Mississippi executeert voor het eerst in 70 jaar een vrouw

Afschuwelijk bericht: vandaag wordt er voor het eerst in zeventig jaar tijd in de Amerikaanse staat Mississippi een vrouw geëxecuteerd, ook al zijn er twijfels over haar schuld. Ik begrijp werkelijk niet hoe dat kan gebeuren. Sowieso vind ik dat de doodstraf helemaal geen oplossing biedt. Het schijnt dat de nabestaanden van het slachtoffer zich er helemaal niet veel beter door gaan voelen en bovendien inderdaad: wat als iemand niet schuldig blijkt? De 56-jarige Michelle Byrom heeft bekend schuldig te zijn aan de moord op haar man in 1999, ook al lag ze op het moment dat hij werd doodgeschoten in het ziekenhuis. Ze gaf toe dat ze een vriend van haar zoon had ingehuurd om haar man om het leven te brengen. Ze zou hem 15.000 dollar betalen zodra ze het geld van de levensverzekering binnen had, zo meldt De Telegraaf.Zeker weten of ze het gedaan heeft, doet niemand. Ze zou namelijk pas hebben bekend toen een politieagent had gevraagd of ze wilde dat haar zoon zou opdraaien voor de moord. Haar zoon getuigde later in de rechtbank tegen zijn moeder. In brieven die door de autoreiten zijn onderschept schrijft hij echter dat hij zelf zijn vader ombracht, nadat die hem weer eens geslagen had. Die brieven zijn echter nooit in de rechtszaal behandeld, schrijft CNN. De vriend van de zoon maakte een deal met justitie nadat de vrouw ter dood was veroordeeld. Hij zat een straf van tien jaar uit en is nu weer vrij. Tegenover CNN gaf hij toe dat hij als een pion gebruikt was door zijn voormalige vriend. Michelle Byrom zou door haar vader zijn misbruikt en werd gedwongen om in de prostitutie te werken. Ook haar man mishandelde haar. Volgens haar familie had de vrouw psychische problemen en heeft ze meerdere keren geprobeerd om zichzelf iets aan te doen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer