Multitasken maakt dat vrouwen meer rust nodig hebben dan mannen

Duik gerust je bedje weer in, je hebt het hard nodig! Tenminste…harder dan je vent. En hoe dat komt? Nou, wij doen zoveel dingen tegelijk, dat we daar langer van moeten herstellen. Gooi dat je kerel maar eens voor de voeten! Volgens Californische onderzoekers voeren vrouwen gedurende de dag meerdere handelingen of processen op hetzelfde moment uit, waardoor het brein tijdens de slaap meer tijd nodig heeft om te herstellen. Ik kan mij helemaal in deze theorie vinden. 

Overigens zijn er uitzonderingen. Want mannen met een een zeer verantwoordelijke functie, hebben ook een langere nachtrust nodig. Het beste wat je kunt doen tegen oververmoeidheid, is een middagslaapje houden. En daar word je ook nog eens minder snel oud en lelijk van. Gewoon doen dus! Alleen niet langer dan 90 minuten. Doe je dat wel, dan word je weer alleen maar meer moei.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer