Top: Facebook verliest rechtszaak om seksfilmpje Chantal

Wat een goed bericht: Facebook moet binnen twee weken de gebruikersgegevens verstrekken van de persoon die een seksfilmpje op de website heeft gezet, zo besliste de rechtbank in Amsterdam vandaag. Als Facebook de gegevens niet meer heeft, moet het bedrijf een externe partij toegang geven tot zijn systemen voor onafhankelijk onderzoek. De 21-jarige Chantal had Facebook voor de rechter gedaagd om te achterhalen wie een seksfilmpje van haar eind januari op de website had geplaatst. In de één minuut durende seksvideo is te zien hoe ze haar ex-vriendje oraal bevredigt. Sinds de plaatsing op Facebook is haar leven in een hel veranderd, zo liet haar advocaat Thomas van Vugt weten. Het filmpje is vele keren gedownload en verspreid, en dat gebeurt nog steeds.Facebook verklaarde niks meer te kunnen doen omdat de gegevens al in februari voorgoed van de servers zijn gewist. Chantal en haar raadsman twijfelen daaraan en vroegen de rechter Facebook te dwingen een externe partij onderzoek te laten doen. Van Vugt denkt dat er nog gegevens te achterhalen zijn en de rechter denkt er net zo over.  Tijdens de rechtszaak was niemand van Facebook aanwezig. Wel liet de advocaat van het Amerikaanse bedrijf toen weten dat Facebook geen pottenkijkers wenst, omdat het gaat om bedrijfsgevoelige informatie.

De advocaat van Facebook wilde niet reageren. Bij het bedrijf was nog niemand bereikbaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer