Lancering Good Food Book op Wereldvoedseldag

Schermafbeelding 2015-10-15 om 09.56.41Aanstaande vrijdag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. De uitgelezen datum voor de lancering van het Good Food Book #2. Een boek met maar liefst 50 recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders. En omdat de stichting FDBCK voor ieder verkocht boek 40 schoolmaaltijden schenkt aan kinderen in Malawi is dit echt het ’aller- aller- allergoedste’ kookboek van Nederland.  Wat kookt een topkok voor z’n gezin? En wat maken bekende foodies thuis voor vrienden? Die 50 watertandend lekkere én makkelijke recepten zijn verzameld in één kookboek. Jonnie Boer, Robert Kranenborg, Yvette van Boven, Ron Blaauw, Herman den Blijker, Jacob Jan Boerma & Sacha de Boer geven prijs wat ze thuis op tafel zetten voor vrienden en familie.

Géén peperdure ingrediënten, géén ingewikkelde kokstrucs, géén urenlange bereidingstijden, maar maakbare recepten. Van het broodje bal van sterrenchef Erik van Loo, de BBQ-garnalen van Julius Jaspers tot de groentepizza van Niven Kunz. Maar ook de kippendijen van Guus Meeuwis, de tonijnsteaks met wasabi-ijs van Gerard Ekdom en de Thaise beef salade van Martijn Krabbé.

De netto opbrengst van de verkoop van het Good Food Book gaat naar de wereldwijde actie ‘Zero hunger!’ van het World Food Programme (WFP), onderdeel van de Verenigde Naties. Dit houdt simpelweg in dat voor ieder verkocht Good Food Book 40 kinderen in Malawi een voedzame schoolmaaltijd krijgen. Dit is voor veel ouders een reden om hun kinderen naar school te laten gaan in plaats van hen te laten werken. Bovendien helpen de voedzame maaltijden de kinderen zich te concentreren op school.

Twee vliegen in één klap dus. Eten én onderwijs. Dáárom is het Good Food Book het ‘aller- aller- allergoedste’ kookboek van Nederland!

Good Food Book #2 kost € 14,99 en is vanaf 16 oktober overal verkrijgbaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer