Zwangere vrouwen drinken flink door…

Verontrustend nieuws. In de Verenigde Staten drinkt een op de tien zwangere vrouwen alcohol, in Nederland zelfs een op de vijf. Uit een onderzoek van de Amerikaanse GGD blijkt dat veel van de Amerikaanse zwangeren het niet bij één of twee glaasjes houden. Regelmatig drinken ze er vier of meer in korte tijd, meldt het ANP.
De grootste groep alcoholgebruikers onder zwangeren was tussen de 35 en 44 jaar. Ruim 18 procent van hen zei dat ze in de afgelopen dertig dagen minstens één alcoholhoudend drankje hadden gedronken. De onderzoeksleider benadrukte dat het gebruik van alcohol tijdens de zwangerschap een vergroot risico geeft op afwijkingen en ontwikkelingsstoornissen bij het kind. Onderzoeksinstituut TNO meldde vorige maand dat een op de vijf Nederlandse vrouwen drinkt tijdens de zwangerschap. Het aantal drinkende zwangeren daalde tussen 2007 en 2010, maar de hoeveelheid alcohol per keer nam toe. Vooral oudere en hoogopgeleide vrouwen blijven drinken. Niet zo heel erg slim allemaal..

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer