Ophef over fotograaf die etende vrouwen in metro’s kiekt

We hebben weer een relletje. Een regisseur bedacht dat het wel leuk zou zijn om etende vrouwen in metro’s te kieken en dat op FB te zetten. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat je daar natuurlijk als vrouw HELEMAAL niet op zit te wachten. Als er iets is dat je niet wilt, is het etend op de foto worden gezet.  De Facebookpagina Women Who Eat On Tubes scoort er echter als een dolle mee, tot ontzetting van de gefotografeerde vrouwen en de Londense openbaar vervoermaatschappij. De fotograaf is Tony Burke, een 39-jarige filmregisseur. Het viel hem op dat er meer vrouwen dan mannen eten in de metro. Hij maakte er foto’s van en plaatste ze op Facebook, zo meldt De NOS.De laatste tijd stijgt het aantal leden en de bekendheid van de groep explosief. De teller stond een maand geleden nog op 4500 leden. Dat komt waarschijnlijk ook door de column van Caitlin Moran in de Engelse krant The Times, die ze schreef toen ze zichzelf etend terugzag op de Facebookpagina. Ze deelde haar column vervolgens met bijna een half miljoen volgers op Twitter. Burke claimt dat de groep niet seksistisch of vernederd is. Toch zijn de reacties onder foto’s behoorlijk negatief. “Vrouwen die al een negatief zelfbeeld hadden, zullen hierdoor nog slechter over zichzelf gaan denken”, zegt Moran. “Onder een foto van een vrouw die een banaan zat te eten kwamen reacties als ‘zij heeft talent’ te staan. Dat noem ik toch echt seksistisch.”
Ook de directeur van Transport of London is niet erg te spreken over de actie en heeft een duidelijke tip: “Wij adviseren vrouwen die zich bedreigd voelen om contact op te nemen met de politie”.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer