Mannen; scheer je! Overal!

De hoogste tijd dat we dit onderwerp, aangezwengeld door RTL Boulevard, eens ter sprake brengen. Na de mannenpanty, nu de haarloze man. Want vinden we daarvan? Want wij vrouwen schijnen ons behoorlijk te generen voor onze harige partners.

Bijna 80 procent van de vrouwen vindt dat de man delen van zijn lichaam moet scheren of in ieder geval moet trimmen. Voor 47 procent van de vrouwen is de overdosis haar bij de partner zo groot dat ze zich voor hem schamen op een strandvakantie. Philips concludeerde dat in een onderzoek onder mannen en vrouwen over het scheergedrag.

Trimmen of scheren bij de man is zo populair dat er een scheerapparaat voor het mannelijke lichaan, de bodygroom, op de markt komt. In eerste instantie was het alleen de bedoeling die in Engeland uit te brengen.

Uit het onderzoek onder 660 vrouwen en mannen blijkt verder dat driekwart van de mannen tussen de 20 en 35 jaar al regelmatig het lichaamshaar bijwerkt, bijpunt of scheert. Het populairste lichaamsdeel bij de scheerder is, naast het gezicht, de schaamstreek.

Mijn mening; de man moet inderdaad regelmatig, net als wij, een scheermes ter hand nemen. En dan niet alleen voor het gezicht (want gatverdamme, wat prikt zo’n beginnende baard/snor), maar ook elders. Want wat jullie als plezierig beschouwen, vinden wij misschien ook wel prettig. En zo niet, dan zullen de gevolgen duidelijk zijn. Dan is het afgelopen met de orale seks. Voor jullie dan….

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer
 • Marc

  Ik onthaar mijn lijf al jaren en kan niet anders meer. Mijn partner kent mij niet anders, maar zou toch wel eens wat meer lichaamshaar willen zien. Bij de gedachte alleen al weer (bijvoorbeeld) behaarde benen te hebben krijg ik al rillingen over mijn lijf. Nee, voor mij is het leven haarloos! En dat blijft zo.

 • Searcher

  Nou, ik vind het nog wel meevallen hoor met die man op het fotootje; hij heeft trouwens ook een leuk subtiel kettinkje met hanger om, die wil ik ook!

  Nee, even serieus, in heel veel televisiecommercials zien we goed gebouwde, atletisch gespierde mannen ZONDER haar. Let maar op, dit het nieuwe schoonheidsideaal voor ons, mannen (in combinatie met die panty is dat scheren niet eens zo een gek idee trouwens haha).

  Geheel terecht, wie duikt er nou graag met zo een bosaap het bed in?

  Searcher

 • don

  Hoi, ik scheer mijn lichaam ook zo goed als helemaal sinds een klein jaar nu. Ik ben van mezelf al niet zo zwaar behaard en heb inderdaad ontdekt dat het prettiger is, zowel sexueel gezien als hygienisch gezien. ik zweet minder vlug zonder haar en het dragen van panty en kousen is ook veel aangenamer zo. Dus ontharen zal ik blijven doen.

  groetjes Don

 • hoi

  onzin. Wat is er mis met natuurlijke haargroei?
  OOk bij vrouwen uiteraard. Ik houd van een hele vrouw. Met haar en alles er op en er aan!

 • rob

  Uiteraard scheren wij ons altijd en overal, dat kan in deze moderne tijd geen vraag meer zijn.
  Nadat ik jaren heb geworsteld met ontharingscremes, epileer- en scheerapparaten, en de wekelijkse scheerbeurt, voelt het als een absolute bevrijding nu totaal gelaserd en voor altijd echt glad te zijn.
  Ik kan bijna niet wachten tot ik mijn naakte gladde geoliede lichaam zal neervleien op dat griekse strand temidden van al die prachtige vrouwen en adonissen om mij heen.
  Kom op mannen, maak uw dromen waar net zoals ik gedaan heb en laat dat prachtige gladde mannenlijf zien aan de wereld.

 • Nick

  Ik scheer mijn gezicht mijn oksels en mijn schaamstreek omdat het stuk frisser is schoner ook voor je partner maar mijn armen benen borst en buik scheer ik echt niet vind’t zo’n glaf lijf niks

 • Pascal

  Ik ben zelf ook een man,mag graag naar andere mannen kijken.Betreft je lichaamsbeharig mooi laten zitten.
  ook op je schaamstreek en zak.Dit krijg je niet voor niets mee van natuur.Het jeukt vreselijk en ik hou niet van mannen.Met een kaal geschoren zak en schaam streek.Gewoon goed douchen en wassen.Of je zelf fris maken voor de wastafel.Probeer eens stekeltjes dat zou beter staan.

 • C.

  Zelf doe ik het ook, het scheren van mijn schaamstreek en oksels. Dit uit frisse overweging en het is verzorgend. Dus is er verder niets mis mee, met het wel doen scheren van de schaamstreek en de oksels. Het blijft netjes.