Sexy mannen eten veel groente en fruit

Nou mannen, daar gaat het leven waarin jullie je volvraten met hamburgers en andere vette rommel. Tenminste…als jullie een beetje sexy voor ons willen zijn. Want mannen met een gezonde huidskleur zijn aantrekkelijker dan heren met mannelijke gelaatstrekken, dat blijkt uit recent onderzoek. En die gezonde huidskleur krijg je onder meer door het eten van groente en fruit! De wetenschappers gebruikten foto’s van 32 blanke en 41 zwarte mannen om de huidstint van hun gezicht te menen. Daaruit blijkt dat dames vallen op heren met een ‘gouden’ teint. Professor Ian Stephen gebruikte een nieuwe computertechniek om te bestuderen hoe mannelijk gezichten zijn.
“Je gezondheid bepaalt de graad van aantrekkelijkheid in je gezicht, vooral de hoeveelheid van de kleurrijke antioxidant carotenoïde heeft een grote invloed, dit haal je uit fruit en groenten. Deze stof is goed voor je immuun- en voortplantingssysteem. De mannelijkheid van je gelaatstrekken heeft geen effect op de aantrekkingskracht van je gezicht. Deze studie toont dus aan dat gezond zijn de beste manier voor mannen is om aantrekkelijk te lijken. We weten dat je een gezondere huidskleur kunt krijgen door meer fruit en groenten te eten, dus dat is alvast een goed begin”, aldus Stephen. Volgens professor Stephen vinden we iemand aantrekkelijk omdat onze hersenen deze persoon een geschikte partner vinden.

Bron: HLN

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • I think i can agree with this post.. Because my boyfriend is food lover he eats good vegetables and fruits and have really awesome complexion.