Maak je huid mooier door je gezicht iedere dag te scheren

Een nieuwe beautytrend voor vrouwen: je gezicht scheren! Dagelijks een mesje over je gelaat halen, zou  veel voordelen met zich meebrengen, aldus diverse beautyexperts. Make-up blijft beter zitten en verzorgingsproducten trekken beter in.  Een scheersessie zou tevens je anti-rimpelcrème kunnen vervangen. “Scheren kan de kans op rimpels verminderen. Het stimuleert namelijk de productie van collageen, waardoor lijntjes en rimpels verminderen en de huid verstevigt”, vertelt arts Michael Prager. Daar twijfel ik dan wel weer een klein beetje aan hoor…Maar dermatoloog Schultz sluit zich hierbij aan en beweert dat een scheermes hét geheim is achter de strakke mannenhuid. “Je kunt scheren vergelijken met scrubben. Iedere keer als je het mesje over je gezicht haalt, verwijder je dode huidcellen. Aangezien mannen zich wekelijks scheren, ontdoen ze de huid dus telkens van dode huidcellen.”
Heb overigens geen angst dat je daarna een steeds dikker en donker wordende baard krijgt:  “Bij het scheren van het gezichtshaar tast je de haarwortel niet aan, waardoor de textuur van het haar dus niet verandert”, aldus een huidarts uit.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer