Broed eens een ei uit tussen je borsten!

Dat klinkt belachelijk, maar dat is toch echt wat Mariëlle Herreveld van Mengelmoestuin De Heerlijkheid in Bergambacht heeft gedaan. Zij broedde gisteren hoogstpersoonlijk een ei uit, zo valt te lezen in het AD. Het zou mij met geen mogelijkheid lukken, dit is toch echt iets voor vrouwen met een cup meer. Mariëlle zegt erover: “Ik wist niet dat het kon, maar ik heb het gewoon gedaan en het is nog gelukt ook! Binnen een halve dag was het gebeurd. Ik had wel theegasten vrijdagmiddag, en die zeiden: wat is dat toch voor gepiep? Ik zei: dat komt van tussen mijn borsten, daar is een ei aan het uitkomen.” Wat een enig verhaal.
Herreveld is de eigenares van de ecologische moestuin en heeft een paar  scharrelkippen rondlopen. Een van de kippen had een ei gelegd in een ander nest. Het ei was al lichtjes gebarsten. Daarop besloot Herreveld het ei tussen haar borsten warm te houden. Na en paar uur kwam het uit. Wat een heerlijk lenteverhaal.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer