Paniek in Rusland: hetero’s trouwen als een lesbisch stel

Alina David (23) en Alison Brooks (19) uit Moskou, hebben met hun huwelijk een statement gemaakt. “In mei vroegen we het huwelijk aan bij de burgerlijke stand. Onze verschijning riep geen vragen op, iets dat ons verbaasde. Maar een paar weken voor ons huwelijk begon de gemeente ons te bellen.  Ambtenaren waren bezorgd dat beide partijen gekleed in een witte trouwjurk zouden arriveren. “Het hoofd van de burgerlijke droeg ons op niet allebei in een bruidsjapon te verschijnen, omdat ‘in Rusland een huwelijk tussen een man en een vrouw is en niets anders mogelijk is.’” De vrouw wilde het stel niet trouwen als ze in identieke kleding zouden komen. Let dus wel: het gaat hier alleen om de kleding. Hoe homofoob kun je zijn, het stel is namelijk wel gewoon man en vrouw. Het huwelijk vond uiteindelijk plaats in Moskou onder toeziend oog van familie en vrienden. Dmitry stelt dat dit huwelijk een belangrijke boodschap voor de bevolking van Rusland is, waar grote publieke afkeer is tegen homohuwelijken. Dmitry gaat verder: “Wij zijn niet de enigen met dit soort problemen. Ik heb koppels geschreven die bang zijn dat de registratie van hun huwelijk mislukt, maar je kan niet worden geweigerd.” Tenzij je alles bij elkaar liegt natuurlijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer