WK kan vrouwen nauwelijks bekoren

WK-2014-videoHet hele WK kan mij gestolen worden. Ik ben na een week de hysterische oranje ellende al weer zat en ik ga niet ineens voetbal omarmen omdat het Nederlands Elftal meespeelt. Toegegeven: als het echt spannend wordt en ze staan in de halve finale, dan kijk ik wel mee. En dat vind ik ook wel gezellig. Maar echt opletten? Nee, dat niet. Ik cater en klets. En daar ben ik niet de enige in: Veel vrouwen beleven het WK-voetbal heel anders dan mannen. 4 op de 10 vrouwen krijgt nog niet eens de helft van de wedstrijd mee, omdat ze met andere dingen bezig is, zoals de mensen om zich heen en social media. Een WK-wedstrijd van het Nederlands elftal is voor hen vooral een gezellig uitje. Bijna de helft (46%) van de mannen wil echter alleen maar naar de wedstrijd kijken en hierover praten. Dit en meer blijkt uit recent onderzoek van Panelwizard onder ruim 800 Nederlanders van 20 t/m 49 jaar in opdracht van Jillz.
77% van de mannen kijkt bijna de hele wedstrijd. Daarnaast hebben zij kennelijk ook nog tijd om te flirten (14%). De vraag is of vrouwen hiervoor openstaan. 1 op de 5 vrouwen lijkt vooral oog te hebben voor al het moois in het veld en zij hopen – ondanks het verbod – dat de spelers toch hun shirt uittrekken na het maken van een doelpunt.

Jillz Orange als ultieme oranje WK-gadget
Vrouwen kletsen tijdens een WK-wedstrijd van het Nederlands elftal het liefst lekker bij (72%) en 49% kijkt regelmatig op social media. Drie op de vier vrouwen vindt het dan ook geen probleem om tijdens de wedstrijd even een drankje te halen. Jillz Orange is hierbij een oranje favoriet voor vrouwen.

Over het onderzoek
Het onderzoek is in opdracht van Jillz uitgevoerd door onderzoeksbureau Panelwizard. Aan het onderzoek hebben 827 Nederlanders tussen de 20 en de 49 jaar deelgenomen. Hierbij is rekening gehouden met een representatieve spreiding in geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie en opleidingsniveau.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer