Doe jij mee aan de okselhaar-trend?

Bekendheden als Madonna, Miley Cyrus en Lena Dunham hebben het scheermes in de la gelegd en omarmen het okselhaar. Afschuwelijk. Ik vind het vooral ontzettend vies. Maar het is deze zomer hotter dan ooit.  Een Chinese mensenrechtenadvocate organiseert zelfs een wedstrijd waarbij ze vrouwen vraagt foto’s te posten van hun ongeschoren oksels, lees ik in Metro. “Mannen hebben meer vrijheid als het gaat om hun lichaam. Ik vind dat als sommige mensen zich niet willen scheren, de rest van ons niet moet denken dat hun okselhaar walgelijk, onhygiënisch, onbeleefd of niet vrouwelijk is’’, zegt Xiao Meili, de vrouw achter de Chinese wedstrijd.
Ook girls-actrice Jemina Kirke neemt de beautytrend heel serieus. Zij werd vorige week gefotografeerd op de rode loper van de CFDA Awards met een flinke bos haar onder haar armen. Ze kreeg wereldwijde kritiek, haar okselhaar deed online platform E! Online ‘ineenkrimpen’. Kirke reageerde op de ophef door middel van een tweet met een foto van Sophia Loren en een simpel verzoek het gesprek over haar okselhaar te beëindigen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer