Libelle Zomerweek is Made in Holland

Maandag de 15e begint de Libelle Zomerweek op het Almeerderstrand. Mocht je behoefte hebben; het is een gekrioel van jewelste met een overschot aan vrouwen en een enorm tekort aan mannen. Maar…er is ook veel leuks te zien.

Wat in mijn ogen minder is is de opening van de Zomerweek. Die geschiedt door Bennie Jolink. Nou is het thema wel ‘Made in Holland’, maar dit is wel heel erg Made in Holland. En om nou te zeggen dat ik zoiets bij een Zomerweek vindt passen… Uiteraard denkt de hoofdredacteur er anders over. ‘De muziek van Bennie Jolink is oer-Hollands, net zoals ons tijdschrift.’ Nee, jullie blad is oerdegelijk! En dat kun je van Bennie niet zeggen!

Verder is ze wel realistisch: ‘Ik denk niet dat onze lezeressen snel naar een concert van Normaal zouden gaan omdat het er vaak ruig aan toe gaat. Maar ze vinden het zeker wel leuke muziek.’

Naast Normaal, geeft Guus Meeuwis maandag ook nog een optreden op het Almeerderstrand. Op het strand is een tentoonstelling van het Rijksmuseum met reproducties van schilderijen van Hollandse meesters uit de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw.

Het is inmiddels de tiende editie van de succesvolle Zomerweek. Gemiddeld komen er per jaar zo’n 70.000 bezoekers op af en er zijn nu al 50.000 kaarten verkocht.

Tijdens de Zomerweek is er van alles toe doen, meldt de hoofdredacteur. Workshops, lezingen, optredens van diverse artiesten en alles met een Hollands tintje. Het evenement loopt van maandag tot en met zondag.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • E A brederoo

    Libelle, wij werden Maandag avond 3 Dec.18.30 uur gebeld met Libelle zomerweek, dat een van de gezinsleden die op de libelle zomerweek was heeft een prijs gewonnen.Mijn man zij, dat is mijn vrouw geweest zij is met 1,5 uur thuis, 20.45 uur weer telefoon ik nam zelf op maar deze werd afgebroken. Niets meer gehoort,hoewel toch wel erg nieuws gierig geworden,even dit mailtje. In afwachting van een reaktie groet B Brederoo 0174 626720