Maandelijkse hoofdpijn niet langer nodig

De zware hormonale hoofdpijnaanvallen waar in Nederland ruim 310 duizend vrouwen maandelijks last van hebben, zijn te voorkomen. Dat meldt www.telegraaf.nl. Een mooi vooruitzicht, er moet alleen wel het nodige aan medicijnen geslikt worden. Maar dat zal voor veel vrouwen niet opwegen tegen de ellende van de maandelijkse uitschakeling…

Uit een onderzoek in de Verenigde Staten blijkt dat de antimigrainemiddelen met triptanen, die de migraineaanval afbreken, preventief kunnen worden geslikt om de hoofdpijnaanvallen te voorkomen.

Vrouwen die ernstige hoofdpijnaanvallen hebben, zijn gemiddeld drie dagen in de maand volledig uitgeschakeld, aldus de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiƫnten (NVvHP). Op dit moment is het nog zo dat vrouwen de medicijnen pas mogen slikken als de pijn begint.

Uit het onderzoek is gebleken dat de hoofdpijn te voorkomen is, wanneer de vrouw twee dagen voor de menstruatie start met het slikken van de medicijnen. Ze moet daar dan wel gedurende de gehele ongesteldheid mee doorgaan. Het lange slikken van de medicijnen zou niet gevaarlijk zijn.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • testosteron-henk

    dat is mooi,
    dan is de smoes “maar vanavond heb ik hoofdpijn” nu dus echt verleden tijd!