Turkse gemeenschap: SCHAAM JE! Vraagt iemand Yunuz iets?

Vol extreme verbazing volg ik de (internationale) discussie rondom het Turkse jongetje Yunuz, dat hier in Nederland door twee lesbische pleegmoeders wordt opgevangen. De gehele Turkse gemeente lijkt in opstand te komen en waartegen precies? Tegen twee vrouwen die zo ruimhartig zijn om hun huis open te stellen voor kinderen die het elders niet goed hebben. Vraagt er iemand aan Yunuz hoe hij zich voelt? Vraagt er iemand of hij erop zit te wachten dat er protesten worden georganiseerd, dat hij moet onderduiken met zijn pleegmoeders, even niet naar school kan en dat zijn foto breed uitgemeten wordt in de pers waardoor er aan zijn rustige en veilige leven, zoals hij dat waarschijnlijk had, een einde is gekomen? Dit is nou weer zo’n typisch voorbeeld van volwassenen die zich de ogen uit hun hoofd moeten schamen! Bah! Omwille van je cultuur en religie een rel veroorzaken over de rug van een onschuldig kind heen. Toegegeven: een lesbisch stel is niet de meest doordachte oplossing van Pleegzorg geweest, maar als er zo’n enorm tekort is aan islamitische pleegouders, dan moet die gemeenschap zich eerst daar maar eens voor gaan inzetten alvorens te schreeuwen tegen de huidige situatie. Ik zou bij deze de twee moeders een woord van steun willen geven: twijfel nooit aan je eigen inzet! Het is ‘die andere partij’ die in deze de plank VOLLEDIG misslaat! In de hoop dat ze tot inkeer komen. Ik vrees echter het ergste…

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
  • haarlemseolie

    Hester, je haalt me de woorden uit de mond. Ik kan het alleen maar onderschrijven.

  • Hester

    Fijn! :-)