Moeders: laat kids thuis als je een flesje wijn koopt!

De betuttelingscultuur begint een heel klein beetje te escaleren. Prima dat het kinderen tot en met 18 verboden wordt zelfstandig drank te kopen, maar ga een volwassen vrouw niet de alcohol van de band laten halen omdat ze dat in bijzijn van haar zoon koopt. Ergens hebben mensen ook nog hun eigen verantwoordelijkheid,  we hoeven niet te worden opgevoed door de cassière bij de supermarkt of de supermarkteigenaar. Twijfelen die of de alcohol niet toch voor hun kind is, dan zou ik daar lekker mijn schouders over ophalen. Op De Telegraaf staat een verhaal over een vrouw die het werd verhinderd in bijzijn van haar 16-jarige zoon een sixpack bier te kopen. Belachelijk. Als die vrouw het haar kind wil geven, doet ze dat toch wel! Maar wie zegt dat ze dat van plan was? Wat vinden jullie? Schieten we door op dit gebied? Of is het juist heel goed dat de regels zo ontzettend rigide worden nageleefd?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer