Zo zien de mooiste man en vrouw op aarde er uit…

Wetenschappers hebben de mooiste vrouw en man ter wereld gemaakt. Aan de hand van de ideale verhoudingen in het gezicht heeft een computerprogramma het perfecte vrouwen- en mannengezicht getekend. En zie hier het resultaat! Wat vinden jullie ervan?
De EFIT-V PhotoFit software wordt ook onder meer door de politie gebruikt om compositietekeningen te maken, maar voor deze keer zette de Britse onderzoeker Dr Chris Solomon de techniek in om de mooiste gezichten te creëren. Zo kunnen wij een beetje inschatten of we in de buurt komen…

Hij liet verschillende mensen het ideale gezicht maken. Het programma hield met een reeks aan factoren rekening, zoals de dikte van de lippen, lengte van de neus en de ideale haarlijn. De resultaten werden voorgelegd aan een testgroep van honderd andere personen en op basis daarvan werd het echt perfecte gezicht samengesteld. Solomon laat weten dat het resultaat wel de Europese smaak in beeld brengt. “Een zelfde studie in Azië of Afrika zou zonder twijfel een compleet ander resultaat hebben opgeleverd.” Ja, daar kan ik mij wel iets bij voorstellen ja…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer