Nauwelijk topless vrouwen op het strand deze zomer

Topless zonnen: voor mij heeft het -buiten het driehoekloos bruin worden- geen enkel voordeel. Ik zie het nut er niet van in om in je blote tovenaars over het strand te draven. Nee, er mag best iets te raden over blijven. En zo denkt blijkbaar het merendeel van de vrouwen er over, zo is gebleken uit een enquete van het blad Top Santé.  

Een meerderheid van de Nederlandse vrouwen piekert er niet over komende zomer zonder topje in de zon te gaan liggen. Een derde van de vrouwen vindt het gek genoeg wel leuk als mannen naar hun borsten kijken. Van de ruim 2000 ondervraagde vrouwen gaf slechts 17 procent aan het helemaal niet op prijs te stellen wanneer mannen naar hun borsten staren. Uit de enquête blijkt dat de Hollandse vrouw redelijk tevreden is over haar borsten. Zelfs als esthetische borstoperaties volledig zouden worden vergoed dan voelt 57 procent daar niets voor. Toch heeft 52 procent 'wel eens twijfels' over hoe zij bedeeld is. 21 Procent denkt dat haar borsten te klein zijn, 19 procent vindt de vorm niet mooi en 12 procent meent dat haar borsten te groot zijn. Mannen zijn opvallend goed te spreken over de borsten van hun vrouw/vriendin. Van de ondervraagde mannen zegt 91 procent het niet nodig te vinden dat zij iets aan haar borsten laat veranderen. Bovendien vindt hij het helemaal niet vervelend als andere mannen naar haar borsten kijken.

Mannen kijken bij een vrouw eerste naar haar ogen (33 procent), borsten (28 procent) en billen (21 procent). Daarna naar het gezicht en de totale uitstraling (15 procent) en haar benen (2 procent).

Minder mooie borsten zijn voor 29 procent van de mannen wel eens een afknapper geweest.

facebook share facebook share

20 Reacties // Reageer
 • Kom op vrouwen! Jullie laten ons toch niet in de steek he, dit jaar!

 • 1975

  kom op vrouwen???waarom niet”kom op mannen”?

 • melanie

  Umm vrouwen tevreden over hun borsten? teklein tegroot niet stevig genoeg etc etc. Misschien durven ze het niet toe tegeven maar zullen best vrouwen zijn die daarom niet toples gaan. Nou vind ik zelf dat ook minder er is idd niet veel tewensen over en het ziet er wel sexy uit zn leuke bikini bij de vrouw toch? Daarom dragen we ze toch oa ook om mooi ingepakt te zitten tegen over ons zelf maar ook een ander! Terwijl eigenlijk we allen weten dat we allemaal het zelfde zijn in een ander vorm en maat en het natuurlijk en gewoon hoort te zijn!Als iedereen toples zou lopen zouden de heren er denk ik wel snel zijn uitgekeken haha. geheel bruin of niet maakt mij helemaal niets uit! Blijf lekker mn topje aan houden alleen voor de genodigde gaat hij uit! en ntl voor slapen haha

  ps benen 2 procent daar geloof ik helemaal niets van! Denk ook dat het heel erg ligt aan wat je aan hebt waar je accenten op ligt en hoe je je lichaamstaal gebruikt. Daar gaat de oog van de man dan vaak heen!

 • 1975

  Waarom zouden de vrouwen topless moeten paraderen???

 • evert

  Men moet zelf weten wat hij of zij doet. Alhoewel sommige mannen beter niet topless kunnen.

 • francis

  met zulke enkijte heb ik het moeilijk. stel dat er in een land 1 000 000 mannen zijn. 20% kijkt naar de ogen, 20% kijkt naar de borsten 20% kijkt naar de buik 20% kijkt naar de benen 15% kijkt naar het uiterlijk en 5% kijkt naar het haar.stel dat aan 2 000 mannen gevraagd word waarnaar zij kijken, en dat die groep mannen, nu net uit de groep komt van die eerst naar de borsten kijkt, dan wil dat volgend die enkijte zeggen dat alle mannen eert naar de borsten kijkt. en dat is helemaal niet waar. ik kijk altijd eerst naar het haar, dan de kleding dan het hele lichaam. borsten daar iteresser ik mij niet zo voor.

 • francis

  Dat is waar, ik heb ook al enkele mannen gezien die beter bedeeld waren dan een buurvrouw waar ik vroeger naast woonde. als die topless in haar tuin was, dan kon je echt niet zien dat zij een vrouw was. Later kwam ik teweten dat zij een cup A minus had, dus had zij nietveel, maar zij was gelukkig met hetgeen waar zij mee bedeeld was.

 • Marieke de Vries

  Topless zonnen doe je toch niet omdat je het fijn vindt bekeken te worden? Ik doe het daarom in elk geval niet. Ik zon wel topless, maar omdat ik het prettiger vindt om geen (nat) bovenstukje aan te hebben en omdat ik het mooier vindt als mijn borsten en zo bruin worden als de rest. En als mannen er naar willen kijken doen ze dat maar. daar hoef ik mijn borsten niet voor te verstoppen. je gaat toch ook niet met je ogen dicht lopen omdat mannen naar je ogen kijken?

 • Angela

  Hoi ik ben Angela.
  Ik ben net 30
  Deze zomer ben ik enkele keren naar Zandvoort geweest met een vriendin. Vind je het erg als ik topless ga liggen vroeg ze!
  Na er even over gesproken te hebben, want Birgitte lag topless zei ze: “is het misschien wat voor jou om ook topless te zonnen” Met enig schaamrood ben ik het gaan proberen! Het is echt heerlijk. Wel even wennen in het begin, maar de zonnewarmte op je borsten voelen is formidabel. ook zwemmen in zee is een heerlijke ervaring met blote borsten. Birgit zwemt dit jaar voor het eerst helemaal naturel,”gewoon doen zegt ze” Dat gaat me nu nog een stapje te ver, maar misschien volgend jaar.Groet Angela

 • Annelies

  Ik lig al 16 jaar topless op het strand, en zou niets liever willen. Heerlijk vrij… En als mannen kijken, wat dan nog? Als er van die viespeuken zijn die blijven gluren, dan draai ik me even om.

 • Als er van die viespeuken zijn die blijven gluren, dan draai ik me even om.???????

  Dat is natuurlijk je goed recht.
  maar ik snap de hele deal over borsten niet zo, en zie ook niet in waarom borsten nou zo erotisch worden benaderd, wat is het nou voor een verschil of ieman naar je billen zit te staren of naar je borsten?

  Ik heb zelf goed ontwikkelde gespierde borsten, groter dan menig vrouw op het strand heeft, en vrouwen zitten er ook nonstop naar te staren,

  maar om nou te zeggen dat ik ze daarom meteen viespeuken vind, vind ik ook nergens op slaan.

 • francis

  volgens mij is het zo, als iemand echt niet wil dat er naar de borsten gekeken wordt; dan gaat die gewoon niet topless op het strand liggen, ten minste zo denk ik erover. maar er is kijken en kijken natuurlijk.

 • Marieke de Vries

  Alexander, je hebt helemaal gelijk. Als ik een mooie mannenborst zie kijk ik er ook naar. Ik zie het trouwens meer als een compliment als een man naar me kijkt als ik topless ben. Zo lang het bij kijken blijft ten minste.

 • Weet je, het is eigenlijk ook nooit goed, moet je je voorstellen dat je topless op het strand loopt en helemaal niemand kijkt naar je op of om, wat moet dat wel niet voor een gevoel geven?

  En wat is er mis om naar een mooi of leuk iemand te kijken?

  Maar ik val dan op zich weer niet op lichaamsdelen op zichzelf, ik vind een vrolijke en of ontdeugende gezichtsuitdrukking veel interesanter om te zien, en ook erotischer trouwens.

  Ow en over dat gluren, ik ben wereldkampioen dagdromen, dus grote kans dat ik iemand rustig onbewust een kwartier aan zit te staren(zonder haar daadwerkelijk te zien trouwens)

 • ed

  Het blijft vreemd dat vrouwen hun secundaire geslachts kenmerken aan iedereen maar laten zien, doet het dan niets meer bij de vrouwen dat veel mannen ze kunnen zien ,dit stimuleerd ook aanranding en moet je eens zien als een man bloot loopt dan is hij wel een viespeuk.

 • Tom

  Ik ben zelf een man, en ik vind het zeker niet vies als iemand naar de borsten staart van vrouwen.
  Ik weet hoe het voelt om een viespeuk genoemd te worden, en dat is nit prettig ofzo.
  het hoort erbij.
  ik kan het soms ook niet houden om 1 seconde niet te kijken naar toploze vrouwen.
  je voelt je dan als man aangetrokken. (ik tenminste…)
  dat had ik vroeger ook met sigaretten.
  het is gelukkig over met dat.
  het is toch niet zo erotisch?
  daarom heb ik er niets tegen.

 • Topless zonnen is een recht. Geen plicht. Doe daarom wat je zelf wil. In elke vorm is er van borsten te genieten

 • Annika

  De reden waarom ik mijn jongens tegenwoordig ingepakt laat heeft er vooral mee te maken dat bepaalde jongens van een bepaalde afkomst er een bepaald niet positieve aandacht voor hebben… Ik vind he wel prettig om zonder bikini te zonnen, ik vind het een stuk minder prettig als ik daar bij mijn favorite strand voor hoer uitgemaakt moet worden, of zoals vorige week betast te worden door zo’n rot jochie van een jaar of 14.

 • Corset-lover

  Het is natuurlijk ontoelaatbaar als je betast word Annika, of dat je voor hoer uitgemaakt word door van die snotapen waarvan hun moeders met hoofddoekjes rondlopen.
  Dat een meisje of vrouw er voor kiest om op het strand topless te gaan zonnen is hun vrije keuze, heeft niets met hoerigheid te maken.
  Persoonlijk vind ik, mijn eigen mening dus, vrouwenborsten in ‘n bikini-topje aantrekkelijker. Gewoon ‘n degelijke BH model met beugels en voorgevormde cups. Vind ik gewelig mooi om te zien, naar te kijken.

 • Kim de Jongste

  Ik zie graag mannen met een klein shortje paraderen over het strand. Heerlijk bruin, goed gespierd met weinig borsthaar. Lekkere strakke billen met kuiltjes in zijkant:-p mmmm erg lekker. Toch jammer dat ik vaak het idee heb steeds meer dikke mannen te zien die niet hun best doen voor ons als vrouw om aantrekkelijk te zijn