Ja hoor: hij geeft meer geld uit aan kleding dan jij!

Het is misschien moeilijk te geloven, maar mannen geven iets meer geld uit aan kleding en uiterlijke verzorging dan vrouwen. Dat kun je ze vanaf nu dus mooi voor de voeten werpen, mocht hij je weer eens een gat in je hand verwijten. Het opvallende feit is gebleken uit onderzoek van kortingswebsite Kortingscode.nl onder 1056 Nederlanders. Aan kleding besteden mannen maandelijks ruim 73 euro en vrouwen 66 euro; aan uiterlijke verzorging geven mannen 34 euro en vrouwen 32 euro uit.

Volgens Julian Aijal van Kortingscode.nl ligt de verklaring daarvoor bij het shopgedrag van vrouwen: “Vrouwen kopen over het algemeen vaker kleding in het goedkopere segment, mannen gaan voor duurdere merken. En vrouwen zijn ook iets gevoeliger voor aanbiedingen.”

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer