Het lekkerst shoppen doen we in Hoog Catharijne

Het is een beetje springen over de nodige losliggende junkies, maar als je dat een beetje beheerst is het fijn shoppen in de beste winkelstraat van Nederland. Ja echt, de eer gaat naar Hoog Catharijne! Niet direcht mijn idee als ik aan een leuk middagje shoppen denk. Maar HC is goed bereikbaar, schoon en overdekt. Ik zou het als druk, benauwd, onorigineel, stijf van de ketens en bezaaid met junks willen omschrjiven.  

Het Utrechtse winkelcentrum kreeg van Store Support een 6,7 en liet daarmee Het Spui in Den Haag (6,6) en de Rotterdamse Koopgoot (6,3) achter zich. Veruit het laagste scoorde de Amsterdamse Kalverstraat met een 5,6. Uit het onderzoeksrapport: 'Volle prullenbakken en zwerfvuil', 'veel verslaafden en daklozen' en 'toeristen onder invloed'. In welke van de vier bekendste winkelcentra is het nou het prettigst winkelen? Met die vraag stuurde Store Support 160 keer een zogenaamde mystery shopper op pad. Ze bezochten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht vier soorten winkels: een parfumerie, warenhuis, kledingzaak en een telecomwinkel. Na elk winkelbezoek vulden ze een uitgebreide vragenlijst in en gaven een beoordeling aan de manier waarop ze geholpen waren.

Vooral het Amsterdamse personeel van kledingwinkels en warenhuizen komt er in het onderzoek minder goed vanaf. Het best geholpen worden klanten in parfumeriezaken in Den Haag. Die scoorden een 7,4.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer