lustgevoelens) toch ook nog je verstand?
   Ik belet mezelf bijv. ook om verliefd te worden op bijv. de vriend van mijn zus. Dat is dan nog niet eens familie van me. Maar je kan toch bedenken: ik kan verliefd worden op miljarden kerels, maar níet op deze.
   Ik wil je niet kwetsen; ik probeer het te begrijpen, maar is erg moeilijk…

 • Ik zal zeker niet bepalen wie een relatie met wie mag, ik ben geen god of zo.
  Dat je voor iemand valt die hetzelfde verleden heeft als jij en waarbij de goede verstaander maar een half woord nodig heeft is fantastisch, heb ik ook met mijn vriendin.
  In dit geval is het dan je halfbroer maar er zijn zoveel mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Wat ik daarmee wil zeggen is dat op ieder potje niet 1 maar meerdere dekseltjes passen. Niets is perfect en een relatie ook niet, er zijn altijd dingen die je moet accepteren van een ander dus jij had op dezelfde manier ook een relatie kunnen hebben met volstrekt iemand anders.
  Als je verliefd wordt op iemand en de liefde is niet wederzeids moet je ook over die verliefdheid heenstappen. Is niet makkelijk, zeker niet als de liefde wel wederzijds is. Maar dat is niet jouw keuze geweest, jij hebt er voor gekozen om er aan toe te geven.
  Jullie willen graag begrip voor jullie situatie maar die kan ik met mijn verleden niet geven. Zeker niet als in sommige reacties voorbeelden staan over incest uit het verleden met Egyptenaren of zelfs met dieren e.d die nergens op slaan. Als die personen zich verdiept hadden in die materie hadden ze zich zelf wel bedacht voordat ze er over zouden schrijven en een vergelijk daarmee zouden trekken.

  • coco

   Wauw, dat vind ik wel een hele goede reactie van jou. Ik heb gelezen hoeveel moeite je er mee had, dus vind ik heel knap dat je er nu toch ietsje genuanceerder over denkt.
   Vind ik een goede opmerking: dat op ieder potje niet één maar meerdere dekseltjes passen. Zelfde soort opmerking gaf ik hierboven ook net. Ik bedoel: waarom moet je nou nét op díe ene vent/vrouw vallen? Maar ja, ik begrijp ook al niet hoe sommigen vreemd kunnen gaan met de broer of zus van de partner (en dat is dan nog niet eens familie!). Op zo’n moment heb je toch je verstand ook nog? Of regeren die onderbuikgevoelens dan toch wel heel heftig?
   Ik heb ‘t gevonden! Ik denk dat broers en zussen in zo’n incestrelatie beiden een behoorlijk hoog libido hebben (het is immers familie; dus kans is aanwezig dat ze beiden veel seks’zin’ hebben). Nadruk ligt in zo’n relatie (zie ook eerste reacties) toch wel erg op seks. Bovendien is bekend dat veel van zulke mensen toch ook vaak slachtoffer geweest zijn van incest vroeger (of dat hun moeder incestslachtoffer was/is).

   Maar goed, is er nu eigenlijk iets mis met broer-zus, broer-broer, (zus-zus?) relaties? Zolang het vrijwillig is en gebeurt tussen meerderjarigen, moeten mensen het denk ik toch ook zelf maar weten. Persoonlijk is het niks voor mij, omdat ik mijn verstand niet uit kan schakelen (en ik heb gelukkig geen incestverleden).

   • incestslachoffer

    Ik denk dat een heleboel mensen die op deze manier een relatie met elkaar aangaan in hun jongere jaren een hhop liefde gemist hebben omdat ik regelmatig lees dat de desbetrffende personen uit families komen die uit elkaar gevallen zijn door echtscheidingen.
    dus gezinnen waar de liefde een tijd op een heel laag pitje gestaan heeft ook naar de kinderen toe.
    daarbij heb ik het gevoel dat deze mensen 2 dingen door elkaar halen en dat is lust en liefde vandaar dat ze het zo vaak over sexuele activiteiten hebben. je zou bijna het gevoel hebben dat ze vaker sex hebben dan een goed gesprek.
    Als je van elkaar houdt heb je sex met elkaar
    als je sex hebt met elkaar wil niet zeggen dat je van elkaar houdt.

 • Olga

  Gelukkig geen incestverleden, maar ook ik moet er niet aan DENKEN het bed in te duiken met een familielid. Of we nu wel of geen verleden delen, dat boeit me niet.

 • Karin

  Olga, eerlijk gezegd zou ik als ik een gemener mens was dan ik ben, je moeten toewensen dat je op een dag straalverliefd wordt op iemand die achteraf je broer blijkt te zijn.

  Denk je nou echt, dat je dan ineens heel die relatie overboord gooit? Dat je dan ineens gruwt van alle vrijpartijen die je met je geliefde (die je broer blijkt te zijn) hebt gehad?

  Kom nou toch.

  En of je nou 10 seconden of 10 maanden verliefd bent, dat maak je niet zomaar ongedaan.

  Maar ik wens het je niet toe, want je zou er geen raad mee weten.

  En Incestslachtoffer, je vergelijking met een verliefdheid moeten afkappen als die niet wederzijds is, gaat mank. Je kan niet appels en peren vergelijken. Zijn allebei vruchten en allebei zoet, maar niet hetzelfde. Dus een wederzijdse liefde en een niet-wederzijdse liefde, is allebei liefde maar *niet* hetzelfde.

  Ik zeg je, er is geen zinnig mens ter wereld, die een *wederzijdse* liefde gaat afkappen *op last van een ander*. Niet in het Nederland.Europa van nu.

 • Olga

  Jazeker, ik zou inderdaad als zoiets zou gebeuren die ‘relatie’ afkappen. En van mezelf walgen.

 • Karin

  En ik weet zeker van niet. En met mij weten duizenden mensen dat. Omdat er van alle mensen die in zo’n situatie zijn beland, er maar enkelen zijn, die er weerstand aan hebben kunnen bieden. Hebben MOETEN bieden.

  Maar goed, als jij zo zeker bent van iets waar je niets van weet, dan hoop ik voor jou, dat al je “zeker-weten-beslissingen” in je leven precies zo uitpakken als jij wenst.

 • Olga

  Wat een woede komt er van jou vandaan. Dat viel mij ook al op bij reacties naar anderen toe. Wat jij doet moet je helemaal zelf weten, maar anderen mogen dat best walgelijk vinden. Ik moet er persoonlijk niet aan denken, maar dat schijn je niet in je oortjes te kunnen knopen. Waarschijnlijk is jouw onzinnige reactie alleen maar het gevolg van een sprankje schuldgevoel. Hoef je niet te hebben meid, want wat jij doet is jouw zaak en wat ik vind de mijne. En daar blijf ik bij. Ik heb een hoop keuzes moeten maken in het leven en het zijn inderdaad allemaal ‘zeker-weten-beslissingen’ geweest die precies zo uitpakten als ik wenst, want.. ik weet precies wat ik wil en daar blijf ik bij, of het nu leuk was of niet en of het mij nu uitkwam of niet. Gewoon omdat het het beste was. En nogmaals jouw rare reacties zijn echt het gevolg van schuldgevoel of je hebt gewoon een verknipte geest. But.. who cares..

 • incestslachtoffer

  Als je echt wil kan je de keuze maken over verliefdheid heen te stappen maar dan moet je wel sterk in je vel zitten. En dat sommige mensen zich geen raad weten met verliefdheid wil niet zeggen dat anderen wel raad weten met die verliefdheid.

 • incestslachtoffer

  En je moet natuurlijk over bepaalde normen en waarden beschikken

 • Karin

  Mijn reacties zijn niet raar of wat dan ook. Zijn gewoon mijn reacties. Kan de jouwe dan even raar vinden.

  En als jij mijn laatste opmerking als woedend oppakt, zou ik nog eens een keer lezen wat er staat. Ik wens je alleen maar toe dat alles wat je beslist, goed uitpakt voor je. Dat is niet bepaald woedend.

  De enige reden die een mens goed genoeg zal vinden om een verliefdheid af te kappen, is dat hij met die verliefdheid een ander waar hij ook van houdt, pijn doet. Bv. als je al een relatie hebt en je wilt die niet verbreken.

  Waarom denk je, dat ik 25 jaar geleden mijn verliefdheid op Laurens aan de kant geschoven heb hoe moeilijk dat ook was? Omdat ik op punt van trouwen stond en van mijn aanstaande man hield. Dat vond ik meer dan reden genoeg. En tevens de enige geldige reden. Anders had ik het niet gedaan en niet gekund.

  Maar noem mij mensen, die verliefdheid hebben afgekapt omdat *iemand anders* dat van ze eiste. Vroeger gebeurde dat inderdaad. Mijn moeder moest dat nog van haar ouders. Heel gelukkig is ze er niet van geworden. Was ze maar wel met die man getrouwd waar ze verliefd op was. Maar dat mocht niet. Maar mensen van tegenwoordig, van deze tijd, denk je dat die zoiets nog doen omdat hun ouders het zeggen? Ik denk van niet, en zowel, dan mogen ze van mij naar de psychiater. Beetje zelfvertrouwen krijgen enzo.

  Ik heb nul reden voor schuldgevoel, omdat er nul mensen zijn waar ik om geef, die vinden vinden dat ik ergens schuldig aan ben. Iedereen om ons heen, en dit vertel ik nu voor de tigste keer, is blij voor ons en is dol op Laurens. En vertel me nou niet dat ze dan wel net zo gek zullen zijn als ik. Dat zouden erg veel mensen zijn. En er zitten mensen van allerlei slag en rang en stand en hoe je dat ook noemt bij. Oude, jonge, rijke, arme, katholieke, moslims, moderne, ouderwetse.

  Ik verdedig hier mijn geluk, wat blijkbaar van anderen niet mag. Misschien omdat ze zelf ongelukkig zijn.

  Ik word ook niet boos om wat iemand anders zijn keus zou zijn in dezelfde situatie. Ik word boos als mensen mij etiketjes opplakken die niet kloppen.

  Als je goed had gelezen, dan weet je dat ik evenzeer als jij walg van het idee van een relatie of sex met mijn broers. Het schijnt niet in veel mensen hun hoofden te passen, dat iemand niet automatisch aanvoelt als broer, omdat hij dat biologisch gezien toevallig is (en dan nog maar half).

  Mensen die je niet kent, zijn vreemden voor je. En alleen omdat ze zèggen familie te zijn, VOELT dat nog niet zo. En dat gaat ook nooit meer zo voelen.

  Hier waar ik woon begrijpt zelfs het kleinste kind dat. Godzijdank. Ik moet er niet aan denken ergens te wonen waar mensen zo weinig inlevingsvermogen hebben dat ze zo iets eenvoudigs niet kunnen begrijpen.

  Oh trouwens, als ik echt woedend zou zijn, zat je nu inmiddels al lang en breed bij de psychiater. Het komt wel eens voor dat ik woedend word, en altijd alleen maar over onrecht. Meestal nog onrecht jegens anderen ook. Maar als ik eenmaal woedend ben willen de meeste mensen niet in mijn buurt zijn en lezen ze liever geen mails of brieven van mij.

  Het is makkelijk iemand met je pen onderuit te halen. Maar dat slaat nergens op. Ik ken jullie niet en jullie mij niet.

  Heb je mening maar en leef rustig door. Doe ik ook. Zodra ik deze pagina verlaat denk ik geen seconde meer aan het onderwerp tot er weer een bericht komt dat er een nieuwe reactie is.

  Nou doei, ik ga eens even heerlijk walgelijk bovenop mijn BROER duiken :P

  • coco

   Op je broer duiken… Je zegt in het bericht daaronder dan wel dat het niet serieus bedoelt is, maar waarom maak je uberhaupt die opmerking. Het moet toch eerst in je hoofd opkomen om zoiets te zeggen… Je bent wel erg seksueel ingesteld zeg… Ik hou ook erg van seks (net als ieder gezond mens), maar om er nou steeds mee lopen te schermen… Waarom moeten jullie nou juist steeds het seksuele benadrukken? Dat maakt het voor mensen zo moeilijk te accepteren. Niet dat je net moet doen alsof je geen seks hebt, maar heb het er niet steeds over.
   Misbruikte vrouwen willen ook altijd aandacht op zo’n manier. Ben je vroeger niet misbruikt geweest?

 • incestslachtoffer

  Als je het zelf ook walgelijk vind om op je broer te duiken waarom doe je het dan.

 • Karin

  Je chat zeker nooit. :P is een uitgestoken tong en de zin waar zoiets achterstaat wordt over het algemeen opgevat als “oh dat is niet serieus” of “dit is plagerig bedoeld”.

  Niet alles wat mensen zeggen is altijd bloedserieus. Ga eens naar een goeie komedie of naar een cabaretier ofzo. Misschien dat je wat gevoel voor humor ontwikkelt.

  Wat is dat voor psych/hulpverlener geweest zeg. Als je rotzooi UIT een mens haalt, moet je er ook iets voor in de plaats teruggeven. Iets goeds, iets positiefs liefst. Zoals gevoel voor relativeren en voor humor.

  Sjee wat word ik moe van jullie. Ik ga mijn stamboom maar eens uitzoeken. Es kijken welke rare mensen de oorzaak zijn van mijn rare genen.

  Trouwens misschien een leuke hobby voor iedereen die zo’n hekel heeft aan relaties binnen de familiesfeer. Als je het goed aanpakt, vind je binnen 200 jaar terug vanaf heden, minstens 3 of meer huwelijken met dispensatie omdat de partners familie van elkaar waren. Neef/nicht, achterneef/achternicht etc. Als je ze hebt gevonden, kun je heerlijk walgen van jezelf omdat je voort bent gekomen uit smerige incestueuze familieverbintenissen :)

  Je kan het aan elke serieuze genealoog vragen of dit klopt. Misschien gaat het voor een enkeling niet op, maar voor de meeste mensen wel.

 • Olga

  Vroeger waren de mensen ook veel primitiever en barbaarser Karin. Volwassenen van die tijd hadden het verstand van een kind van 12 tot 14 jaar van anno nu. Bovendien, als je het je echt niet aangetrokken zou hebben, had je gewoon niet gereageerd. Dan had je gedacht ‘het ene oor in en het andere oor uit’ en was lekker doorgegaan met je leventje, ongeacht wat een ander ervan vindt. In ieder geval had je geen klets-uit-de-nek reacties geschreven op deze topic. :)

 • Karin

  Jij kletst uit je nek met je verstand-van-12 verhalen. Sorry hoor, we hebben het hier over mensen als je grootouders en overgrootouders. Hoge pet heb je van ze op. Daarom ben je zeker zelf zo slim.

 • Jezus Karin wat heb jij een humor en die positiviteit van jou die druipt van mijn beeldscherm af.
  Vandaar dat je zeker iedere keer bovenop de kast klimt als een ander zijn mening of gevoel uit. Ik lach me dood.:P
  En dan vind je het gek dat mensen jou niet serieus nemen.
  PS de voorbeelden die jij naar voren haalt stammen uit de oertijd dus kan het wel klopppen wat Olga zegt.

 • Karin

  Die stammen NIET uit de oertijd. Ik kan zo tig mensen opnoemen van wie de grootouders of overgrootouders neef en nicht waren. Dat is niet echt oertijd. En die ken ik dan zelf niet eens, dat haal je gewoon uit stambomen. Jullie lezen maar de helft.

  Ik weet dat er heel wat meer mensen mij serieus nemen dan je denkt.

  Als reageren op de kast klimmen is trouwens, dan ben je daar zelf even schuldig aan. Amen.

 • Olga

  Ik lach mij echt kapot joh! hahaha
  p.s. Vroeger is niet nu. Het boeit niet wat onze voorouders deden en of we of een van ons een nazaat van een nicht of neef relatie waren. Het gaat om wat je nu doet. En een nicht of neef is trouwens nog iets verder weg familie dan een broer/zus. Heb je wel eens van 1e, 2e en 3e graads familie gehoord? Ik moet er nog steeds niet aan denken hoor. Je overtuigd mij echt niet met je excuses. Maar ik moet er wel om lachen. Het is wel entertaining. hahahaha

 • Hansjovis

  Duik jij maar lekker met je (half)broer in bed hoor Karin. Maar laat een ander zijn eigen mening mogen houden. Jij wil dat jij in je waarde gelaten wordt, laat dan een ander ook in zijn waarde.
  En Olga heeft gelijk. De mensen waren 200 of 300 jaar geleden veel eenvoudiger dan nu. De meesten kwamen hun eigen dorp of stad niet eens uit. Kwamen dan ook bijna geen andere mensen tegen. Logisch dat ze dan met familie trouwden. In Hoogland waar ik vandaan kom, had je veel huwelijken onderling. Het resultaat nu na een paar honderd jaar is veel kinderen met stofwisselingsziekten. Veel kinderen in ons dorp halen de 30 jaar niet eens. Deze ziekten komen (medisch bewezen) door huwelijk tussen familieleden. Is de schuld niet van deze kinderen en hun ouders. Maar is de oorzaak van huwelijk van 200 jaar geleden, soms korter geleden. Hoogland is niet het enige dorp. Het is in veel andere plaatsen zo. En dan heb ik het over neef/nicht relaties. Wie weet wat er kan gebeuren tussen broer/zus relaties… Maar goed. Het gaat er om dat je veel te lichtgeraakt reageert. Zoals Olga en anderen al zeggen, als het je echt niet geraakt had, had je niet eens gereageerd. Nu blijf je maar door kakelen als een kip zonder kop.

 • Karin je kan reageren en op de kast klimmen.
  Reageren is als je de mening en gevoelens van anderen respecteerd. Op de kast klimmen is wat jij doet. jij respecteerd de gevoelens en mening van anderen niet en je valt zelfs mensen aan en maakt ze voor van alles uit en wenst ze van alles toe.
  Dan klim je dus echt op de kast. En ik zeg echt niet dat jij op de kast moet klimmen daar kies je toch echt zelf voor. En als je dan nog eens van alles en nog wat erbij haalt wat kant nog wal raakt dan is het helemaal feest. Als je over een bepaald onderwerp leest moet je wel het hele verhaal lezen en niet alleen de regels die in jouw straat passen.

 • Karin

  Je leest zelf maar het halve verhaal en gebruikt ook alleen wat in jouw straatje past. Ik wens mensen alleen toe wat ze zelf graag willen. Je leest negativiteit waar die niet is. Ik respecteer prima anderen hun gevoelens, maar zij niet die van mij, want ik word voor ziek en misdadig uitgemaakt, wat niet eens te verantwoorden valt om zoiets te zeggen over iemand die je niet eens kent.

  Ik heb nou al tig keer gezegd dat ik niet wil dat mensen dingen over me zeggen die niet waar zijn. DAAR ben ik boos om. Dat jij geen sex met je broer wilt moet jij zelf weten. Zou ik met zo’n broer ook niet willen.

  Ik hoef over het onderwerp overigens weinig te lezen, ik weet er alles van en niet zo als veel anderen hier, slechts van horen zeggen.

  Jullie zijn ook zo echt supergoed in het respecteren van andermans mening en gevoel he. De pot verwijt de ketel…

  • filleberke

   laat iederee gewoon gerust iedereen doet wat hm zef wilt!kijk eers zelf in de spiegel!karin je bent een meisje met verstand

   • incestslachtoffer

    Ik laat gerust iedereen met rust vooral mijn broers of zus en ik doe wat ik zelf wil. wat ik van een hoop andere mensen niet kan zeggen.
    Ik kan met gerust hart in de spiegel kijken want ik heb nooit iets gezegd of gedaan wat een ander zou kunnen schaden en hoef geen excuses te verzinnen of met wazige verhalen of halve waarheden op de proppen te komen om mijn gedrag of uitspraken te rechtvaardigen.
    Als je verstand hebt van iets zou je moeten weten hoe het totale plaatje in elkaar zou moeten zitten en niet bepaalde delen er van gebruiken om je eigen gedrag goed te praten.
    En dat alles in goed nederlands zodat een ander (als het al te begrijpen valt) ook kan begrijpen.

 • Als je geen sex met je broer wil wat is dan het verschil met je half broer. Dat je niet met elkaar bent opgegroeid of zo.
  En als je naar 25 jaar nog niet eens over een verleifdheid heen kan groeien, hoe sterk sta jij dan in je schoenen?

 • Olga

  En nog iets Karin, stel dat je halfbroer je vader was geweest? Dus een kerel die je nooit had ontmoet, niet mee bent opgegroeid, maar degene waar je verliefd op wordt, blijkt je biologische vader te zijn. Zou je dan hetzelfde doen? Het is maar een stap verder.

 • Hansjovis

  Ik wed dat het die sobsnol geen ene moer zou uitmaken. Die was met de zoon van haar zus, vader, broer of halfbroer het bed in gedoken, zolang ze maar niet met hen opgegroeid was en het vrijwillig was, toch? Nietwaar?

 • Hansjovis

  En dan nog eens iets KARIN!! Je schrijft nu wel dat je omgeving met je meeleeft en het accepteert. Nou, daar geloof ik dus geen ene r**t van. Ja, ze zullen je dus heus niet in het gezicht zeggen wat ze er in werkelijkheid van denken hoor. Dacht je dat echt? Als je eens wist wat ze achter je rug om van je escapades denken, dan zouden je haren ten berge rijzen. Ik denk dat ze je niet eens uitlachen. Misprijzen en minachting zal meer je deel zijn, achter je rug om…

  • coco

   Lekker hoor, zo met z’n allen Karin aan te vallen. Ja, doe ik zelf ook wel. Maar we hoeven niet te gaan schelden toch?
   Trouwens, Karin was idd meerderjarig, het was vrijwillig en ze is niet met haar man opgegroeid. Dus: wat is daar nu zó erg aan, dat ze een relatie hebben? Ook al zou je het zelf niet willen, daarom kun je een ander toch nog wel accepteren en respecteren in zijn/haar mening. Ze doen er bovendien geen vlieg kwaad mee: dus nogmaals, wat is nu eigenlijk het probleem.

   Ik ben lekker anderen aan het vertellen dat ze mensen zoals Karin moeten accepteren, terwijl ik er zelf ook veel moeite mee heb (zie mijn bovenstaande reacties). Maar ja, die bekrompen stijve hersentjes van ons blijken moeilijk te vervormen (ook al zijn we nu dan zogenaamd veel beschaafder geworden).

 • incestsalchtoffer

  Karin,

  Dus als ik het goed begrijp heb jij rond je 20e levensjaar je halfbroer leren kennen. Tussen jullie is er toen wat gebeurt maar dat heb je afgekapt omdat je ging trouwen. Je bent 17 jaar getrouwd geweest en ben 6 jaar later een relatie met hem begonnen.
  Dus je bent niet met elkaar opgegroeid maar voordet je een relatie met hem begon hebben jullie uiteindelijk 23 jaar als (half)broer en (half)zus geleefd. Kan je dan nog wel praten over een Westermarck-effect.
  Na 23 jaar kan je denk ik toch wel iemand als broer of zus zien ondanks dat je niet met elkaar bent opgegroeid.

 • Olga

  Nou, ik heb een halfbroer en een halfzus die het huis bijna uit waren (ik was 1 jaar of zoiets) toen ik geboren werd. Maar ook al ben ik niet met hen opgegroeid, ze voelen toch echt wel aan als een broer en zus. Als je niet met iemand opgegroeid bent wil het niet zeggen dat je nooit geen broer/zus band kunt hebben. Je bent gewoon familie. Klaar-uit. Ook wat dat betreft is Karin’s verhaal maar een l*l excuus.

 • Olga

  Het valt mij op dat Karin ineens niets meer te zeggen heeft. LOL

 • Linda

  Enkele weken terug schreef ik hoe ik als gescheiden vrouw van 56 vragen had over mijn broer en hoe ik op hem zou reageren.
  Kort daarop kwam mijn broer bij mij eten, het werd een leuk etentje met alles erop en eraan.
  Als afsluiter hadden we nog een lekke Cognac die naar meer smaakte en voor we het wisten hadden we allebei een lekker zweverig gevoel. Toen mijn broer mij het hof maakte vond ik dat zelfs niet vreemd, hij vond mij sexy en dat deed me wel wat.
  Omdat we in onze jonge jaren samen al wat gehad hadden wist ik direct waar hij heen wilde. De sfeer, de drank en het feit dat ik lang geen man meer had gehad, maakte me zacht en weerloos en ik liet me zoenen zonder tegenstand.
  Naderhand liepen we hand in hand naar de slaapkamer en doken we als twee wildemannen oder lakens.
  Al de frustratie van mijn scheiding, mijn tegenslagen, alles wilde ik vergeten in een weergaloos samenzijn.
  We lieten elkaar alle hoeken van de kamer zien, ik wist van mezelf niet dat ik zo kon genieten.
  Sinds die dag komt mijn broer me regelmatig opzoeken en zijn we geheime lovers want officieel kan het niet en bovendien is hij nog gehuwd.
  Ik voel me terug op en top vrouw, moet ik me nu smerig voelen?

 • incestslachtoffer

  Hallo Linda,

  Of jij je eigen vies moet voelen weet ik niet maar ik vind het zo wie zo al vreemd dat je die vraag steld.
  Als je al een tijd droog staat is het niet zo gek dat als iemand je de nodige aandacht geeft je ermee in bed duikt en goed seks mee hebt.
  Dat het dan je broer is en dat hij daarbij nog eens getrouwd is vind ik walgelijk.
  Jij belazerd je eigen schoonzus!!!! Ik weet niet of hij kinderen heeft maar als dat zo is lig je met de vader van je eigen neefjes en of nichtjes te neuken en bedriegen jullie samen de moeder van die kinderen. Jullie staan op het punt een gezin uit elkaar te rukken.
  Ik zou kotsen van mezelf als ik jou was.
  En dat alleen omdat je op een “normale” manier niet aan de man kan of durft te komen.

  Smerig?????????? JA

 • filleberke

  hey

 • filleberke

  hey karin iedereen zit maar op jou kap trek het je niet aan ik begrijp je volledig!jij hoeft je niet schuldig te voelen want je houdt gewoon van hem als dat nog nimmeer mag en linda jij moet je ook niet vies voelen maar het is wel erg dat je broer getrouwd is hij zou moete weten wat hem wilt

 • ROn

  hepinizin ben…

 • Jan

  Dag allemaal. Ik lees deze thread met interesse want als (blijkbaar slechte) vader heeft mijn broer juist vernomen dat zijn zoon destijds zijn 2 jaar jongere zus (de dochter van mijn broer dus) heeft aangeraakt op plaatsen waar dat “normaal” niet mag, wettelijk en moreel gezien. Dit alles hebben zij van hun jongste dochter geleerd en de feiten zouden zo’n 11 jaar geleden hebben plaatsgevonden. Zoon was toen ongeveer 11, dochter 9 maar al vrij gevormd. Daarna is er blijkbaar niets meer gebeurd. Ik weet absoluut niet welke houding je in dat soort gevallen moet aannemen maar om nou meteen naar een rechtbank te lopen …
  We denken ongeveer te kunnen begrijpen, na veel surfen, dat dit soort situaties onvermijdelijk leed geeft bij de misbruikte kinderen en konsekwenties heeft voor het vervolg in hun relaties. Tegelijkertijd heeft het zusje al meerdere keren verklaard dit te hebben moeten doormaken met andere, volwassene, mannen en mijn broer heeft een keer een gesprek gehad met een van deze mannen in bijzijn van een getuige die mijn broer en de beschuldigde man beiden als vriend beschouwen. Daaruit kwam destijds voort dat het woord tegen woord werd.
  Moeilijk aan te nemen als je werkelijk slachtoffer bent. Moeilijk ook om valselijk te worden beschuldigd.
  De zus heeft met haar ouders gesproken en heeft verklaard niet moeilijk te willen doen maar tegelijkertijd is de jongste zus, die de zaak openbaar heeft gemaakt, het daar niet mee eens.
  Wat te doen? Het gaat hier toch om een geval van incest met een machtsrelatie?
  Als iemand een link heeft …

 • incestslachtoffer

  Jan,

  Ik kan niet uit je verhaal opmaken hoe lang deze incest zich heeft afgespeeld en met welke regelmaat maar ik kan maar 1 ding zeggen.
  Waar het om gaat is dat zowel dader en met name het slachtoffer de profesionele hulp krijgen die ze nodig hebben. Ze zullen dit beide op hun manier onder begeleiding moeten verwerken want dat kan je niet alleen. Ik zou zeggen laat ze beginnen bij de huisarts en laat je goed adviseren. Op internet zijn zoveel dingen te vinden over goede hulp.

  Succes

 • Polly

  Met verbazing heb ik veel van de berichten gelezen.
  Een relatie tussen (half)broer en (half)zus…
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook niet “gezond” vind, maar het kan gebeuren! En wie zijn jullie dan om zo negatief te oordelen!
  Laat die mensen in hun waarde. Het is hun keuze en waarschijnlijk niet altijd een makkelijke.
  Wat voor reden er ook voor is, laat een ieder zelf beslissen wat hij met zijn/haar leven doet!

  En wat de neven en nichten betreft: ten eerste valt dit niet onder incest en mogen neven en nichten ook met elkaar trouwen. Ten tweede is het niet zo vreemd dat het vroeger veel voorkwam, want de wereld was toen veel kleiner. Je kwam amper uit je dorp/stad.

  En ja, ik vind dat het strafbaar moet zijn, maar alleen als 1 van beiden onder de 18 is, zoals voor iedereen geldt.

  • incestslachtoffer

   Hallo Polly,

   Je vind zelf zulke relaties “niet gezond” en dan ga je andere lopen vertellen dat ze niet mogen oordelen en andere in hun waarde moet laten
   Snap jij het zelf nog???????????? ik in ieder geval niet.
   Dat zogenaamde vrijwillige incest niet strafbaar is kan ik niets aan doen helaas maar dat onvrijwillige incest maakt niet hoe oud iemand is moet zo wie zo strafbaar blijven en niet zoals boven aan de topic staat dat incest moet legaal worden.
   En wat mij dan nog eens tegen de borst stoot is dat mensen met voorbeelden komen om hun incest relatie goed te praten die nergens op slaan en in alle gevallen te weerleggen zijn.

   • Polly

    Omdat mijn normen en waarden niet per sé die van een ander hoeven te zijn. Lijkt me vrij duidelijk.

    • incestslachtoffer

     is niet veel duidelijk aan dat verhaal van je.

 • Leo

  Jammer dat er door sommigen zo kort door de bocht wordt gedacht met vaak ongenuanceerde meningen.
  Vreemd dat de bijbel erbij wordt gehaald en Adolf Hitler.
  - Als je zegt dat je na 25 jaar je halfzus gevonden hebt en dat jullie beiden graag weer contact met elkaar willen hebben.
  Ook dit zal eenieder toejuichen met de gedachte van geluk.
  - Als je zegt. Heb na 25 jaar uit het oog verloren te zijn, weer contact met een meisje van vroeger. We zagen elkaar en het was liefde op het eerste gezicht. En we zijn stapel op elkaar.
  Ook in dit geval zal eenieder blij voor je zijn en helemaal achter je staan.

  Maar vertel je het eerste verhaal over je halfzus en enige dagen erop dat je helemaal wouws van elkaar bent dan blijken diverse als een blad van een boom te keren. Puur op basis met het idee wat men vroeger aangeleerd is.
  Liefde voor elkaar en echt van elkaar houden tellen ineens niet meer. Voor hen telt maar één ding. Het is aangeleerd dat het niet hoort en dus hoort het niet.
  Onderlinge gevoelens lijken ineens niet meer te tellen.
  En of broer en broer of zus en zus of halfbroer en halfzus bij elkaar wonen en met elkaar het bed delen heeft eigenlijk niemand wat mee te maken.
  En mochten er in het laatste geval aan kinderen gedacht worden, denk ik dat eenieder wel goed in overweging neemt om dit wel of niet te doen en dit zal laten onderzoeken of dit al dan niet verstandig is.

  • Leo

   Of iets wel of niet gezond is of ervaren wordt, is denk ik gestoeld op wat men vroeger aangeleerd, aangesproken of ingepeperd is.
   Wie is hij of zij om te zeggen dat het ziek is om meer voor je halfzus/ halfbroer te voelen dan wat er zoal over gevonden wordt.
   Als er sprake is van 2 volwassenen die echte liefde voor elkaar voelen en je wilt geen kinderen, wie is wie dan om te zeggen dat dat niet mag. Is misschien hetzelfde dat ik zou zeggen dat ik het ziek vind als een hetero koppel naar pornovideo’s kijkt. Of dat mensen zichzelf of andere vastketenen in het sexspel of houden van buitensex. Dat moet eenieder voor zichzelf weten

   Zelf mijn halfzus na 25 jaar weer gevonden en het was liefde op het eerste gezicht. Ik kende haar toen zij slechts 11 was. Daarna na het overlijden van ons vader haar ivm moeilijkheden met stiefmoeder niet meer gezien. Had haar waarschijnlijk op straat zomaar niet herkend als mijn halfzus, maar we vonden elkaar gelijk al bij de eerste keer zien leuker dan leuk.
   Ik heb me ook verdiept in het verhaal incest en de wet, maar gezien het 2 volwassenen zijn die dit beiden willen en er geen sprake is van machtsverhouding, betreft het volgens de Nederlandse wetgeving geen incest.

   Onderstaande link maakt het één en ander duidelijk.
   http://www.seksueelmisdrijf.nl/jl/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=12&id=40&Itemid=197

   En als men denkt dat ontucht puur SEX is, dan pleegt eenieder ontucht
   http://www.encyclo.nl/begrip/Ontucht

   Neen, wij beiden voelen ons er goed bij. Net als meerderen in dit forum hebben aangegeven. Moet helaas constateren dat er velen andere reacties zijn. Reacties op basis van werkelijke ontucht en werkelijk sexueeel misbruik. Dat lijkt mij erg pijnlijk en denk nooit te verkroppen.
   Maar als het echte liefde betreft tussen halfzus en halfbroer zonder daarbij een bestaande partner te bedonderen, zou ik zeggen: “Wie is wie en wie ben ik om dat af te keuren”.

  • Kees

   Dan te bedenken dat mijn half zus om de hoek woonde waar we niks van wisten

 • kiekeboe

  pfffhhh wat een zieke gasten…..
  als jij met je half \broer/zus naait kun je ook je eigen kind naaien die je gemaakt heb met je broer/zus…….kwekken jullie je neuk farm??!! en die zonder gaan vast naar parenclubs enzo de boel verneuken…..

  ik moet het eerlijk zeggen ik vermoed dat mijn ex een kind heeft met zijn zus ……hij is 28 jr zus 23 en wonen nog thuis….ik heb eigen huis en hij moest altijd naar huis toe naar 2 a 3 dgn??? heb hem op de man af gevraagd zei nee…..
  maar zus lief gaf vage signalen af ,
  ik ben vrouw en ben niet gek…..kotsziek werd ik er van,
  heb 7 zussen 5 broers ik moet er echt niet aan denken.
  (jullie die dat wel doen
  zullen nu wel opgewonden raken en denken wauw had ik maar zoveel keus??)……
  onze relatie is stuk gegaan omdat hij een grap maakte dat hij alles had thuis en zijn zus kon neuken wanneer hij wilde????
  dit ging mij te ver …..
  neuk je moer ook maar en zou mij niet verbazen als die mee doet!!!!
  ik haat hem voor wat hij en zij mij hebben meeegeven…..
  ik had liever dat hij hoeren of een andere had …..maar zijn zus is ziek
  uit 1 buik 1 kut
  en wat de geschiedenis wetten ook zegt….
  het is bizar, pervers en grenzenloos dus
  fuckall in the familie gezellig knus en warm…ik had jullie verhangen als ik de macht had opruimen parasieten zijn jullie die dit goed keuren …..
  en doen jullie het ook met neef en nichtjes je vader of moeder is je kind al geslachtsrijp of maak dat jullie ook niet uit….of groeit het kind niet bij jullie op? zodat het nog makkelijker gaat??? ik ben hard grof klopt…….
  maar zal niet eens mij achter achter achter neefj naaien…..NEE JULLIE SPOREN NIET VOOR GEEN METER ZIEK EN VERZIEKT VAN JULLIE EIGEN LUSTEN TJA BLIJF DAN MAAR MET ELKAAR EN KINDJES MAKEN OM DIE NeXT GENERATION opte focken…..
  geleerd of niet geleerd als je ziek bent in je hoofd kan geen dokter je helpen …….begrijpen jullie uberhaut wel wat jullie doen gelukkige happy inteeltlovers?

  • Hans

   Dat er een behoorlijke wrok zit is duidelijk en ik denk terecht. Je ex lijkt niet eerlijk, maar het bewijs ligt niet op tafel. Zijn commentaar wel en de reactie van zijn zus geeft jou in ieder geval te denken.
   Misschien had je destijds moeten zeggen, waarom ben je geen relatie met je zus aangegaan ? En het kind, is dat gekomen terwijl jullie al iets hadden ? Of was dat er al.
   Ik denk dat het wel verschil uitmaakt of er een relatie is tussen half- /broer/ zus als je altijd met elkaar opgegroeid bent of dat je elkaar door scheiding slechts weinig zag en ook nog 30 jaar elkaar niet gezien hebt.
   Ik begrijp je wrok heel goed hoor, maar om mensen te verhangen omdat ze anders denken, geeft mij te denken. Ik zou niet graag bij je in de buurt lopen. Er zal ook wel wat aan mij schorten en voor ik het weet hang ik.
   Maar het belangrijkste is duidelijk. Je voelt je belazert door je vriend of man. Belazert omdat er voor jou duidelijke tekens waren dat je bedrogen werd en hij niet toe wilde geven.

  • Kees

   Dat is wel wat kort zichtig vind je niet

 • kiekeboe

  hallo lieve hans
  ik was boos teleurgesteld en opgefocj=kt…. ik ben erg hard en zeg met mijn mond keiharde dingen waaronder ook ophangen die handel ….haha
  ik ben een lief mens maar er zit ook wel een harde kant aan mij zeker om dit soort dingen….. pedofielen daar moet je mij dan maar niet horen …..want dan lijkt mijn woorden op de meest gruwlijke horror film …..sorry ik praat met gevoel en daar zitten soms harde woorden bij……maar ik vind wel…. doen wat je doen moet ……maar er zijn grenzen……….
  ik ben trouwens geliefd heb vele kennissen en een paar goede vrienden, kinderen zijn stapel op mij….ik ben niet eng daar in tegen wat schocky met mijn woorden …ik ben eerlijk maar over sommige onderwerpen praat ik met een tikkeltje sadisme of sarcasme……ligt puur aan het onderwerp…
  thanks voor je reactie……

 • kiekeboe

  nog even dit……
  niemand is perfect,dus ik ook niet
  wij maken fouten..vergeven moet kunnen….
  wat het probleem in weze ook is…..maargoed!
  hij heeft meerdere keren gezegd dat ik gelijk had ??
  en dan had ik het weer fout begrepen??
  want dat ging weer over wat anders????
  ik werd in het vage gehouden….
  heb ook echt getwijfeld??? aan mijzelfe….
  maar het is niet zeker….
  maar er zijn zoveel kleine signalen geweest en ik zag of wilde ze niet horen,voelen ruiken……
  kijk wat ze willen doen ze doen maar…
  niet over mij rug…….!!!!
  en dat is wat mij boos maakt, giftig die leugens….
  ik heb het hem gevraagd en wederom nee en later weer gelijk enzo verward …….het is uit en ik ben blij ik zou nooit met hem verder kunnen leven
  het idee al….
  zij wonen samen al sedert kinds
  hij is 3 jaar uit huis geweest woonde samen.
  het blijft vaag en ik sta hier buiten,ik heb geen behoeft aan touwtrekkerij….
  ik heb genoeg……verhaal is uit
  op naar nieuwe avonturen van kiekeboe!!!!!

  • Hans

   Ik voelde wel aan dat dit in het heetst van de strijd geschreven was. Ik kan me je frustratie ook wel goed indenken.
   Jouw leed was niet minder geweest als er puur sprake van vreemdgaan was geweest. Waar het om gaat is dat je je bedrogen voelt.
   En dat door de man waar je ooit van hield en waar je volledig op vertrouwde en dat hij de waarheid sprak.
   Het feit dat hij meerdere keren gezegd heeft dat je gelijk had, zegt veel, heel veel.
   Je hieronder vertelde verhaal verteld meer hoe het zat. Bedankt voor je openheid op dit log.
   Ik hoop dat je een lieve kerel vindt die er helemaal voor jou is en waar jij je ook geweldig bij voelt.
   En zoals je zegt: “Op naar nieuwe avonturen van Kiekeboe !!!!” Een positieve blik !

   • kiekeboe

    hai hans
    je heb gelijk ik voelde mij bedrogen……maar ik zeg je wel; dat een buitenstaander/ster…ook erg was geweest…maar niet zo erg als een familielid dit geval zus…..
    buitenstaanders kun je vergeten..
    doet ook pijn, bedrog is bedrog….
    maar zijn zus blijft zijn zus snap je……
    daar zou ik dus altijd mee geconfronteerd worden als ik was gebleven.. en daar heb ik toch meer moeite mee als mens…..ik wil dit soort verstandhoudingen niet hebben in mijn leven,te complex…..
    ben nu 4 wkn alleen en het gaat al stukke beter met mij…….
    maar wat bedoelde jij met zegt veel heel veel???? dat hij daar zo vaag over was ??
    hij zei ook eens ik moest je het toch vertellen en jou in een twilghtzone laten…???
    ik had gezegd tegen hem, doorwat zijn zus zei, zat ik in een twilightzone(vaaggebied)
    zijn zus wilde niet dat haar zoon op de vader leek …..die niks deed dan computeren enzo…
    zy zei of niet dan broer? vroeg hem bevestiging en gaf haar gelijk??? het was een profiel van mijn vrind haar broer
    en ik zei hem leek net of zij het over jou had?? hij ja vond ik ook zei die, vreemd he?
    ik jaaa is de vader ook zo van het kind (6mnd) hij nee….
    hoedan zei ik? hij weet ik veel waarom zy zus dat zegt??
    en zij vraagt 10min later massage terwijl ik met hem ingespreek was …..
    stoort zij ons midden in gesprek om haar broer een massage te vragen …de manier waarop was niet zoals het normaal zou gaan,
    en de reactie van mijn vriend was zeer onderdanig en schaamte en zei niks dan, ja straks met gebogen hoofd….. ik zei hem wat een rare actie hij vond dat ook weer….ikzei hem misselijk makend en jij zegt niks???….
    ze had het niet moeten vragen waar ik bij was vond hij
    ik ben open boek ,doe het meteen of zeg gewoon geen zin of later…maar oke…
    ik ging weg…belde hem 5 min later,
    zat mij niet lekker die 2 dingen vader en massage hem eigenlijk ook niet en zou praten met zijn zus,,,3 uur later wel gemasserd
    niet gepraat of gevraagd waarom zei jij dat??? mijn zoon profiel ala mij(broer) en zo onbeleefd stoorde voor massage…???
    en zo heb ik er nog wel n paar….
    hij heeft met haar niet gepraat en ik ook nog niet
    dat ga ik wel doen als ik zover ben…
    gewoon voor mij zelf maar nu ff nie…….

    doei tot schrijfs

    • coco

     Kan me heel goed voorstellen dat je erg boos bent en veel afschuw voelt. Dit is ook wel heel erg. Maar goed dat het nu uit is tussen jullie. Daar valt niet mee om te gaan volgens mij. Ik zou gek worden iig. V
     Maar waarom zou je met die zus willen praten? Het zit er dik in dat jouw ex al met haar rommelde toen zij nog erg jong was (ze schelen immers vijf jaar). En dan nog, al zou het vrijwillig gebeurt zijn, eigenlijk heb je met haar niet zoveel te maken toch?

     Veel sterkte!

    • coco

     Straks gaat ze nog allerlei details vertellen over hun seksuele relatie. En die wil je echt niet weten! Zij is toch al verknipt en wil waarschijnlijk veel mannelijke aandacht doordat ze niet anders kent. Misschien ben jij zelfs een soort concurrent voor haar. Laat haar maar.
     Laat het achter je!

 • Hans

  Hallo Kiekeboe
  Je schreef: “hij heeft meerdere keren gezegd dat ik gelijk had ??” Daaruit begreep ik dat hij wel degelijk toegaf dat zijn zus meer was dan puur zijn zus. En als hij dan zoiets zegt, zegt hij heel veel.
  Goed dat je er een punt achter gezet hebt. Altijd zou het je blijven steken. Wel of geen duidelijk antwoord, dat maakt niet uit. Jij hebt dat gevoel, dat je door hem bedrogen ben.
  Wat Coco vertelt zit veel waarheid in. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken. Als ze “de waarheid” vertelt knap je niet van op en als ze niets vertelt heb je het idee dat ze informatie achterhoud.
  Niet leuk dat je het meegemaakt heb, maar trek er je lering uit. En misschien vreemd gezegd, maar het is een verrijking van je persoonlijkheid. Maar je had het liever willen missen !!! Begrijpelijk.
  Kiekeboe, ga verder met de nieuwe avonturen van Kiekeboe. Deze positieve blik siert je.

 • kiekeboe

  ALLER EERSTE thanks COCO en thanks HANS voor de openhartige reacties,,,,,

  ik ben nu paar weken verder en ik zie het nu anders en helder….

  ik denk vaak na over het feit dat hij nooit langer dan 3 dagen bij mij kon zijn,hij moest naar huis..zijn spulletjs,zijn kamertje…???
  ik woon alleen heb alles wat je als mens nodig hebt en vond dat raar…
  ik ben zogezegd een lekkur wijf waar je best een week of 2 mee kan verstoppen haha….

  hij maakte toch de grap zegt hij?!
  (waardoor ik het echt niet meer trok)
  KIEKEBOE; ik heb toch alles thuis. mijn kamer mijn pc en mijn zus die ik kan neuken wanneer ik wil!!!!!
  ik had toen al diverse gesprekken gevoerd en mijn twijfels met hem besproken en een weldenkend mens maakt zulke grappen uberhaut niet en al helemaal niet als je meissie met wie je gaat aan je twijfeld! ivm zus!!!
  HANS voor jou……later zei die is een grapje omdat hij moe werd van dat gepraat????

  oja hij was ook bij de bevalling van zijn zus en heeft alles gefilmd (hoe het geboren werd) t kan maar is wel bijzonder…..
  dokters in het zieken huis dachten dat zij man en vrouw waren??zeiden ze tegen mij??
  vertelde mij dat bij de geboorte van zijn ex dat hun kind niet eigen voelde
  dat kind bleek na drie jaar ook niet zijn kind te zijn, maar dat van een goede vriend van hem!!!
  maar vertelde aan mij dat dit kind wel echt eigenvoelde.
  ik zei hem dat zeg je alleen als het j kind is…?? hij oooh ik bedoel familie?

  waar ik moeite mee heb is dat ik nog van hem hou…. dat ik hem mis….
  maar ik weet dat dit ook te complex is voor mij…
  tja het is goed dat ik er hier over kan schrijven …

  ik moet door ik ga door het blijft KUT !!
  GRTJS kiekenbe

  • Hans

   Hallo Kiekeboe
   Het zal moeten slijten, maar het zal voor je gevoel denk ik nooit meer goed komen. Altijd zal jij die twijfels bij hem hebben. En als het zo is vrees ik dat hij in herhaling vervalt.
   Als jij weer naar hem toe zou trekken, zou het zo maar kunnen zijn dat hij denkt van: “zo, die heb ik in de tang. Ik kan mijn eigen gang weer gaan. Ze blijft me toch wel aardig vinden, wat ik haar ook aandoe !”
   Ik ben blij voor je dat je het een beetje heb weg kunnen schrijven. Ga verder. En dat gaat zeker lukken, daar ben ik voor 200% van overtuigd.

  • Incestslachtoffer

   hallo kiekeboe,

   Als je alle positieve dingen uit je relatie met die malloot tegenover de negatieve dingen stelt wat is da jouw conclusie over jullie relatie??
   Ik weet dat om 1 negatieve ervaring te verwerken er 7 positieve ervaringen tegenover horen te staan.
   Als ik dan lees door wat voor een hel jij bent gegaan met die gozer gaat hij dat in de rest van zijn leven niet meer goed maken. zeker niet met zo’n gestoorde zuster erbij.
   Als ik jouw beschrijving lees van jezelf dan weten jij en ik dat je beter verdient en niet hoort te treuren om zo’n gozer die niet van zijn zus losgeweekt kan worden.
   Wees trots op jezelf dat je een einde hebt gemaakt aan die relatie en ga met opgeheven hoofd verder met je leven want er zijn genoeg andere mannen die jou met het respect en liefde die jij verdient zullen behandelen.

   sterkte en succes met alles

 • Incestslachtoffer

  Wat mij opvalt is dat als je alle verhalen doorleest vele van de mensen die voorstander zijn uit gezinnen komen die uit elkaar gevallen zijn door scheidingen, sterfgevallen e.d. En stiefbroers / zussen elkaar jaren niet zien en niet met elkaar opgroeien. Of zelf na scheidingen of lange tijd alleen zijn wat met hun (half) broer of zus beginnen. Weet niet of het er wat mee te maken heeft maar valt me gewoon op.
  Hebben jullie in je jeugd iets gemist of zijn jullie op 1 of ander manier op gevoels gebied wat te kort gekomen? Er is wel bekend dat kinderen bij scheidingen e.d. toch het grootste slachtoffer zijn en op gevoels gebied een deuk oplopen. Weet niet of het zo is maar zie wel een verband.

 • Oppassen met allerlei organisatie-spelletjes.
  Voor je ‘t weet zijn de ghetto’s d’r en zijn d’r ratten-plagen.
  Waar is dat Centra Algemeen Welzijn zie http://www.caw.be

 • Linda

  Ach, is het nou echt zo verkeerd om met je broer het bed in te duiken? Ik vertrouw hem hem meer dan al die hoerenlopers die me proberen te versieren.
  Ik ben aan de pil en zorg dat ik niet zwanger word, voor de rest genieten maar!

 • Aart

  Beste Linda,

  dat je met je broer het bed deelt ja dat moet je natuurlijk zelf weten.
  maar ik vind het niet goed.
  Ik denk dat je meer geniet met een jonger iemand
  als je nu 50 bent,pak er dan 1 van 17-25jr,lijkt mij lekkerder,als je eigen broer.
  er zijn zat jongens van 17-18 jr die willen graag zelfs ontmaagd worden. als je toch de pil slikt?????
  en ja als je een goed huwelijk/relatie heeft
  dan hoef je niet vreemd te gaan.
  Mijn vader zei altijd: er zijn meer vrouwen als kerken. of andersom meer mannen als kerken.
  er zal heus wel iemand zijn,waar je ook mee het bed kan delen,en niet je broer.
  Hoerenlopers: Vrouwen kunnen er ook wat van.!!!

 • incestslachtoffer

  Hoi Linda,

  Ik zou een met een therapeut gaa praten als ik jou was. kan je op een mormale manier over je vorige relaties heen komen ipv met je broer het bed in te duiken.
  Is misschien nog beter voor je persoonlijkheid ook.

 • martin

  beetje ziekelijk, het kan gewoon esthetisch niet

 • kiekeboe

  kiekeboe hier

  zo het is een lange tijd geleden en ben zoooooo blij dat ik er van af ben
  zoooo blij dat ik er gevoelsmatig af ben!!!!
  ik dacht dat ik niet goed zonder kon of ???ik heb mij kut gevoeld die periode de zg liefde waarvan je dacht het zit goed…..was totaal niet goed….
  al joe wel ik wel tegen hem zei in het begin er is iets met jou maar ik weet niet wat,,,,,,datttttt hahaha wat een soap en drama zo dicht bij …..ongelovenlijk!!!!
  maar ik heb wel gelijk gehad geen zuivere koek daar in huis!!!!!
  ik ben lekker single en laat het gehele gebeuren ff goed weg eppen……
  ik ben geen slechte of lelijke meid dus een goede komt heus nog wel op mijn pad…..

  maar je moet wel een steekje los zitten als je neukt met eigen bloed sorry
  geen excuses je doet zoiets niet …..wel moet ik zeggen dat het verschrikkelijk is als je slachtoffer bent van zoiets terwijl je het niet wilt…..dan praten we andere koek

  maar de mensen die er vrijwillig voor kiezen zijn niet echt……..goed beetje pervers eerder!!!! die mensen hebben geen sexueele grenzen meer en zijn doodeng
  …….

 • emenms

  hoi allemaal,
  ik kan de negatieve maar ook de positieve reacties hier heel goed begrijpen!….
  ikzelf ben nu 39 jaar en mijn zusje is 30.
  wij hebben ons hele leven lang al een hele speciale band; we voelen elkaar perfect aan in alles.
  in onze jonge jaren hebben we elkaar weleens betast en beleefden hier beiden plezier aan,er was absoluut geen sprake van dwang van mij uit,het initiatief kwam zelfs van mijn zusje! ik was toen 16 en zij 7!! het betasten is bij deze ene keer gebleven omdat ik mij schaamde(ik vondt het namelijk erg prettig dat mijn zusje aan me zat op deze manier en zij vondt het ook erg prettig dat ik haar streelde. maaargoed ik heb dat toen afgekapt!
  Maar nu het volgende; ondanks dat ik meerdere gelukkige relaties heb gehad(op het moment vrijgezel,mijn zus zit in een nieuwe gelukkige relatie) ben ik al mijn hele leven stiekum altijd verliefd op mijn zusje geweest en nog steeds! wij hebben nooit met elkaar gesproken over dat we in onze jonge jaren van elkaar genoten hebben,ikzelf heb het nooit aangedurfd om dit met haar ter sprake te brengen, bang om onze bijzondere band in gevaar te brengen!
  om heel eerlijk te zijn denk ik dat ikzelf pas gelukkig zal zijn als ik met mijn zusje verder kon alszijnde man en vrouw, maar ik denk ook dat dit nooit zal gebeuren!
  Dit wou ik even kwijt,en respect voor diegene die hun gevoelens voor elkaar kenbaar hebben gemaakt,
  thanx.
  p.s. er is niemand van wie ik meer hou dan van mijn eigen lieve zusje

  • incestslachtoffer

   jij was 16 en zij was 7
   Oftewel : zij was 7 en haar lichaam aan het ontdekken en jij was 16 en wist verdomd goed wat je deed en hebt daar dankbaar misbruik van gemaakt !!!!!!!!!!!!!!!!!

   aplaus voor jezelf

 • kiekeboe

  KIEKEBOE….emenems…..

  Zo een eerlijke bekentenis super…..raar 9 jaar ouder
  16 jr was jij toen en zij 7 jr tjonge……
  zegt 1x omdat jij je schaamde…
  maar in het begin vertelde je dat het weleens(staat voor meer dan 1) gebeurde???
  en dat jij/jullie? ervan genoten……..?????
  ach niet meer belangrijk …..

  ze praat er niet meer over zeg jij??!
  wie weet doet zij dat wel bij de psyiater??
  En om schaamte en rust binnen de familie wilt houden??? zij houd haar mond en jij ook
  want het was heeeeeeeel fout wat je deed op je 16 de…..
  jij had het haar moeten zeggen vanaf de eerste foute aanraking dat dat niet kan op die manier…

  ik ben een jonge vrouw met een broer en nooit never heb ik hem betast
  wel een knuffel maar een goede vriendschappelijke een echte broer/zus zonder sex maar liefde……

  ik heb altijd op mijn broertje gepast en ik heb altijd de beste band met hem….
  wij spreken zelfs een eigen taaltje en ik hou echt heeeeeeeel veeeeeel van mijn broer …….niemand moet aan mijn broertj komen want ik pakj je…….

  Maar sex met mij broertje wordt ik al MISSELIJK terwijl ik DIT schrijf………

  LIEFDE EN SEX zijn zo verschillend……je houdt van je zus maar jij tript hem helemaal door omdat jij…. er waarschijnlijk meer mee gedaan heb en haar 1ste was….??? er zijn mannen die daar ook op kicken hun zusje/dochter de 1ste sex te geven!!!!!

  Mannen hebben zowie zo al rare gewoontes EN SOmmige vrouwen ook !!!!!!
  Ze kunnen soms ook keine kinderen nemen en jij blijk baar ook toen….
  je 16 was en nog steeds wil jij je zusje…..
  die je moest BESCHERMEN EN NIET MISBRUIKEN!!!!
  Wist ZIJ VEEL OP HAAR 7DE ??!!
  wie weet keek jij wel murfenporno met haar…..

  NEE sorry jij bent geen reddende engelenbroer maar een duivelse hoer die snakt naar eigen bloed en wie dat doet is ECHT niet GOED ……..

  sorry het zijn dingen die HELAAS gebeuren maar ik vind het triest voor een volwassenen……..en het ergst voor dat misbruikte zusje van toen 7jr

  kiekeboe is foetsi

  • emenems

   kiekeboe,
   bedankt voor je reactie,maar mss moet je toch wat beter lezen!
   jij leest dingen die er niet staan,maargoed dat is eerder jouw probleem dan de mijne.
   ik verontschuldig mij niet voor gevoelens die ik heb gekregen en nog steeds heb, dat is nou eenmaal het probleem met gevoelens,je vraagt er niet om ze zijn er nu eenmaal!
   waren we maar allemaal robots zonder gevoelens,dan zou jij in elk geval in een ideale wereld leven!

   • incestslachtoffer

    emenems,

    Kiekeboe heeft jouw verhaal verdomde goed gelezen want ook al staat het er niet letterlijk maar uit alles blijkt dat kiekeboe het bij het juiste eind heeft.
    en ook al ken ik kiekeboe niet persoonlijk maar ik denk dat ze meer gevoel en lef in haar kleine teen heeft dan jij in je hele lichaam

 • kiekeboe

  de ideale wereld zou wel zonder jou soort types zijn……
  jou en de rest van hier boven met een zieke rare ongezonde manier van broer/zus liefdesrelatie.
  zou ik wel in de kerkers gooien en neuken jullie elkaar daar maar…..en vooral veel ANTIE CONCEPTIE TOEDIENEN GEEN IMPORT MEER geen kids die zijn dan ook de lul als ze 6 of 7 jr oud zijn!!!
  stel je voor zeg ze willen knuffelen…
  worden ze betast en vinden het wel fijn/prettig en krijgen daarna nog van de oudste de schuld zij is begonnen….

  he ik lees goed genoeg jij zit teveel in je trip van toen ……gevoel en liefde en sex kun je zeker controleren….als dat niet zo was was de wereld zoals jij zei dat ik was robots geen gevoel of geweten of grenzen!!

  ik ben blij dat je flipt op je gevoel je straf voor het leven geil op je zusje maar je kan het niet krijgen ,, BETERE TRAF HEEFT HET GODELIJKE JOUW NIET KUNNEN GEVEN…..DROOM LEKKER VERDER EN TREKZE OP JE VERLEDEN EN HEDEN EN FLIP OP JEZELF IK HEB GENOEG OP JOU GEDAAN HAHA…
  IK BEN ZOVEEL STAPPEN VERDER IN LEVEN GENOEG GEZIEN GEHOORD GEVOELD IK BEN HARD DAS WAAR MAAR VOORAL VOOR MANNEN EN VROUWEN ZOALS JIJ ZIEKER DE ZIEK …….

  • incestslachtoffer

   ach kiekeboe je bent niet hard maar het komt uit je hart en daar is lef voor nodig.
   Dat kunnen velen hierboven niet zeggen.

 • kiekeboe

  he slachtoffer ik wil jou niet zo noemen maar jij hebt die keuze zo gemaakt ……dus ik respecteer het! voor mij ben jij een winnaar ….waarom zul je denken? nou omdat jij mij heel goed begrijpt en als je dat kunt ben je een winnaar eerlijk oprecht en sociaal dat zijn winnende capiciteiten…. je feedback vind ik geweldig als ik alles zo terug lees….een jaar geleden …kon ik niet zo denken als nu hoor ik was kwaad en n beetje van streek over de feiten die op mijn pad kwamen….. en ben wel weer oke hoor gelukkig…….goh wat een gedoe was dat en al die leugens en alle vreemde puzzelstukkjes kwamen samen…….ik ben blij dat ik er van af ben …die horrorshow….. ik hoop dat jij het ook goed maakt …… verders wil ik alle positieve mensen die mij een goed woord hebben geschreven bedanken!!!!! ik zal wel eens weer 4bij komen om te lezen……

 • Incestslachtoffer

  Beste kiekeboe,

  Ik vind het super om te horen dat het zo goed met je gaat
  Dat je mij niet zo wil noemen beschuw ik als een compliment want op dit moment ben ik dat ook niet meer maar had tot voor kort een vriendin die bezig was met haar incestverleden. In mijn eerste reacties is dat ook terug te lezen ben later wat genuanceerder geworden. Op dit moment ben ik bezig met het verwerken van hoe 2 ouders hun eigen dochter letterlijk naar de knoppen helpen om maar de schone schijn en de goede naam van hun familie en zoon (dader) hoog te houden. En niet achter hun dochter kunnen gaan staan omdat dan de buitenwereld kan zien dat de ogenschijnlijke happy familie eigenlijk niet zo happy is. Zo kan je zien wat voor een schade daders en ouders aan kunnen richten. Ik heb beide kanten nu van dichtbij meegemaakt en geen van beide is een pretje, het is zelfs slopen om te zien dat je vriendin door toedoen van haar ouders steeds verder wegglijdt en de lijdensweg van 3 jaar therapie die zij te gaan heeft om er enigszins mee om te leren gaan.
  Ben daardoor de laatste jaren ver over mijn grenzen gegaan maar zit nu in een goed traject en ik hoop over een maand of 3 weer klaar te zijn. Maar ook hier kom ik weer overheen.
  Ik heb mezelf een doel gesteld en doe er alles aan om dit te bereiken. Ik wil mezelf weer kunnen zijn.
  Ik hoop snel weer een berichtje van je te kunnen lezen.

  Groetjes J

 • kiekeboe

  hey DAPPERE STRIJDER
  Zoals je weet worden de wonden kleiner en komt er een (DIKKE HARDE) litteken weefsel op…die zal dus nooit verdwijnen ….het zal gevoelig zijn/blijven…maar niet meer zoveel pijn doen….. Daarmee moet je verder en kun je ook verder…….IK raad aan om iets creatief te doen naast je wonden helen …….HET HEEFT MIJ ZEER GOED GEHOLPEN!!!!!!! Doe je best en op afstand zijn er andere vreemde strijders die je begrijpen en met je mee vechten om jou en je geliefde een warm eerlijk open hart toe te dragen …..En met die liefdeswetenschap moet je ook genezingskacht uit halen!!!!!!! Het leest vaag maar doet strijderswonderen…..grtjes en kracht van kiekeboe

 • Incestslachtoffer

  Hey Kiekeboe,

  Leuk weer wat van je te hren.
  Wat ik de laatste keer ben vergeten te melden is dat mijn vriendin en ik sinds een maand of 4 uit elkaar zijn en dat het heel zuur is dat je na zoveel jaren knokken aan de kant wordt gezet.
  wat betreft het creatieve waar jij het over had is dat ik met beeldende therapie grote stappen maak en in mijn vrije tijd ben gaan tekenen en schilderen sinds kort. Ik kan daar op mijn manier mijn boosheid en frustraties gedoseerd uiten zonder dat iemand daar last van heeft.Ook heb ik nu een goede fotocamera gekocht om daar mee aan de slag te gaan en ook dat werkt voor mij uitstekend. Ook ga ik veel (met mijn camera) de natuur in om mijn gedachte op andere dingen te zetten. en sinds een week of 2 gaat het stukken beter met me.
  Ik wil je bedanken voor je lieve berichten en je steun dat doet me goed. Hoe gaat het nu met jou?
  wie weet tot gauw
  groetjes J

 • kiekeboe

  KIEKEBOE….Dappere strijder
  Wat jammer van je geliefde ……maar nu kun jij jezelf beter helpen… Wat ik toch wel cool vind is, dat jij inderdaad creatief aan de slag bent gegaan..TOPPIE je zult zien dat de donkere wolken helder blauw gaan worden!!!!! Take your time…..IK BEN ECHT BLIJ VOOR JOU……
  Met mij gaat ie oke hoor ….wel had ik laatst last van nachtmerries over hem.Zijn oneerlijkheid in de verrotste zin maken mij soms nog wel boos en soms denk ik was t maar gewoon een ander meisje …….Daar had ik meer vrede bij gehad!!!!!!!!MA GOED HET WAS ANDERS…Dus ik heb best nog wat weg teverwerken…..
  MAAAAAAR Heeel belangrijk is.. ik ben niet meer verdrietig….
  KHeb lieve Vrienden/kennissen om mij heen ….
  Die mij de mogelijkheid geven er over te praten.
  Mijn creatieve uitingen helpen mij ook….DUSSS nog n beetje boosheid verwerken dan is het…..helemaal klaar……GELUKKIG MAAR He!!!!!! Tja dit was n ervaring buiten mijn boekje van waarden en normen!!!! Maar de gekte is de wereld nog niet …..helaas!!! fijne dagen en tot lees
  GRTjs van KIEKENBOE

 • Incestslachtoffer

  Lieve Kiekenboe,

  Het is niet leuk om te lezen van de nachtmerries die jij hebt van die verknipte ziel en als het nou een ander meisje was geweest weet ik niet of je er beter mee om had kunnen gaan het was dan ook namelijk een heel andere ervaring geweest maar misschien ook niet minder heftig.
  Die boosheid en de ervaring op zich zal je moeten verwerken en als je ook maar enig gevoel hebt dat je het niet alleen kunt zoek dan wat hulp voor jezelf, bij mij werkt het ook. Ook al is het niet zo snel als ik gehoopt had.
  Bij mij schijnt de boosheid veel dieper te liggen dan verwacht en ik kan er op dit moment nog niet bij komen, daar is meer tijd en misschien zelfs een andere vorm van therapie voor nodig. desalniettemin ik zal blijvebn knokken voor mezelf tot ik het punt heb bereikt dat ik kan zeggen ik ben er klaar mee. maar ik heb dan nog ff te gaan. maar ik zie het als investeren in de toekomst ook al zal het niet altijd even makkelijk zijn.
  Ik hoop dat jij je boosheid en woede ook snel naast je neer kan leggen en weer open in het leven kan staan.

  Een lieve groet J

 • kiekeboe

  Hey dappere stijder

  Ik had het niet leuk gevonden maar wel normaler een andere vrouw!
  Daar heb ik meer ervaring mee, dan zijn eigen zus!!! daar kan ik wel mee leven hoor een tweede vrouw…HIHIHI als het een gezonde relatie is…..Weet best dat sommige mannen iets meer nodig hebben …..Sommige vrouwen ook hoor wille ook meer dan 1 man !!!!! maar je eigen bloed is bij mij niet denkbaar…..IK hield van hem ….en was vast nog bij hem als hij een gewoon slippertje had……maar slippertje met je zus vind ik te complext …….dat is te erg ….te dichtbij…en niet in mijn wereld denkbaar….vandaar dat ik schreef was het maar n gewoon meisje…..maar het was niet zo dussssssss …..
  heb ik niks te wensen…… ik droom over hem als ik hem gezien heb of aan hem heb gedacht………. maar dat hoort erbij he verwerkingen ,het is gelukkig niet elkedag…..
  Ik moet gewoon eerlijk schrijven dat ik mij ECHT beter voel en dat het verdriet voorbij is….KIEKEBOE is een sterke vrouw en jij een dappere strijder ! tot lees

 • Incestslachtoffer

  Hey lieve kiekeboe

  Dat je een sterke vrouw bent dat heb ik al uit je reacties opgemerkt anders had je nu niet zo in het leven gestaan.
  Verwerken en verdriet zijn dingen die hebben tijd nodig en zeker als de gene met wie je partner vreemdgaat zijn eigen zus is, ik wil het gezien de reacties niet ziekelijk noemen maar gezond is het ook niet en ik begrijp je reactie maar al te goed.
  en mocht je volgende partner niet genoeg hebben aan 1 vrouw dan kan je er voor kiezen om alleen verder te gaan of om er samen plezier aan te beleven want dat kan ook leuk en lekker zijn. :-)
  mijn expartner en ik hadden daar ook onze manier in gevonden en dat was erg leuk en gezellig.
  Ik hoop voor jou dat je eerdaags de ware zal vinden en dat het geluk je weer zal toelachen want dat verdien je en heb je weer leukere dingen om van te dromen.

  Heel veel liefs J

 • kiekeboe

  ZO strijder….
  bedankt man voor je toffe,lieve toewensingen…..komt goed !!!!! IK wens het ook vooor jou straks …..
  We zijn eigenlijk klaar hier vind jij niet???
  Ik hou deze blog zeker in mijn favoriete maar meer om te weten hoe het jou afgaat..
  zulle we afspreken dat we over n maand of drie weer ff langskomen???
  kijken hoe wij als ervaringslachtoffers over zijn gegaan naar de rol van ervaringsdeskundige-strijders of life !!!
  hihih lees het wel of jij ermee akkoord gaat?!
  kiekeboe zegt laterzzzzz………….

 • Incestslachtoffer

  Hey KIEKENBOE,

  Ik zou het idd leuk vinden om eens in de pak hem beet 3 maanden op deze manier contact met je te houden en obnze ervaringen uit te wisselen.

  tot dan
  LATERZZZZZZZZZ

 • kiekeboe

  oke strijder
  dat is dan onze leuke deal …..tot april dan he!!!
  grtjes kiekeboe

 • Incestslachtoffer

  tot april

  groetjes

 • Lies

  OMG! Zieke mensen ga hulp zoeken! Heb zelf 2 broers En over dat nooit in mijn hoofd gekregen. Dat is gewoon ziek. Grote kans dat jullie kinderen precies als jullie gaan gedragen wat vind jullie ouders daar van WTF. Zal jullie het leuk als jullie kind op elkaar vallen. Het is teziek voor woorden.

 • Anoniem

  Zeg mensen,
  het maakt niet uit wat jullie van elkaar denken
  als jullie zelf maar gelukkig zijn hé! :)
  zelf heb ik geen broer maar ik respecteer wel de mening
  van anderen, be happy, make your own choises,
  is dat niet waarover het gaat???

 • kiekeboe

  HEY dappere strijder ben ff uit de webwereld geweest en met verhuizing en andere belangrijke dingen gedaan!!!! Maaar ben jou niet vergeten hoor!!!!! laat maar wat van jou lezen!!!!!! Zou ik echt leuk vinden!!!! Met mij gaat ie PRIMA hoor….Ben blij dat ik het vooorbij is!!!! toch wil ik de beste berichten bedanken voor de oprechte support !!! De rest die hierop hebben gereageerd alsof het de normaalste zaak is FOCK you!!! hihihi

  Anomiem jij heb geen broer??? Maar als jij die had gehad.??… Had jij hem dan lekker tussen jou beentjes willen hebben?? Zou dat youre choice zijn?? Daar gaat het toch over??? Nogmaals als jij dit prettig zou vinden …….Be happy Its youre life!!!En ben blij met onze vrijheid van meningsuiting!!! Respecteer veel maar zekerrrrrrrrr nie ALLES!!!!!!! Zoals incest,kindermisbruik,dierenmisbruik enz enz!!!!!!DAAR KAN IK GEEN RESPECT VOOR HEBBEN IM SORRY BUT ITS MIJN MENING……hihihi Dappere strijder kiekeboe groet jou en tot gauw!!!!!kiekeboe is
  …….. foetsie

 • Incestslachtoffer

  Hey beste kiekeboe,

  Helaas ging het de laatste tijd niet zo best
  mijn ex die net als ik incestslachtoffer was heeft zichzelf van haar leven beroofd. De aandoening die ze had was erfelijk maar die werd gevoed door tegenslagen. Nou die heeft ze genoeg gehad. viereneenhalf jaar misbruikt worden door haar broer was de aanzet tot alle tegenslagen en met name ook hoe er door haar familie mee werd omgegaan. Erg triest allemaal. Ondertussen ben ik wel weer uit het dal aan het klimmen maar het zet je wel aan het denken.
  Mensen die zo praten als hier boven hebben geen benul waar ze het over hebben en wat echte incestslachtoffers meemaken. Ze vinden het dan ook raar als mensen reageren op zo’n achterlijke zin als “incest moet legaal worden” maar ja laten we maar zeggen dat je van een andere planeet moet komen om daar achter te staan en dan druk ik me nog zachtjes uit.
  De mensen moesten eens weten dat 15% van de mensen seksueel misbruikt wordt en dat een heel groot deel in familiekring plaats vindt. dat tegenover een handje vol hersenloze die te schijterig zijn om een normale relatie aan te gaan.
  Mijn zege hebben jullie maar val een ander er niet mee lastig door zulke onzin te verkopen.
  Kiekeboe, ik hoop dat de verhuizing goed gegaan is en dat je het naar je zin hebt in je nieuwe huis. we houden de lijn wel open en houden contact
  Groejes xjx

  • J en A

   Hallo incestslachtoffer, we hebben je reacties hier gelezen en kunnen ons prima voorstellen waarom jij zo reageert. Je hebt flink wat voor je kiezen gehad zeg! Maar ik vind het erg gemeen om mensen die een relatie met hun broer of zus hebben meteen te bestempelen tot zielige mensen die geen normale relatie kunnen krijgen. Wij zijn ook broer en zus, allebei inmiddels volwassen, en hebben sinds een jaar ook een relatie met elkaar.
   We hebben geen schade opgelopen door trauma’s, aandachttekort of scheiding oid. Eerder hebben we beide andere relaties gehad, dus dat we die niet zouden kunnen krijgen is onzin… Verder zijn we niet van plan om kinderen te krijgen, want we weten heel goed wat voor risico’s daar aan verbonden zijn. We zijn nu nog jong en wonen nog beide thuis, maar als mijn broer klaar is met zijn studie, gaan we samenwonen en maken we onze relatie ook openbaar. Dat is hij nu dus nog niet.
   Ik hoor mezelf nog niet roepen dat incest legaal moet worden. Het woord incest alleen al roept negatieve reacties op, want automatisch denk je aan misbruik of verkrachting. Ik zou liever zien dat mensen meer open-minded worden tegenover relaties op vrijwillige basis tussen broer en zus. We houden oprecht van elkaar, dat hebben we niet zo gepland, maar het gebeurde gewoon. We doen er niemand kwaad mee, vallen niemand lastig en zijn dus niet van plan om kinderen van ons samen te krijgen. Waarom zou een ander dan uberhaupt een probleem met onze relatie hebben?Als het mensen niet aanstaat, dan maar niet.
   Nogmaals, ik kan me jouw reacties heel goed voorstellen, gezien alles wat jij zelf hebt meegemaakt, maar ik vind het jammer dat er zo wordt voorbijgegaan aan de relaties die op vrijwillige basis worden aangegaan… En ik vind het dan ook belachelijk dat mensen vinden dat mensen zoals wij daarvoor gestraft moeten worden.

 • gatverdamme als ik dit hoor moet ik kotsen sorry dat ik het zo uitdruk.

  Natuurlijk niet! dat is harstikke tegen de mainstream in !
  je krijgt gehandycapte kinderen, en het is gewoon een raar sfeertje
  en dat moeten we gewoon niet hebben.

 • kiekeboe

  Hey Dappere strijder……

  Dat is nogal heftig voor jou……..Een verlies die jij ook liever niet heb willen meemaken op deze manier…..Jarenlang een pijnelijke strijd met haar proberen te overwinnen…. maar het was haar teveel ,gebroken,niet begrepen …..een veilig thuis was haar hel…….. het is ook niet te bevatten hoe dat moet zijn je eigen veilige omgeving……..Gecondoleerd……….

  Sterke met alles wat nu op je pad komt en …..tja wat zal ik nog meer schrijven…….Jij heb op jou manier gedaan wat je kon doen ,,,,,,haar liefhebben en begrijpen dat wat jij haar heb gegeven is ook kostbaar geweest voor haar……..Maar niemand kan iemand echt redden als zij het leven niet meer willen facen……

  Dat is wat gevoel,van verdriet wanhoop en verlies van jezelf dus kan doen………….. Weet je vele willen dit niet weten of horen zijn liever zwijgzaam over bepaalde rare incest of andere scheve acties….
  zo mooi leven is zo onverdraagzaam kan het zijn…..

  Met mij gaat toppie……mag nie klagen….
  tja avonturen maken we altijd wel mee…
  maar niet zo exstreme als hierboven (I hope…….)
  Ben uberhaut wel blij iets van jou te lezen …..
  Hou je sterk lees je gauw weer
  kiekeboe issssssss foetsie……

 • Incestslachtoffer

  Dank je

  Ik ben er idd kapot van geweest, jaren lopen knokken voor niets.
  De zondagavond voordat ze zichzelf van het leven beroofde had ik haar nog aan de telefoon en ze wilde me wat vertellen maar daar was ze te moe voor. De bewuste maandag zou ze me bellen om het te vertellen, dat telefoontje heb ik nooit gekregen, ik zou er een moord voor doen om dat telefoontje alsnog te krijgen.
  Ik heb alles gegeven en meer dat is 1 ding dat zeker is. Als anderen dat ook hadden gedaan was ze er nu nog misschien geweest. Maar ja dat is koffiedik kijken.
  Ik ben blij te lezen dat het goed met je gaat, ook jij hebt het nodige voor je kiezen gehad. En ja, beslommeringen hou je altijd, het leven gaat niet over rozen.

  Ik hoop snel weer wat van je te lezen.
  xjx
  Ik ga nu verder uit het dal kruipen en ik ben al een heel eind op weg. Ik geef niet op tot ik bereikt heb wat ik wil bereiken.

 • Tja echt normaal is het niet broer en zus samen!! Maar het gebeurd al vanaf het begin van de mensheid !Alleen dit zijn volwassen mensen die meerder jarig zijn !!Die kunnen heel goed hun eigen keuzes maken ! Maar echt gezond is het niet. En wat als ze weer vrij komen! Het is familie en zullen elkaar vanzelf weer tegenkomen!!

 • Moet niet kunnen zoiets ! Beetje vreemd!

 • dat is best ernstig om er eerlijk over uit te spreken, ik heb het toevallig mee gemaakt..
  En helaas is de gene met een een syndroom geboren toen!
  maar ik raad het zeker iedereen af!
  Dat is natuurlijk ook begrijpelijk!

 • Knijntje

  Net als bij roken, drinken (en ander drugs gebruik), medicijnen en stress tijdens de zwangerschap beinvloed het verwekt worden door bloedverwanten het kind nadelig. Dat maakt het net als bij de andere factoren amoreel. Maar als broer en zus incest bedrijven zonder kinderen te verwekken en gelukkig zijn met hun keuze zie ik geen reden om ze in de weg te staan in dat geluk.

 • Incestslachtoffer

  Zoals ik al eerder heb gezegd is 15% van de mensen slachtoffer van seksueel misbruik / incest. Als je dat tegenover een handje vol mensen zet die een vrijwillige incest relatie hebben kan je er met gezond verstand ik wel op rekenen dat je weinig begrip krijgt.
  Als dan ook nog eens verschillende excuses over romijnen, bonobo apen en weet ik wat nog veel meer er bij gehaald worden die allemaal te weerleggen zijn wordt de weerstand alleen maar groter.
  Dat mensen zijn die zelf voor vrijwillige incest kiezen moeten ze zelf weten maar reken niet op al te veel bijval zeker als je nog een keer de gevolgen voor eventuele nakomelingen op een rijtje zet.
  Als dan nog eens opvalt dat vele vrijwilligers uit ontwrichte gezinnen komen heb ik het gevoel dat daar nog wel wat te halen valt. Ik weet niet of het daadwerkelijk zo is maar het valt wel op.
  Al met al weet ik heel goed hoe het is om als of met een incestslachtoffer te leven en zolang je het zelf niet hebt meegemaakt zal je ook nooit weten hoe het is maar het doet meet met mensen dan dat iedereen doet vermoeden, je hebt gewoon levenslang.
  Dus zoals jullie wel kunnen verwachten zal je van mij geen bijval krijgen en krijg ik negatieve gevoelens alleen al bij de gedachte van de stelling bovenaan de topic. Dit is zacht uitgedrukt.
  mvgr

 • Hiya, thank you for a seriously compelling article, I will not commonly post responses but enjoyed your blog post and so
  thought I would personally say thanks — Ruby