Mannen geven makkelijker dan vrouwen geld uit aan uiterlijk

Schermafbeelding 2015-10-23 om 14.31.38Mannen vinden het niet erg om veel geld uit te geven aan hun uiterlijk. Voor de meeste vrouwen daarentegen speelt budget wel een rol als het gaat om uiterlijke veranderingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Groupon onder ruim 1.000 Nederlandse consumenten. Meer dan de helft (56 procent) van de vrouwen zegt dat hun budget ze weerhoudt uiterlijke veranderingen door te voeren zoals gezonder eten, meer aan lichaamsbeweging doen, naar de kapper gaan of hun tanden laten bleken. Bij de mannen is dat een kleinere groep (31 procent).

Als mannen hun portemonnee trekken voor uiterlijke verbeteringen, doen ze dat makkelijker dan vrouwen. “Dat is echt iets van de laatste tijd”, aldus Shurendy Gerardus, directeur van de aanbiedingensite. “Traditioneel richtten kortingsacties voor het uiterlijk zich alleen op vrouwen. Dat is aan het veranderen.”

Uit het onderzoek naar wat mannen en vrouwen aan zichzelf willen veranderen, blijkt ook dat jongeren zich zelfverzekerder voelen als ze er goed uitzien. De meeste mannen en vrouwen van 18 tot 24 jaar (81 procent) waren het eens met deze stelling.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer