Vakantiedip? Compenseer met een winkelsessie!

Ken je dat, dat lege gevoel als je thuiskomt van vakantie? Dat schijnt een typisch vrouwending te zijn. Wij hebben meer last van neerslachtige gevoelens na thuiskomst van een vakantie dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van autoverhuurbedrijf Auto Europe waarvoor 1.000 mensen zijn ondervraagd. Ruim 53 procent van de ondervraagde vrouwen geeft toe neerslachtige gevoelens te hebben bij terugkomst van een vakantie. Bijna één op de drie vrouwen zegt zelfs gedemotiveerd weer terug op de werkvloer te verschijnen.Nou zijn wij niet de enigen die er last van hebben. Ook 40 procent van de mannen zegt moeite te hebben met de eerste dagen op werk. Eén op de vijf vrouwen heeft vooraf zelfs zoveel stress om weer op werk te verschijnen, dat ze het gelukzalige vakantiegevoel alweer helemaal is vergeten.  Bijna een kwart van de vrouwen probeert dit gevoel te compenseren door te winkelen en exclusieve cadeaus voor zichzelf te kopen. Ruim 22 procent van de vrouwen boekt meteen een volgend tripje om zichzelf op te fleuren.

Mannen geven op hun beurt toe de vakantiedip te bestrijden door meer alcohol te drinken en meer snacks te eten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer