Praktische slip onder Nederlandse vrouwen favoriet

Ik wist het allang: strings zitten voor geen meter. En ik vind ze overigens ook alleen bij een select gezelschap vrouwen charmant staan. Het verbaast mij dan ook niets dat het overgrote deel (80%) van de jonge vrouwen voor de praktische en comfortabele slip kiest. Sexy ondergoed staat op nummer twee, gevolgd door sportief ondergoed en corrigerende onderkleding. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Libresse onder Nederlandse vrouwen tussen de 16 en 35 jaar. Hoewel de helft van de vrouwen lingerie niet als onderdeel van haar dagelijkse outfit beschouwt, voelt driekwart zich zelfverzekerder als zij hier wél aandacht aan besteedt. Eén op de drie vrouwen geeft bovendien aan dat hun partner het belangrijk vindt dat zij sexy lingeriesetjes dragen.
Favoriete lingerie voor verschillende gelegenheden
Zwart ondergoed is voor vrouwen veruit de favoriete kleur (60%). Op nummer twee staat ondergoed met een kleurrijk patroontje (9%) en daarna volgt de kleur rood (5%). Voor gedurende de nacht slaapt een vijfde van de vrouwen in een normale slip en hetzelfde percentage draagt ‘s nachts helemaal geen ondergoed. Strings worden het liefst aangetrokken bij een avondje uit (54%) en tijdens het sporten (28%). Voor de toch al nuchtere, Nederlandse vrouw is het dragen van setjes overigens geen prioriteit. De helft van de respondenten geeft aan het niet belangrijk te vinden dat BH en onderbroek bij elkaar passen.

Ongesteld en tóch zelfverzekerd
Uit het onderzoek blijkt dat een derde van de vrouwen een normale slip verkiest wanneer zij ongesteld is . Opmerkelijk, want een grote meerderheid van de jonge vrouwen geeft aan zich mooier (78%), sexyer (77%) en zelfverzekerder (74%) te voelen als zij extra aandacht besteden aan lingerie. Maar liefst 41% van de vrouwen draagt dan het liefst een string om lekker in haar vel te zitten. Libresse vindt dat het dragen van een inlegkruisje tijdens bijvoorbeeld afscheiding of lichte menstruatie  niet hoeft te betekenen dat je alleen een slip aan kunt trekken. Een nieuw inlegkruisje, Libresse Multistyle, absorbeert net zo goed als een normaal inlegkruisje en past in ieder type ondergoed.

Over het onderzoek
Het onderzoek is in opdracht van Libresse uitgevoerd door onderzoeksbureau Panelwizard. Het doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen wanneer en waarom de doelgroep bepaalde lingerie draagt. Aan het onderzoek hebben 1106 vrouwelijke respondenten tussen de 16 jaar en 35 jaar deelgenomen. Hierbij is rekening gehouden met een reële spreiding in leeftijd, gezinssituatie en opleidingsniveau.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer