Buurman die naaktfoto’s Manon Thomas publiceerde vrijuit

Een bittere pil voor Manon Thomas. De man die haar leven zo op z’n kop zette door naaktfoto’s van d’r te publiceren, krijgt geen straf. De oud-buurman was eerder veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur en een boete van 250 euro voor het op internet publiceren van een filmpje en foto’s waarop Manon Thomas naakt te zien is. Hij had het materiaal zonder toestemming gekopieerd van de computer van de partner van Thomas. Neit zo netjes. En vooral vervelend voor Manon was enorme mediahype die erna volgde…De man werd nadat hij het filmpje op Youtube had geplaatst vervolgd voor computervredebreuk en belediging. volgens de Hoge Raad heeft de officier van justitie met de wijziging de oorspronkelijke dagvaarding ingetrokken en vervangen door een nieuwe met twee extra feiten. Dat is in strijd met de wet. Voor intrekking van de dagvaarding was het te laat, omdat het onderzoek van de zaak al op zitting was begonnen.

De uitspraak is daarom vernietigd en het OM is niet-ontvankelijk verklaard. Daarmee vervalt voor de oud-buurman van Manon Thomas de eerder opgelegde straf.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer