Eenderde van de vrouwen inspecteert haar drol

Mannen poepen meer dan vrouwen. Bijna 100 procent van de mannen poept dagelijks, een op de tien zelfs meer dan twee keer per dag. Bij vrouwen is het slechts bij acht op de tien dagelijkse routine, zo is gebleken  uit onderzoek van Winclove. Acht op de tien mannen denkt bij een goede stoelgang ook aan elke dag poepen. Bij vrouwen is dat iets meer dan 65 procent. Eke Teekens, voedingskundige en Director Healthcare bij Winclove, noemt het opmerkelijk dat mensen denken dat een goede stoelgang iedere dag poepen inhoudt. „Dat is niet het geval”, zegt Teekens. „Door zorgprofessionals uit ons netwerk wordt drie keer per week tot drie keer per dag als norm gezien.”
Vrouwen zijn wel oplettender tijdens een toiletbezoek dan mannen. 80 procent van de vrouwen is zich bewust van de relatie tussen ontlasting en haar gezondheid. Een derde van de vrouwelijke poepers kijkt altijd even achterom naar de ontlasting. Bij mannen doet slechts een kwart dit. „Vrouwen zijn zich vaker bewuster van wat ze eten”, zegt Teekens. „Dat ze vaker hun ontlasting controleren, betekent dat ze ook in dat opzicht oplettender zijn. Daarom is het niet verbazingwekkend dat ze ook bewuster bezig zijn met hun gezondheid.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer