Energie verbranden zonder te bewegen: maak kennis met een sportmolecuul!

Wetenschappers hebben een molecuul gemaakt dat het lichaam energie laat verbranden zonder te bewegen. Joehoe! Dat klinkt toch echt als iets dat je voor je verjaardag, Sinterklaas of Kerst MOET hebben? Het molecuul is gemaakt door onderzoekers van de University of Southampton en draagt de naam ‘compound 14′.Compound 14 laat cellen denken dat het lichaam energie nodig heeft. Hierdoor gaan ze hetzelfde doen als tijdens sporten, namelijk het metabolisme activeren en glucose verbranden. Het ‘sportmolecuul’ is vooralsnog alleen op muizen getest. Hm. Ik vermoedde al een catch.
Maar…de kans is groot dat het veilig is voor mensen. Dat zou betekenen dat er een medicijn van kan worden gemaakt voor obesitas- en diabetespatiënten, die gebaat kunnen zijn bij snelle glucoseopname.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer