Lelijk? Oestrogeen-tekort!

Een Brits onderzoek heeft eindelijk het antwoord gevonden op een van onze meest prangende vragen: waarom is de ene vrouw zoveel mooier dan de andere. Het antwoord is te vinden in het hormoon oestrogeen. Vrouwen met veel oestrogeen worden over het algemeen mooier gevonden. Dus: niet tevreden met je spiegelbeeld? Koop een potje oestrogeen….. Of zal het zo dan weer niet werken? De vrouw op het plaatje lijkt mij een typisch geval ‘oestrogeen-loos’.

Wetenschappers aan de universiteit van St. Andrews lieten de gezichten van 59 vrouwen tussen 18 en 25 jaar fotograferen, meldt Annet.nl. Ze analyseerden ook het oestrogeengehalte van de vrouwen. Daarna vroegen ze aan vijftien mannen en vijftien vrouwen om aan te duiden welke vrouwen ze het aantrekkelijkst vonden. Daaruit bleek dat de vrouwen met veel oestrogeen het hoogst scoorden.

Volgens de wetenschappers is de verklaring voor het fenomeen heel logisch: mannen vallen op vruchtbare vrouwen. Die herkennen ze aan de grote ogen en lippen en de kleinere neus en kaken. Dat zijn ook de kenmerken die vooral voorkomen bij vrouwen met veel oestrogeen, het hormoon dat heel belangrijk is voor de vruchtbaarheid. Zo zie je maar weer: alles heeft dus een reden. Ze zijn dus niet alleen bloedmooi, ze zijn ook nog eens gruwelijk vruchtbaar….

Toch speelt ook make-up een niet onbelangrijke rol in de aantrekkingskracht van vrouwen. Wanneer de vrouwen op de foto’s wat lippenstift en mascara droegen, verdween het veband tussen oestrogeen en aantrekkelijkheid. Dat komt omdat make-up de "vruchtbaarheidshints" maskeert of net benadrukt. Zo kan een vrouw haar ogen groter doen lijken met een streepje eyeliner en er zo vruchtbaarder uitzien. Dat maakt haar aantrekkelijker voor mannen. En zo worden de mannen dus misleid. Dus: Oestrogeen in een potje gaat niet werken, gewoon goed plamuren die handel en er is nog kans voor de minder mooie vrouw.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer
 • Sophie Bek

  Hai waar kan je dat potje oestrogeen dan kopen?
  Groet!

 • Janine

  Ja waar? geloof dat het ook voor grotere borsten zorgt…

  Enig idee iemand ???? Kan je zomaar oestrogeen pillen innemen??

 • Hallo.

  Ik gebruik als personal trainer vaak supplementen om dit probleem op te lossen.

  Het supplement DIM wordt gehaald uit groente en dan met name kool en bladgroenten. Dit stofje zorgt ervoor dat je oestrogeen disbalans (waar veel mannen/vrouwen last van hebben) weer wordt hersteld.

  Uiteraard moet dit gebeuren met gezonde voeding en training.

  Kijk voor meer info op de site.

  Ook heb ik hier een e-book over geschreven (gezond en sportief afvallen) deze kun je downloaden op http://www.gezondensportiefafvallen.nl

  Veel succes!

 • cindy

  ach,ik heb al zoveel opgezocht maar wil wel eens een zeker antwoord,kan je echt op natuurlijke wijze bij kome en een grotere cupmaat krijgen? ik heb 3 kindjes,bij mijn laatste dochter waren mijn borsten echt wauw 2 maten groter,nu 4 maand later zit ik trug met een a cupke…weet iemand een oplossing? x grtjs x

 • natasja

  fenegriek, het geheim voor een vollere boezem, fenegriek bootst het effect van oestrogeen na.

  Je kunt dit kruid in de kruidenafdeling van je lokale supermarkt vinden. Strooi dagelijks een flinke portie fenegriek door je maaltijden heen en zie hoe je boezem natuurlijk mooier wordt. Het is mogelijk de zaadjes op water te zetten om scheuten te laten groeien. Dit smaakt heerlijk in een salade. Fenegriek kun je ook in capsules kopen bij de apotheek of in de drogisterij. Op die manier ben je zeker dat je de goede dagelijkse dosis binnenkrijgt. Als je dagelijks drie capsules neemt, zal het niet lang duren alvorens je resultaten begint te zien.