Preventieve borstamputatie op je 28ste (19): Bericht van Mies zelf

In de maand februari brengt vrouw.blog.nl dagelijks het schokkende verhaal van Michou (28), draagster van een erfelijk gen dat er vrijwel zeker voor zal zorgen dat ze borstkanker zal krijgen. Om dit te voorkomen, ondergaat ze op 11 februari een preventieve borstamputatie. Michou en Hester (auteur vrouw.blog.nl) zijn al 10 jaar beste vriendinnen. Via vrouw.blog.nl zal Hester familie,  vrienden, collega's en iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal van Michou dagelijks op de hoogte houden van de ontwikkelingen. 

Zondag 24 februari: Gisterenavond laat belt ze me op. Ze voelt zich klote. Het leuke uitje naar de markt bleek 'teveel hooi op de vork'. Ik verplicht haar naar bed te gaan en te gaan slapen. Maar Mies moet d'r frustratie kwijt. Een uurtje later belt ze op. 'Hes; ik heb alles even op papier gezet! Ik mail het je nu.' Terwijl ze blijft hangen, lees ik gierend van de lach haar verhaal. 'Ik zet het op de weblog; dit is -buiten de triestheid- te grappig!'  Bij deze!

Het geweldige idee om even een goedkoop-eerste-B-cup-beehaatje voor mezelf te scoren op de markt is uitgedraaid op een aanval van erge pijnen, vermoeidheid en een ontzettend chagrijnige bui. In je hoofd denk je dat je aan de betere hand bent maar mijn lijf en geest schijnen qua communicatie totaal langs elkaar heen te gaan. Ik moet boeten voor mijn iets te positieve instelling. Shit!

 

Ik ben het zo ontzettend zat, al die rare gevoelens in mijn lijf. ‘Wat gebeurt er allemaal’, vraag ik mezelf gemiddeld 40 keer per dag af. Luchtbelletjes links, dan weer rechts, lekkende tepel links, en dan wil die rechter dat ineens nadoen! Jongens hou nou toch op. Heb het gevoel dat mijn protheses mijn lijf niet als een 5-sterren hotel beschouwen, maar meer als een jeugdhostal! Ze maken er een ongelooflijke kolerezooi van daarbinnen!

 

En als je dan voor je gevoel al in algehele malaise zit kan de rest van je lijf natuurlijk niet achterblijven….nee hoor mensen, de darmpjes voelden zich ook 6 meter achtergesteld, dus die komen af en toe ook nog even verhaal halen…pfff. Met als resultaat dat, als je je dan zo voorzichtig mogelijk in een skinny jeans hebt gehesen (want die moeten bij de Shabbies) je daarna niets meer waard bent, een complex hebt (want skinny jeans horen toch echt bij skinny people) en zo snel mogelijk je bed in wilt op klaarlichte dag.

  

Hopelijk brengt de dag van morgen wat meer positiefs met zich mee.

 

Liefs, Michou

Nou, is ze gek of niet?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer