Dit weekend is ie er: de nieuwe Citroën C4 Picasso!

Vrijdag de 20ste mag de rest van Nederland kennismaken met wat in mijn opinie wel eens dé nieuwe gezinsauto kan gaan worden. De Citroën C4 Picasso is namelijk voor ons vrouwen een plaatje om te zien, biedt alle ruimte om de kids praktisch in te vervoeren van en naar sportclubjes, en voor de mannen…nou, die komen met alle technische snufjes in deze auto ook zeer zeker aan hun trekken. Ik mocht enkele weken geleden genieten van deze wagen tijdens de internationale presentatie in Lissabon. En ik ben om: echt geen enkel minpunt!The Technospace, zo wordt de C4 omschreven en dat klopt wel. Volop ruimte en een techniek waar je je eindeloos mee kunt vermaken. Als je ook maar een beetje een gadgetfreak bent, kun je je hart ophalen. Het meer dan geweldige 12” HD-beeldscherm dat je los van het 7″ touchscreen hebt, wijst je in alles de weg. Hoe je moet rijden, welke muziek je op hebt staan, hoe je het beste in kunt parkeren (wat de auto overigens ook volautomatisch voor je doet als je daar zelf even geen zin in hebt) en wat er zoals gebeurt op het wereldwijde web. Want ja, echt waar: in de Citroën C4 Picasso kun je gewoon internetten met Citroën eTouch. Wel zo makkelijk.

Een ongeluk krijgen is in deze auto bijna onmogelijk – zeg ik met een knipoog uiteraard. Maar rij je bijvoorbeeld iets te dicht langs de markeringsstrepen, dan word je daar met een paar rukjes aan je gordel op gecorrigeerd. Wel zo handig als je na een lange dag toch niet helemaal alert blijkt te zijn. Parkeerhulp dus: iets waar wij vrouwen geen ‘nee’ tegen zeggen! En het dode-hoek detectiesysteem maakt het rijden ook een stuk veiliger.

De auto die wij meekregen om te testen was voorzien van en Lounge Pack; de passagiersstoel had een voetenesteun en een…massagefunctie! Hoe fijn is dat voor de langere afstanden, man achter het stuur, jij heerlijk onderuit met een boekje en de massagestand aan.

De kinderen hebben qua ruimte overigens niets te klagen. Die zitten riant achterin, wel met z’n drieën op een rij als het moet. En als je voor een variant zou kiezen met een panoramadak, hebben ze altijd wat te zien. Een ideale vakantieauto!

Ik weet nog dat de eerste Picasso op de markt kwam. ‘Ik wil ‘m!’, riep ik tegen mijn man. Hij, fervent Ford-rijder, twijfelde. Maar: vrouwen zijn de baas, dus ik zette door. Een paar jaar lang hebben we heerlijk in de Picasso gereden en genoten van de ruimte. Aangezien een huwelijk geven en nemen is, werd de volgende auto weer een Ford, maar de Picasso heeft altijd een warm plekje in mijn hart gehouden. Met deze nieuwe C4 is Citroën qua uiterlijk weer wat dichterbij dat allereerste leuke model gekomen. Maar qua techniek overschaduwt deze variant zijn voorloper volledig. En zo hoort het natuurlijk ook, anno 2013.
De auto rijdt overigens heerlijk. Niet direct iets waar wij vrouwen op letten, maar ik von ‘m licht sturen, goed en fel reageren en een fijne wegligging hebben.

Zoals ik in mijn inleiding al schreef: ik zou echt niet weten welk minpunt ik aan de C4 Picasso zou moeten opnoemen. Even dachten we wat te hebben gevonden: de zonneklepjes hielden de Portugese zon niet voldoende uit onze ogen. Tot we erachter kwamen dat die met een eenvoudige handeling tot ver over het enorme raam uit te schuiven zijn. Tja…dan hou je je mond maar.

Mooi, technisch hoogstandje, ruim, goed geprijsd, zuinig, veel bergruimte (zowel in de kofferbak op héél veel plekjes in de auto): ik zie echt geen enkele reden waarom je als vrouw deze auto niet als gezinsauto zou afdwingen, net als ik destijds heb gedaan. Hier ga je geen spijt van krijgen. En je man gaat jouw keuze alleen maar begrijpen en respecteren. Dikke punten voor Citroën.Kijk voor meer specificaties, prijzen en mogelijkheden op www.citroen.nl of ga vrijdag 20 of zaterdag 21 juni langs bij je dealer!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • han

    Hester toch, hoeveel krijg je voor dit “objectieve” stukje?