Citroën Cactus C4: een beetje gek, maar wel héél leuk!

De Citroën Cactus C4. Ik moest even wennen aan de naam. En eerlijk is eerlijk: ik moest ook even wennen aan het design. Het is namelijk niet heel alledaags. Maar: alledaags is natuurlijk niet perse beter. Of mooier. Of leuker. Het eerste dat opvalt aan de Cactus, zijn de zijpanelen. Het lijken wel grote repen chocolade (tenminste, op de variant die ik uit mocht testen, een witte met bruine accenten). Als je dichterbij komt en de zijkanten aanraakt, merk je wat het zijn. Het zijn bumpers, gevuld met lucht. En daar maakt mijn moederhart dan meteen een sprongetje van. Mijn kinderen hebben er namelijk allemaal een handje van om net even te lomp tegen de auto aan te vallen, duwen, botsen. En het is al meerdere keren voorgekomen dat er een klein krasje door die onvoorzichtigheid op de auto achterbleef. Nou, daarover bij de Cactus geen zorgen. Als je hier tegenaan valt, bounce je gewoon weer terug. Zonder schade. Maar het gaf mij ook rust in de zin dat andere automobilisten niet langer hun autodeuren iets te lomp tegen mijn autodeur open kunnen gooien. Ze kunnen het nog wel doen, maar het richt geen ellende meer aan. We weten allemaal: hoe netjes en keurig we ook zijn opgevoed, als jouw deur schade maakt aan een andere deur, is het toch wel heel verleidelijk om te doen alsof je daar niets van gemerkt hebt.

De Cactus heeft een lekkere gekke vorm. Het trekt de aandacht. ‘Zo, leuke bak heb jij daar!’, zei een boer waar ik even op het terrein moest zijn. Een boer ja. Zo eentje die niet zoveel opheeft met auto’s. Hij liep er enthousiast omheen. ‘Dat vind ik nou nog eens een mooie auto. Lekker anders!’ En daarmee sloeg hij de spijker op z’n kop. Citroën onderscheidt zich op de automarkt meer en meer met bijzondere modellen. Daar moet je natuurlijk wel van houden, maar als je dat doet, dan zit je bij Citroën ook echt helemaal goed.

De auto is ruim. Je kunt ‘m met gemak als gezinsauto in gebruik nemen en dat vind ik prettig. Ook de kofferruimte is perfect. Ik zie mezelf hier wel mee op vakantie gaan.

Het interieur doet mij glimlachen. Je ziet aan alles dat er een knipoog wordt gegeven naar Citroëns klassieker de Deux Cheveaux. Mooie lederen details, een fraaie afwerking van het dashboard, maar uiteraard wel allemaal volledig anno 2014. Ik was persoonlijk erg gecharmeerd van de twee schermen waarop je De auto is voorzien van alle gemakken. Heel leuk: je kunt er ook voor kiezen de voorbank aan één stuk te krijgen. Het is dan wel geen driezitter, maar het geeft wel het gevoel van een bankje. Hoe gezellig!

En dan de rijkwaliteiten. Jullie weten inmiddels van mij dat ik niet over motorinhoud begin, dat laat ik aan de mannen over. Wij vrouwen gaan over uiterlijk en ‘rijdt ie lekker’. Nou, dat doet ie zeker! De auto schakelt als een heet mes door de boter. Is dat een goede uitspraak? Ach, jullie begrijpen wel wat ik bedoel. De Cactus rijdt echt heel, heel lekker. Mijn vriend is er ook razend enthousiast over: hij stelt zelfs voor er hierna eentje voor mij aan te schaffen. Wie weet.

Een dikke voldoende dus voor deze Citroën Cactus C4. Ik ben nu al benieuwd met wel design-hoogstandje ze hierna gaan komen, ze zijn een geweldige weg ingeslagen!

Kijk voor de mogelijkheden, de uitvoeringen, de prijzen en alle ins- en outs over de Cactus C4 op www.citroen.nl. ((Vanaf € 15.990,- en 14% bijtelling. )

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer