Zo houd je je sneakers lang mooi!

woman-legs-girl-grey

Je hebt net een mooi paar sneakers gekocht, maar in no-time zijn ze lelijk. Zeker in het geval van een wit paar is dit een herkenbaar scenario. Wil je langer genieten van je fijne schoenen? Dit is hoe je dat doet!

Vlekken verwijderen

De meeste sneakers kunnen niet in de wasmachine, dus de vlekken die er op komen krijg je er niet altijd even gemakkelijk weer uit. Toch is hier een eenvoudige oplossing voor: Biotex vlekkendepper! Doe een beetje op een oude tandenborstel, en veeg zo voorzichtig over de vlek heen. Laat het vervolgens een kwartier tot een half uur inwerken, en spoel het vervolgens goed uit. Let op: je moet je schoenen wel écht goed uitspoelen, anders zit er een kans in dat je bleekvlekken op je schoenen krijgt en dat wil je ook niet.

Laat ze drogen

Je favoriete paar schoenen is nu kleddernat dankzij een flinke regenbui. Hoewel je misschien geneigd bent om ze toch weer aan te doen als ze alleen nog maar vochtig zijn, is dit toch geen goed plan. Dit kan je schoenen namelijk ernstig beschadigen. Geef ze de tijd om te drogen en draag in de tussentijd een ander paar schoenen.

Stinkende luchtjes verwijderen

Helaas, je schoenen zijn gaan stinken en ze kunnen niet gewassen worden. In dat geval kun je nog iets proberen: ze een dag buiten laten staan. Hiermee haal je de meeste luchtjes wel weg. Werkt dit niet? Je kunt proberen dit te verhelpen met schoenen deo, deze bestrijdt nare luchtjes, of door ze in te vriezen. Veel bacteriën kunnen niet tegen temperaturen onder de nul graden en dus is dit dé manier om van ze af te komen. Zet je schoenen 24 uur in de vriezer en de luchtjes zijn verdwenen!

Koop meer dan één paar sneakers

Het beste wat je kunt doen om je sneakers te onderhouden, is door ze niet iedere dag te dragen. Behalve dat je schoenen even kunnen rusten en drogen is het ook beter voor je loophouding om te wisselen van schoen. Dus ga op zoek naar een extra paar sneakers en wissel ze af. Zo heb je langer plezier van je schoenen!

Vervang de (binnen)zool

Je kunt in iedere schoen een inlegzool leggen, zo blijft de binnenzool langer goed. Past deze niet in je schoen of vind je het niet fijn lopen dan kun je altijd nog het zooltje aan de binnenkant van je schoen vervangen. Deze gaat op een gegeven moment verslijten, waarschijnlijk eerder dan de rest van je schoen. Bovendien zitten hier op een gegeven moment ook de interessante geurtjes in die van je voeten afkomen, waardoor je schoenen niet heel lekker meer ruiken. Gelukkig hoef je je schoenen op dit moment niet meteen weg te gooien, je kunt ook de binnenzool vervangen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer