Preventieve borstamputatie op je 28ste (20): Kansloos wijvengelul

In de maand februari brengt vrouw.blog.nl dagelijks het schokkende verhaal van Michou (28), draagster van een erfelijk gen dat er vrijwel zeker voor zal zorgen dat ze borstkanker zal krijgen. Om dit te voorkomen, ondergaat ze op 11 februari een preventieve borstamputatie. Michou en Hester (auteur vrouw.blog.nl) zijn al 10 jaar beste vriendinnen. Via vrouw.blog.nl zal Hester familie,  vrienden, collega's en iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal van Michou dagelijks op de hoogte houden van de ontwikkelingen. 

Zondag 24 februari: De spullen zijn gepakt; morgen ga ik met mijn man, kind én moeder een midweekje skiën. We gaan naar hetzelfde gebied waar ik vorige maand nog met o.a. Mies zat. Raar idee, op het terras te zitten zonder dat naast me iemand haar kater wegwerkt met een zakflacon, geïmproviseerd uit een halve liter spa-fles vol wat er die dag voor handen was. Uit angst dat we elkaar niet DIRECT na de vakantie weerzien, is al gepland dat we de finale Idols bij haar thuis kijken.

We hebben elkaar net nog even aan de telefoon gehad. Ze klonk blij. 'Ik zie er te goed uit om al naar bed te gaan!'

'Wat heb je aan dan?'

'Ik had mijn Shabbies aan, maar die doen zo'n pijn, ze zijn alweer uit.'

Aha. Een kansloos 'wijvengesprek'. Zo belden we vanmorgen terwijl ik me aan het aankleden was. 'Hey! Trek jij een panty aan', tetterde mijn 3-jarige dochter enthousiast, terwijl ze me gadesloeg. 'Ik heb ook een panty aan!', tetterde Mies al net zo blij in mijn andere oor. 'Ik heb vandaag een schone onderbroek aangetrokken, de week is alweer bijna om', hoorde ik haar vader op de achtergrond meebrommen.

Zo is eigenlijk 99% van onze gesprekken. Van een kansloos gehalte. Maar altijd wel heel gezellig. Het wijventintje gaat er de komende dagen een beetje af. Dan neemt mijn beste vriend Mick mijn taak op vrouw.blog.nl over. Bij mij krijg je Mick en omgekeerd, dus kon Mies tien jaar geleden niet om hem heen. In de afgelopen jaren is tussen Mick en Michou ook een vriendschap ontstaan, die zich vorige maand op de gletsjer flink heeft verdiept. Mick kan namelijk skiën zoals Michou dat graag wil en omdat hij met oeverloos geduld de taak op zich nam haar zijn vaardigheden over te brengen kan hij niet meer stuk voor d'r.

Mick; ga je gang de komende dagen!

En Mies: er zit nu even een kleine 1000 kilometer tussen ons in, maar we gaan bellen en sms'en! Zaterdag halen we de vijf dagen gruwelijk in! Ik ga zal vragen of de terrasbrutus mee wil duimen (!) voor je tepels! Hou van je meisje! X

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer