Overheid: verbied roken in auto’s waar kinderen in zitten nou eens!

Ik roep dit al heel lang, maar roken in een auto waar ook kinderen in zitten, moet verboden worden, zo vinden vooraanstaande long- en kinderartsen. Volgens de artsen onderschatten ouders het gevaar van nicotinedampen, zeker in een kleine ruimte. “De concentratie van de rook is ontzettend hoog. Ze kunnen zelfs acuut astma-aanvallen krijgen”, vertelt kinderarts Jasper Been, verbonden aan Erasmus MC in Rotterdam. Ik kan er altijd ontzettend kwaad om worden als ik het ouders toch zie doen. En geef ze maar een dikke bekeuring! Zijn ze gek geworden! Engeland, Wales, Ierland, ItaliĆ« en Frankrijk hebben al een rookverbod in auto’s met kinderen of voeren dat binnenkort in. Een dergelijk verbod lijkt in Nederland echter ver weg. De Tweede Kamer vindt het ‘een brug te ver’. Belachelijk! Kamerleden wijzen naar de eigen verantwoordelijkheid van ouders en zeggen ‘wat mensen doen achter de voordeur, daar gaan wij niet over’. Lekker makkelijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer