Meters voor Mama’s bijna van start: nog inschrijven?

Nog vier dagen te gaan, voordat Nederland massaal in beweging komt voor Meters voor mama’s, de landelijke stedenestafette voor 3FM Serious Request. De start vindt plaats op zondag 18 december om 16.10 uur bij het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden. Prins Pieter-Christiaan zal de eerste meters lopen van de 6 x 24 uur durende stedenestafette. Hij ontvangt het estafettestokje van Thijmen Vermeer (5 jaar). Floortje Dessing geeft als ambassadrice van het Nederlandse Rode Kruis het startsein voor de landelijke actie. Inschrijven kan via www.metersvoormamas.nl.Meters voor mama’s is een hardloop- en wandelestafette, die van 18 tot en met 24 december zes steden in Nederland aandoet. Nadat Floortje Dessing op 18 december het startschot heeft gegeven in Leiden, vinden er stadslopen plaats in Haarlem (19/12), Zwolle (20/12), Enschede (21/12), Apeldoorn (22/12) en Rotterdam (23/12). Na deze tour door Nederland, keert de estafette op 24 december terug in Leiden, waar de laatste meters kunnen worden gelopen. Op die dag wordt ook bekend hoeveel Nederland in zes dagen en nachten bij elkaar heeft gelopen voor het goede doel. De steden worden aan elkaar verbonden door een nachtloop en deze duurt
daardoor 6 x 24 uur. De estafette overdag is geschikt voor iedereen (vanaf vier jaar). De afstanden variëren per stad. Er zijn looprondes van 0,5 tot 1,3 km. Iedereen kan zoveel meters lopen als gewenst. In de nacht
wordt gelopen door teams van zeer geoefende lopers. Alle deelnemers kunnen geld inzamelen door zich te laten sponsoren door familie en vrienden. Zilveren Kruis is organisator van Meters voor mama’s en zet zich met de
stedenestafette in voor de bevordering van de gezondheid onder de Nederlandse bevolking én voor het goede doel. De totale opbrengst van de Meters voor mama’s-actie gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer