Na voetbalvrouwen ook vrouwen in het profvoetbal…

Zes profclubs hebben gisteren een convenant ondertekend waarmee zij zich voor drie jaar aan de nieuwe voetbalcompetitie verbinden. Het zijn ADO Den Haag, AZ, SC Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II. En met de nieuwe voetbalcompetitie bedoelen we in dit geval…de vrouwenvoetbalcompetitie!

Volgens Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, is een historische stap gezet op de weg naar professionalisering van het vrouwenvoetbal. De belangenverenigingen van eredivisieclubs (ECV), eerstedivisieclubs (CED) en de KNVB hebben dinsdag het akkoord eveneens ondertekend.

In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over onder meer de organisatie van de vrouweneredivisie, de selectiecriteria voor het eerste elftal, de mogelijkheden tot samenwerking met amateurverenigingen en de faciliteiten die aan de speelsters geboden zullen worden. De KNVB is nog bezig met de afronding van de specifieke reglementen voor de nieuwe vrouweneredivisie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer