Wasbordtrend vrouwen gevaarlijk en niet realistisch

Gaan we nou eens normaal doen met z’n allen? Of blijven we alleen maar druk met hoe slank en afgetraind we moeten zijn? Jonge vrouwen zetten namelijk steeds vaker alles op alles voor een ‘wasbordje’, een zichtbaar goed gespierde buik. En dat kan serieuze gevolgen voor hun gezondheid hebben, zo valt te lezen in De Telegraaf. “Er is natuurlijk niets mis met sporten, maar als je alle dagen van de week fitnest enkel om dat perfecte lijf te krijgen, kun je je afvragen of het nog gezond is,” zegt Scarlet Hemkes van Proud2beme, een website voor mensen met een eetstoornis, in de krant. Ik schreef over deze trend, en de trend om binnen een paar dagen na je bevalling weer rete-strak te zijn, deze column.
Eric van Furth, bijzonder hoogleraar in eetstoornissen aan de Universiteit Leiden, gaat nog een stapje verder: hij noemt het een ‘heel ongezonde situatie’:  “Bij mannen zie je de wens al langer om dun en gespierd te willen zijn. Voor vrouwen is een wasbordje echter maar zelden haalbaar.” Om een wasbord te krijgen, moet je een heel laag vetpercentage hebben. Maar dat is vaak niet realistisch, legt diëtiste Esther van Etten uit. “Vrouwen hebben nu eenmaal vet op de heupen. Op sociale media wordt een perfecte wereld gecreëerd, die er in werkelijkheid niet is. Daar wil ik meisjes voor waarschuwen.”

AMEN!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer