Vrouwen die slecht slapen, vinden zichzelf onaantrekkelijk

Zorg dat je voldoende slaapt: dat houdt je namelijk jong.  Te weinig slapen zorgt ervoor dat de huid maar liefst twee keer zo snel veroudert: niet niks dus. Het is gebleken uit een nieuw Amerikaans onderzoek. En niet alleen dat: de huid van mensen die te weinig slapen herstelt ook minder snel van verbranding door de zon, zo blijkt uit een onderzoek van het Skin Study Center van de University Hospitals Case Medical Center in Cleveland, in opdracht van cosmeticamerk Estée Lauder. Tevens blijkt uit het onderzoek dat vrouwen die slecht slapen zichzelf onaantrekkelijker vinden. Vroeg je bedje in vanavond dus! Voor het onderzoek werden 60 vrouwen tussen de 30 en 49 jaar oud onderzocht. De helft van de vrouwen sliep normaal, de andere helft sliep te kort. De onderzoekers bestudeerden vervolgens hun huid, onder meer met ultraviolet licht. De vrouwen die te weinig slaap kregen bleken twee keer zoveel fijne rimpeltjes te hebben dan de vrouwen die wel lang genoeg hadden geslapen. Daarnaast hadden ze een slappere huid en een minder egale teint. “Chronisch slaapgebrek werd al gekoppeld aan medische problemen zoals obesitas, diabetes, kanker en immuniteitsziekten, maar het effect op de huid was nog niet bekend”, zegt Dr. Barton, die het onderzoek leidde in de Daily Mail. “Dit onderzoek bewijst voor de eerste keer dat slaapgebrek het proces van huidveroudering versnelt”, zegt Dr. Daniel Yarosh van Estée Lauder. “Het ondermijnt het vermogen van de huid om zichzelf ’s nachts te herstellen.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer