Afvallen volhouden lukt in slechts 50% van de gevallen…

Ben je van plan af te gaan vallen? Dan heb je net zo’n grote kans dat het slaagt, als dat het niet slaagt… Want ruim de helft van het aantal mensen dat begin dit jaar het voornemen had om af te vallen, houdt dit nog steeds vol, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien Onderzoek in opdracht van internationaal voedingsbedrijf Herbalife. In totaal deden 1.160 mensen ouder dan 18 jaar hieraan mee. Oorzaak is vaak het verlies van motivatie, tijdgebrek en het gebrek aan doorzettingsvermogen. Alleen een gezonder eetpatroon aanhouden blijkt overigens beter vol te houden; 67 procent zegt dit nog steeds te doen.Zeven op de tien deelnemers zeggen dat het helpt om de voornemens te beperken tot één of enkele doelen. Ook de steun van anderen of een duidelijk vooraf samengesteld plan werkt volgens het onderzoek goed. Bijna de helft van alle Nederlanders had begin dit jaar voornemens, afvallen (55 procent) en gezonder eten (49 procent) waren de hoogst scorende doelen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer