Is jouw venusheuvel een beetje fancy?

Hoe staat jouw venusheuvel erbij? Dat lijkt misschien een belachelijke vraag, maar het houdt tegenwoordig toch echt menig vrouw bezig. En als je niet tevreden bent, kun je de plastisch chirurg er iets aan laten doen. Ja, echt. Even je venusheuvel strak laten trekken. Belachelijk? Ja. MEER DAN! Wat doen mensen zichzelf toch aan? Ik las het in een artikel op HLN:

De “mons pubis”, venusheuvel in het Nederlands, is sterk op weg om het nieuwe absurde schoonheidsideaal te worden. Plastisch chirurgen bieden operaties aan om de heuvel strak te trekken zodat hij er “mooier” uitziet in bikini. “Verontrustend, we moeten opnieuw van ons lichaam leren houden zoals het is,” klinkt het bij welzijnsexperte Katie Lowie.

Voor het geval vrouwen nog niet genoeg complexen hadden: een nieuw schoonheidsideaal praat hen er nog eentje extra aan. Steeds meer vrouwen laten een zogenaamde monsplasty uitvoeren, een correctie van de venusheuvel. Plastisch chirurgen die de operatie aanbieden beweren dat de mons pubis groter wordt door ouder te worden, na een bevalling of door veel bij te komen. Een schoonheidsoperatie verwijdert verzakkend vel, en trekt alles opnieuw strakker.

Lees het gehele artikel hier.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer