Waarom je eerder griep (ofzo) krijgt als je veel online bent…

Mensen die ‘te veel’ tijd online doorbrengen hebben een groter risico om verkouden te worden of griep te krijgen, lees ik zojuist op nu.nl. Nou, dan zal de griep bij mij wel weer genadeloos toeslaan binnenkort! Ik ben gek op online! De onderzoekers concluderen dat mensen die meer dan tien uur per dag internetten, 30 procent meer kans hebben om ziek te worden. De reden hiervoor is volgens de onderzoekers dat ’internetverslaafden’ vaker binnen zitten en daardoor een zwakker immuunsysteem krijgen. Ook blijkt dat mensen die meer tijd dan gemiddeld online doorbrengen meer stress ervaren. Het lichaam maakt meer van het stresshormoon cortisol aan, wat uiteindelijk kan leiden tot overspannenheid of een burn-out.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer