Met een bilcurve van 45 graden ben je voor mannen het aantrekkelijkst

Volgens psychologen van de Universiteit van Texas heeft de voorkeur van mannen voor goede billen niets te maken met smaak of cultuur. Evolutionair zijn onze mannelijke soortgenoten namelijk zo geprogrammeerd dat ze vallen voor het lichaam dat het meest geschikt is voor een zwangerschap, meldt De Standaard. Het werd ontdekt door Amerikaanse wetenschappers toen ze 100 mannen een aantal bewerkte afbeeldingen lieten zien van vrouwen. Op elke foto had de ‘lumbale curve’ (de hoek tussen de ruggengraat en bovenkant billen) van de geportretteerde dame een andere vorm. Die curve ligt grofweg tussen de 25 en 60 graden. Vrouwen met een bilcurve met een hoek van 45 graden komen het beste uit de bus.  In vroegere tijden waren het namelijk deze vrouwen die zorgden voor – gemiddeld – de meeste nakomelingen. Zij konden hun ongeboren kindje het beste boven hun bekken houden, waardoor ze beter in staat waren eten te verzamelen en minder last van hun rug hadden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer