Denemarken kent een behoorlijke toename bewust alleen staande moeders

Opmerkelijk: Steeds meer vrouwen in Denemarken kiezen ervoor om zonder partner een kind te krijgen, door gebruik te maken van een spermadonor. Maar liefst een op de tien baby’s heeft een alleenstaande moeder.”Deze trend is gegroeid sinds alleenstaande vrouwen vanaf 2007 een gratis vruchtbaarheidsbehandeling kunnen krijgen”, zegt een woordvoerder van het universitair ziekenhuis in Odense.”Ongeveer de helft van onze klanten is tegenwoordig single”, meldt ook Cryos International, de grootste spermabank ter wereld, in Århus. “We zien een grote toestroom van afgestudeerde oudere vrouwen; 85 procent is tussen de 31 en 45 en de helft heeft een mastertitel of hoger.”

Toch wil 90 procent van de vrouwen het liefst samen met een partner een kind, blijkt uit onderzoek van het universitair ziekenhuis in Kopenhagen. Alleenstaande moeders zijn gemiddeld 36 als ze zich bij een kliniek melden. “Met andere woorden, ze wachten en als duidelijk wordt dat er geen man in het plaatje is, ondernemen ze zelf actie”, aldus zegt hoogleraar Lone Schmidt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer