40% Nederlandse vrouwen heeft altijd tijd tekort

De prijzen van de kinderopvang zijn sky high! Maar toch wil bijna tachtig procent van de Nederlandse vrouwen liever een hoog salaris dan een goedkopere kinderopvang. Ik begrijp dat wel. dan kun je tenminste zelf beslissen wat je met het geld doet. Dat wij kiezen voor geld in plaats van goedkopere kinderopvang,  blijkt uit onderzoek van Fab magazine, waarvoor 245 Nederlandse vrouwen over de balans tussen werk en privé ondervraagd werden. We willen ook meer tijd voor onszelf. Vier op de tien Nederlandse vrouwen heeft altijd tijd tekort. Heel herkenbaar. 60 procent van de ondervraagden verkiest deze tijd en rust voor zichzelf zelfs boven extra tijd met de partner.

56 procent van de vrouwen voelt zich niet schuldig tegenover de kinderen over haar werk. Meer dan driekwart van de vrouwen ziet een succesvolle carrière, een relatie en kinderen namelijk best samen gaan.
Duitse vrouwen zijn daarin minder optimistisch met 68 procent, net als Italiaanse vrouwen. Net iets meer dan de helft van deze vrouwen ziet een druk werkleven in combinatie met een privéleven slagen.
”Nederlandse vrouwen willen alles. Daarmee leggen we onszelf een hogere druk op dan de meeste mannen. In mijn werk coach ik daardoor veel vrouwen met een burn-out”, stelt Nanja Kolk van adviesbureau The Changery.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer