Morgen is het…NO make-up day!

Volgens Google worden er 93 miljoen selfies per dag gemaakt. “Maar hoe echt zijn al die 93 miljoen stralende, vlekvrije, prachtige gezichtjes per dag nou eigenlijk?” vroeg woordvoerder Marieke Stegenga van de Brandwonden Stichting zich af. “Naar het schijnt is het maar 1% van alle vrouwen op de wereld gegund eruit te zien als een model. Wat ik een geruststellende gedachte vind ik als ik weer eens driftig een super wal, pukkel of glimplek wegwerk. Maar evenzogoed denk ik ook vaak aan al die meiden en vrouwen die niet het geluk met mij delen wat zelfvertrouwen te kunnen bijstippen met een simpele camouflagestick. Want een brandwond, litteken, wijnvlek of verlamming laat zich niet zomaar wegtoveren. Met een mooi initiatief als NO make up day staan we daar één dag bij stil. Het is wat mij betreft dus een hele eerlijke en simpele manier om je tong uit te steken naar het schoonheidsideaal en alle meiden en vrouwen met een beschadigd uiterlijk te steunen.”
Maak een selfie zonder make-up en deel ‘m met #nomakeupday

Op 18 september is de allereerste NO make-up day. Op die dag daagt de Brandwonden Stichting alle meiden en vrouwen uit om 24 uur géén make-up te dragen. Hiermee onderstrepen we gezamenlijk de boodschap dat echte schoonheid vanbinnen zit. Om elkaar te laten zien hoe mooi jij als natural beauty bent, vragen we iedereen op 18 september een selfie te posten op Instagram, Facebook en/of Twitter met de hashtag #nomakeupday. Niet alleen om elkaar te steunen, maar vooral om al die andere meiden en vrouwen met brandwonden, wijnvlekken of wat het ook is dat hen uniek maakt een geweldige dag te geven. Pip Pellens (speelt ‘Wiet’ in GTST) doet ook mee. Hopelijk mogen we jouw make-uploze selfie ook op donderdag 18 september bewonderen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer