Een tijdelijke bruid in Iran: Een waargebeurd verhaal over eten en liefde

Op zoek naar bijzondere recepten voor haar kookschool vertrekt Jennifer Klinec naar Iran. Daar ontmoet ze een vrouw die haar zal inwijden in de geheimen van de Perzische keuken. De zoon des huizes wantrouwt de vreemde buitenlandse die ineens in zijn moeders keuken verschijnt. Maar een onweerstaanbare kracht brengt de twee bij elkaar, ondanks de cultuurverschillen. Een tijdelijke bruid in Iran kruipt onder de huid van een van de meest fascinerende en complexe landen ter wereld. Hoe is het om een vreemd land binnen te worden gezogen, waardoor je leven op zijn kop staat? Een meeslepend verhaal over de betekenis van geborgenheid, van vertrouwen, en de botsingen en misverstanden tussen de westerse en islamitische culturen.

‘Een westerse vrouw gaat op zoek naar bijzondere recepten in Iran en vindt de liefde’

Een tijdelijke bruid in Iran
Auteur: Jennifer Klinec
Prijs: € 18,99
ISBN: 9789021559643
Verschijnt: 15 september 2015
Kosmos Uitgevers

Jennifer Klinec groeide op in Canada, haar ouders waren Oost-Europese immigranten. Op zoek naar zelfstandigheid en avontuur ging ze op haar zestiende in Europa wonen. Toen ze zich zeven jaar later in Engeland vestigde, had ze in vijf landen gewoond en sprak ze drie talen vloeiend. Klinec kent geen angst. Ze heeft haar eigen kookschool en reist naar vele landen die andere mensen te eng vinden, op zoek naar oude recepten en bijzondere smaken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer