Steeds meer vrouwen achter de tralies

Schermafbeelding 2015-09-23 om 21.10.42We worden ergens beter en beter in en ik weet niet of we daar blij mee moeten zijn. Wereldwijd stijgt het aantal vrouwen en meisjes in gevangenissen namelijk explosief. De afgelopen 15 jaar is het aantal vrouwelijke gedetineerden met 50 procent toegenomen. Nederlandse vrouwen houden zich juist steeds beter aan de wet.Uit onderzoek van het Institute for Criminal Policy Research (ICPR) blijkt dat er wereldwijd 700.000 vrouwen en meisjes achter de tralies zitten. De VS, Rusland en China zijn met zijn drieën goed voor ruim de helft van alle gedetineerde vrouwen. In de Verenigde Staten zitten ruim 200.000 vrouwen een straf uit in de gevangenis, in China 100.000 en in Rusland 53.000 vrouwen.Uit het onderzoek blijk ook dat in Afrika relatief de minste vrouwen vastzitten. Gemiddeld is 2,8 procent van alle gevangenen in Afrika vrouw. In Nederland gaat de trend juist de andere kant op. Zaten er in 2010 nog 1161 vrouwen achter de tralies, nu zijn dat er nog ‘slechts’ 687. In absolute getallen is dat een daling van 40 procent. Van alle gevangenen in Nederland is 5,4 procent vrouw.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer