Waar is het vandaag koopzondag?

Dat is toch wel een vraag die ons vrouwen meer dan bezig houdt. Want winkelen, dat kunnen we altijd wel! En dus ook op zondag! Mijn collega van radioactive.blog.nl maakte me attent op het volgende bericht. Een bericht waar ik wel gelukkig van werd! De teletekstdiensten van Net5 en Veronica (beide SBS-zenders) melden namelijk voortaan wanneer er in welke stad een koopzondag is.

Uit onderzoek van R. de Graaf van de Universiteit van Tilburg onder winkelend publiek wordt duidelijk dat zes van de tien Nederlanders de voorkeur geven aan de koopzondag boven de koopavond. Redenen hiervoor zijn onder meer, dat winkelen op zondag vooral voor het plezier en de ontspanning wordt gedaan. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het merendeel van de Nederlanders meer koopzondagen wil.

Op de tekstpagina's van Net5 en Veronica kunnen belangstellenden ook per provincie bekijken of er op zondagen ook winkels open zijn. Er is informatie van meer dan vijftig steden beschikbaar. De rubriek 'Koopzondag!' is op beide teletekstdiensten te vinden vanaf pagina 800.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
  • Maurice

    Op de website http://www.koopzondagen.net zijn van meer dan 300 gemeenten de koopzondagen te bekijken. Erg fijne site!

  • Wanda

    Vind de website Koopzondagen.net ook erg handig, veel informatie waar en wanneer een koopzondag in Nederland is.